امین بهنیا اظهار کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش میزان بارندگیها در سالهای اخیر با کاهش منابع آبی زیر زمینی مواجه هستیم و با توجه به اینکه در شهرستان بروجرد منابع ذخیره آب وجود ندارد و تامین آب شرب از چشمهها، سرابها و چاهها انجام میشود و سدها هم هنوز به بهرهبرداری نرسیده، برخی روستاها با کمبود آب مواجه هستند.
وی با اشاره به اینکه با مدیریت صحیح و حضور مستمر کارشناسان در روستاهایی که با مشکل کمبود آب مواجه هستند تاکنون مشکلات به حداقل رسیده است، بیان کرد: تانکرهایی به همین منظور در نظر گرفته شده است و به صورت مرتب آب مورد نیاز روستاها را تامین میکنند.
مدیر شرکت آبفای بروجرد اضافه کرد: الگوی مصرف بهینه آب بصورت ۱۴۰ لیتر روزانه برای هر فرد است که ما هم اکنون ۲ برابر آب مورد نیاز را بنا بر این الگو تولید میکنیم.
بهنیا افزود: برخی مشترکان خارج از الگو آب مصرف میکنند که این مصرف میتواند به صورت استفاده غیر مجاز و یا زیاد باشد که در هر حالت بنا بر قانون این موضوع مورد پیگیری، بررسی و رسیدگی قرار میگیرد.
وی با اشاره به مشکلات مرتبط با کم آبی گفت: در سال های اخیر تعداد روستاهایی که با مشکل کم آبی مواجه هستند، بیشتر شده است از جمله روستاهایی که با تانکر آبرسانی میشوند شامل روستاهای جعفرآباد، انگشته، دهنو، گیجالی بالا و گیجالی پایین، دره مراد، قپانوری، فخر آباد، ملک آباد، قلعه ثمورخان، سرچغا، چپدر، انگشته، دره زاغه بالا، دهکرد، تپه مولا و گوشه محسن بن علی است.
مدیر شرکت آبفای بروجرد با تاکید بر رعایت الگوی مصرف و مدیریت مصرف آب یادآور شد: با توجه به محدودیتهایی که در تعداد تانکرهای آبرسانی وجود دارد به خصوص در فصل گرمای سال نیازمند مشارکت و همکاری بیشتر مردم هستیم تا با مشکلاتی اعم از قطعی یا کاهش افت فشار مواجه نشویم.
بهنیا با تاکید بر مدیریت مصرف به خصوص در ایام تعطیلات که برخی به صورت مسافر و یا کسانی از شهرهای دیگر بطور موقت در بروجرد ساکن میشوند، گفت: برخی در بروجرد خانه دارند که فقط در ایام تعطیلات ساکن می شوند بنابراین در مناسبت ها و تعطیلات میزان مصرف آب بیشتر میشود و میتواند این مصرف خارج از الگوی مصرف برسد.
مدیر شرکت آبفای بروجرد یادآور شد: با مدیریت مخازن به لطف خدا در ایام عزاداری محرم در هیچ نقطهای از شهر قطعی آب نداشتیم و این در حالی است که سال گذشته در مناطقی از شهر دچار قطعی طولانی بودیم و برخی اتفاقات در قطعی آب ناشی از قطع برق چاههای آب شرب است.
وی افزود: فعالیتهایی که نیازمند استفاده حجم بیشتری از آب هستند را از جمله استفاده از ماشین لباسشویی و حمام را باید به خارج از ساعتهای اوج مصرف موکول کرد تا فشار روی شبکه به حداقل برسد، نصب سایبان برای کولر و استفاده از شیرهای کاهنده مصرف از دیگر مواردی است که رعایت آنها در مصرف بهینه آب کمک کننده است.
مدیر شرکت آبفای بروجرد با اشاره به اینکه بروشورهای آموزشی با محور مصرف بهینه آب چاپ و منتشر شده است، گفت: بهتر است آبیاری باغچهها در شبها که تبخیر به حداقل میرسد، انجام شود.
منبع: ایرنا