علیاکبر محرابیان در دیدار با محمد سامرالخلیل وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه گفت: کشور سوریه پس از دوره سختی که با دشمنانش جنگید و تحمیل فشارهای زیاد توسط کشورهای متخاصم و پس از پیروزی مردم این کشور در مقابل متجاوزان؛ امروز وارد مرحله بازسازی شده است.
وزیر نیرو افزود: تاکید مسئولان کشور سوریه بر تامین انرژی و برق پایدار برای پاسخگویی به نیاز بخشهای مختلف اعم از خانگی و تولید است.
وی یادآور شد: در کشور سوریه نیروگاههای متعددی وجود داشت که بخش قابل توجهی از آن امروز امکان تولید برق ندارند و نیازمند تعمیرات هستند، البته در کنار این امر توسعه نیروگاههای جدید در این کشور نیز در دستور کار قرار گرفته است.
محرابیان اظهار کرد: خوشبختانه شرکتهای ایرانی به ویژه گروه مپنا طی سالهای اخیر سابقه خوبی در ساخت و تعمیرات نیروگاه در سوریه دارد؛ در این زمینه نیروگاه بسیار خوبی را در منطقه لاذقیه احداث کرده است که به زودی به مرحله بهرهبرداری میرسد. همچنین در همین راستا تعدادی واحد نیروگاهی نیز که در زمان جنگ آسیب دیده بود به مرحله بازسازی رسید و امروز در شبکه برق سوریه مورد استفاده قرار میگیرد.
وزیر نیرو با اشاره به موضوع و نتایج مذاکرات در جلسه امروز با وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه بیان کرد: در جلسهای که امروز برقرار شد، مذاکراتی برای تعمیرات برخی از این نیروگاههای در این کشور صورت گرفت و امید است با تحقق این امر، امکان تامین برق برای مردم کشور همسایه سوریه فراهم شود.
محرابیان گفت: همکاریهای بین دوطرف در چارچوب قراردادهای تجاری انجام میشود. در این باره مطالعات فنی و اقتصادی صورت میگیرد و در نهایت متناسب با هزینهها و سودهایی که شرکتها در نظر میگیرند، قرارداد منعقد میشود.
وزیر نیرو با بیان اینکه کشور سوریه تعهدات خود را در قراردادهای با موضوع برق به طور کامل انجام داده است، نسبت به همکاریها و انعقاد تفاهمنامههای همکاری پیرو برگزاری این جلسه ابراز امیدواری کرد.
وی افزود: در جلسه امروز برای بازسازی حدود ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه در کشور سوریه توسط شرکتها و متخصصان ایرانی مذاکره شد که طی دو مرحله انجام میشود؛ یک مرحله نیروگاههایی که سوخت مایع مصرف میکنند که ۲۰۰۰ مگاوات را شامل میشود و بیش از ۳۰۰۰ مگاوات نیز نیروگاههای با سوخت گاز را شامل میشود که برای مرحله دوم در نظر گرفته شده است.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: در بازسازی این نیروگاهها از تجهیزات ایرانی استفاده میشود و نیروی انسانی ایرانی و سوری نیز در این زمینه فعال خواهند بود.
همچنین محمد سامرالخلیل وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه ضمن استقبال و ابراز خرسندی از تداوم همکاریها بین دو کشور ایران و سوریه برای تعمیرات، بازسازی و توسعه نیروگاهها در سوریه، گفت: از گذشته تاکنون اسناد مختلف همکاری بین دو طرف وجود داشته است و امروز درصدد هستیم برقراری همکاریهای جدید را به صورت سودمند برای دو طرف پیشنهاد دهیم.
وی با بیان اینکه سوریه در گذشته ۹۰۰۰ مگاوات برق تولید میکرد، افزود: اما با توجه به شرایط موجود در این کشور این عدد امروز به ۲۰۰۰ مگاوات رسیده است؛ بخشی از کاهش تولید برق را میتوان آسیب و ویرانی نیروگاههای این کشور عنوان کرد، این در حالی است که میزان تقاضای برق در حال رشد و عرضه پایین است.
وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه یادآور شد: به این منظور در تلاش هستیم پروژههایی را برای رفع این کمبود و ناترازی تعریف کنیم و در همین رابطه از همکاری شرکتهای ایرانی برای تعمیر و توسعه نیروگاههای سوریه استقبال میکنیم.