دبیر نخستین جشنواره ملی لالاییخوانی هدف از برپایی آن را توجه به مقام والای زن، پرداختن به روابط عاطفی مادران و فرزندان و نیز توجه به موضوعاتی، چون فرزندآوری و جوانی جمعیت به عنوان مولفههای مهم تحکیم بنیان خانواده عنوان کرد.
حکیمه خاکسار روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ترویج آیین و سنن بومی، اقوام و حفظ میراث معنوی، احیای لالاییهای مادرانه محلی، ایجاد فضای فرهنگی و اجتماعی مناسب برای مادران، حجاب و عفاف و نیز معرفی سبک زندگی ایرانی - اسلامی از دیگر اهداف برپایی جشنواره است.
وی همچنین گفت: لالایی از نخستین آموزههایی است که پدران، مادربزرگها، پدربزرگها و بویژه مادران از طریق آن با نوزادان ارتباط میگیرند بطوریکه در شکلگیری شخصیت و ساختار فکری کودکان نقش بسزایی دارد.
خاکسار افزود: لالایی همچنین در شناخت بیشتر اعضای خانواده با فرهنگ، هویت ایرانی - اسلامی، ترویج آداب و رسوم ملی و فولکلور و همچنین در ارتقای توجه به تربیت دینی و حس زیباییشناختی کودکان نقش مهمی ایفا میکند.
دبیر جشنواره در پیوند با شرایط، مقررات و نحوه شرکت علاقهمندان در جشنواره لالایی تربت حیدریه گفت: اولویت ارسال اثر با آثار کهن بومی و قومی با توجه به پوشش و گویش هر منطقه است.
خاکسار افزود: ارسال آثار اجرا شده در دیگر جشنوارهها به جشنواره لالایی در تربت حیدریه مشکلی ندارد و مدت زمان اجرای هر اثر هفت تا ۱۰ دقیقه است.
وی با بیان اینکه هر گروه شرکتکننده مجاز به ارسال ۲ قطعه لالایی است، گفت: هر گروه میبایست پوستر و بروشور معرفی اثر را به همراه داشته و ترجمه اشعار لالاییهای غیرفارسی و استفاده از لباسهای بومی - محلی ضروری است.
خاکسار با اعلام شماره تلفن همراه ۰۹۰۲۱۰۹۲۲۹۰ برای ارسال آثار در پیامرسان ایتا و بله گفت: مهلت ارسال آثار دهم شهریور ماه آینده است و تا ۱۵ همان ماه توسط هیات داوران ارزیابی میشود.
وی اظهار کرد: زمان برپایی جشنواره به میزبانی تربتحیدریه ۲۷ تا سیام شهریور امسال و جوایز گروه نخست تا سوم لالایی خوان به ترتیب ۱۰، ۸ و ۶ میلیون تومان است؛ همچنین جوایز گروه نخست تا سوم بخش شعر به ترتیب ۳، ۲ و ۱ میلیون تومان و جایزه جوانترین و مسنترین لالایی خوان و برگزیده شرکتکنندگان یک میلیون تومان است.