سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

الحاق زمین به محدوده شهری در فرصت ۲ ماهه قانون گذار قابل انجام بود

کارشناس اقتصادی گفت: با همراهی دستگاه‌های مختلف امکان تعیین تکلیف زمین‌های نهضت ملی مسکن در فرصت دو ماهه قانون گذار وجود داشت.

در میز اقتصاد امروز موضوع الحاق ۲۴ هزار هکتار زمین به شهر‌ها بررسی شد و آقای هاشمی استاندار سمنان، آقای فداکار استاندار کرمان و ایلاتی کارشناس اقتصاد مسکن به سوالاتی پاسخ دادند.

سوال: علت رقم بالای اراضی باقی مانده و تاخیر در تعیین تکلیف چیست؟

فداکار: اکنون در دو بخش اراضی باقی مانده را دنبال می‌کنیم که بخش اصلی آن ۷۳۴ هکتار در شورای عالی است و این مربوط به ۴ شهر بزرگ استان است.

سوال: دلیل مخالف با بخش عمده اراضی پیشنهادی چیست؟

فداکار: این مخالف‌ها در بیشترین موارد توسط شهرستان پیشنهاد شده و در شورای برنامه ریزی خود استان مخالفت شده است و دلایل مختلفی مانند دلایل محیط زیستی و میراث فرهنگی دارد. ما تاکنون ۱۸۲۰ هکتار الحاق را انجام داده ایم.

سوال: چقدر زمین به تفکیک برای نهضت ملی مسکن و الحاق به شهر‌ها انجام گرفته است؟

فداکار:۲۱۵۷ هکتار تاکنون تامین کردیم که همانطور که گفته شد ۱۸۲۰ هکتار آن به محدوده شهری الحاق شده است. بخشی در حدود یک هزار هکتار باقی مانده که در دو بخش است و ۲۷۵ هکتار در شورای برنامه ریزی استان در حال بررسی است و تعیین تکلیف می‌شود. هفته آینده در داخل استان این ۲۷۵ هکتار تایید خواهد شد. ۷۲۴ هکتار مربوط به ۴ شهر بالای ۵۰ هزار نفر است که در شورای عالی بررسی می‌شود.

سوال: به نظر می‌رسد پاسخ استعلام با دبیرخانه شورای عالی معماری شهرسازی زمان بر می‌شود؟

فداکار: به طور قانونی دبیرخانه یک ماه بیشتر مهلت ندارد، اما معمولا منع قانونی ذکر می‌شود که عموما از طرف ما پذیرفته نیست.

سوال: استان سمنان در چه وضعیتی قرار دارد؟

هاشمی: در سمنان هم مانند کرمان دو اداره داریم و در بخش‌های مختلف است. ۲۸۳۷ هکتار زمین مورد نیاز برای احداث ۶۲ هزار واحد مسکونی است. تاکنون ۱۱۷۱ هکتار زمین تامین شده که از این موارد ۹۵ درصد الحاق بوده است. ۱۵۵۳ هکتار زمین در کارگروه زیربنایی مصوب شده و در هفته آینده این موضوع تعیین تکلیف خواهد شد. تنها در شهر دامغان مشکل داریم که در ابتدا با ساخت ۳ طبقه موافقت شد، اما به خواست مردم بحث ویلاسازی مطرح شد و قرار شد که این موضوع هم رفع شود.

سوال: ارزیابی شما از پیشرفت روند الحاق چیست؟

ایلاتی: باید در نظر داشت که این مصوبه برای سال گذشته است و علی رغم تاکید رئیس جمهور تاخیر اتفاق افتاده است. به نظر می‌آید اگر در بحث الحاق زمین در شهر‌های کمتر از ۵۰ هزار نفر عقب افتادگی وجود دارد، به طور کامل استانداری مسئول است. در خصوص شهر‌های بالای ۵۰ هزار نفر هم تاخیر‌هایی هم در استانداری و هم در شورای عالی رخ داده است. ما تازه در بحث الحاق هستیم و آغاز پروژه ساخت ۶ ماه تا یک سال زمان می‌برد.

سوال: می‌توان گفت که این الحاقات در دو ماهی که قانون گذار پیش بینی کرده امکان تمکیل داشت؟

ایلاتی: حتما، اگر همراهی از سوی دستگاه‌های مختلف انجام می‌شد، در فرصت دو ماهه این کار قابل انجام بود. اکنون دو سال از عمر دولت سیزدهم گذشته و تنها ۱۰ درصد در طرح نهضت ملی مسکن پیشرفت داشته ایم.

سوال: راهکار اساسی برای پیشرفت چیست؟

ایلاتی: باید یکبار برای همیشه تمام زمین‌های کشور را بررسی کنیم و وضعیت آن‌ها را از لحاظ کاربری تعیین تکلیف کنیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.