سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از برداشت لیمو در دهرم فراشبند تا خرید توافقی گوجه فرنگی از کشاورزان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند گفت: پیش بینی می‌شود ۳ هزار و ۲۰۰ تن لیمو ترش تا اواخر شهریور ماه از باغ‌های این شهرستان برداشت شود.

 امیر ارسلان حق‌شناس مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند اظهار کرد: برداشت لیمو ترش از ۴۰۰ هکتار از باغات مرکبات بخش دهرم شهرستان فراشبند از دهه اول مرداد ماه آغاز شده و پیش بینی می‌شود تا اواخر شهریور ماه ادامه داشته باشد.

این مقام مسئول تصریح کرد: متوسط تولید این محصول ۸ تن در هکتار است و پیش بینی می‌شود ۳ هزار و ۲۰۰ تن لیمو ترش تا اواخر شهریور ماه از باغ‌های این شهرستان برداشت و به بازار عرضه شود.

 او افزود: محصول لیمو ترش شهرستان فراشبند به استان‌های فارس، اصفهان، تهران و کشور‌های حوزه خلیج فارس به فروش می‌رسد.

 

کاشت گز جهت تولید چوب برای نخستین بار در استهبان 

مدیر جهاد کشاورزی استهبان گفت: برای نخستین بار در این شهرستان، یک کشاورز اقدام به کاشت گز با هدف تولید چوب کرده است.

مهدی اعیان منش مدیر جهاد کشاورزی شهرستان استهبان اظهار کرد: برای نخستین بار در این شهرستان یک کشاورز در روستای دستجرد منطقه خیر اقدام به کاشت درخت گَز در سطح ۱۵ هزار متر مربع با هدف تولید چوب کرده است. 

او بیان کرد: در مزرعه موردنظر با استفاده از قلمه، کاشت حدود ۳ هزار گز انجام گرفته و اکثر قلمه‌ها با وجود شوری بالای آب و خاک سبز شده‌اند. با توجه به برآورد‌ها پیش‌بینی می‌شود پس از یک دوره حدوداً ۳ ساله نزدیک به ۴۰۰ تن چوب گز تولید شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه بر اساس برخی از آمار‌ها سالانه بیش از ۸ میلیون مترمکعب چوب برای استفاده در صنایع کل کشور نیاز است، تصریح کرد: هدف از اجرای طرح گز کاری استفاده بهینه از آب‌های نامتعارف و خاک‌های شور و قلیایی و وارد کردن این منابع به چرخه تولید اقتصادی کشور است.

او ادامه داد: با استفاده از آب‌ها و خاک‌های نامتعارف که هم‌اکنون بر اساس معیار‌های موجود، جزو آب‌ها و خاک‌های قابل‌مصرف در برنامه‌ریزی زراعی لحاظ نمی‌شوند، می‌توان یک منبع جدید برای ترویج و توسعه زراعت چوب در نظر گرفت.

اعیان منش افزود: درخت گز که از درختان مناطق بیابانی به شمار می‌رود و اغلب در خاک‌های فقیر تا شور و قلیایی نواحی خشک می‌روید می‌تواند به‌عنوان بهترین گزینه برای کشت در این مناطق مورد استفاده قرار گیرد.

او با اشاره به برداشت‌های غیراصولی از منابع جنگلی کشور که منجر به تخریب عرصه‌های ملی و جنگلی می‌شود و همچنین هزینه‌های بالای واردات چوب، اضافه کرد: از طرح مزرعه چوب بخصوص در اراضی با کلاس بالا می‌توان به‌عنوان یک الگوی کشت مناسب جهت ایجاد اشتغال و کارآفرینی و حفظ محیط‌زیست بهره برد.

کشف کارگاه تولید و توزیع کود تقلبی در مرودشت

 مدیر جهاد کشاورزی مرودشت از کشف یک کارگاه تولید کود تقلبی ریز مغذی در بخش کامفیروز شهرستان مرودشت خبر داد.

منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی مرودشت اظهار کرد: طی بازدید به عمل آمده توسط گروه بازرسی کارشناسان حفظ نباتات و تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی، مرکز جهاد کشاورزی، نیروی انتظامی و کارشناس نظام مهندسی بخش کامفیروز، از یک کارگاه تهیه و توزیع کود‌های ریز مغذی تقلبی، میزان ۲ هزار و ۸۰۰ کیلوگرم کود تقلبی همراه با کیسه‌های بسته بندی با نشان شرکت ارگانیک گستر سبحان و ترازو، کشف و به انبار مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان، ارسال شد.

او ادامه داد: در این خصوص فرد خاطی به مقامات قضایی جهت تعیین تکلیف، تحویل داده شد. امیریان با بیان اینکه پرونده متخلفان به منظور گذراندن مراحل قانونی تشکیل و به مراجع دارای صلاحیت ارجاع خواهد شد، افزود: روند بازرسی و پایش فروشگاه‌های عرضه نهاده‌های کشاورزی با قوت دنبال می‌شود و هرگونه محصول نامتعارف به طور دقیق بررسی و مبدا و مرکز تولید آن رصد خواهد شد.

 امیریان بیان کرد: توصیه ما به کشاورزان این است که از فروشگاه‌های دارای مجوز و پروانه فعالیت، خریداری کنند و هنگام خرید، تاریخ انقضای محصولات و اصالت آن‌ها را بررسی کنند و در صورت مشاهده تخلف، به واحد حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، اطلاع دهند.

پیش بینی تولید بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ تن گوشت مرغ در بیضا

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: پیش بینی می‌شود تا اوایل شهریور ماه بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ تن گوشت سفید در شهرستان تولید و با قیمت مصوب به بازار مصرف عرضه شود.

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اظهار کرد: برای تأمین امنیت غذایی و تنظیم بازار از اواسط خرداد ماه تا ۲۴ تیرماه امسال یک میلیون و ۳۱۸ هزار و ۴۴۰ قطعه جوجه ریزی در مرغداری‌های گوشتی بیضا انجام شد.

او با اشاره به اینکه در این شهرستان ۶۳ واحد پرورش مرغ گوشتی فعال وجود دارد افزود: ظرفیت سالانه تولید گوشت مرغ در این واحد‌های پرورش مرغ بالغ بر ۱۷ هزار تن است.

 مویدی پیش‌بینی کرد: در این دوره جوجه ریزی، تا اوایل شهریور ماه بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ تن گوشت سفید در شهرستان تولید و با قیمت مصوب به بازار مصرف عرضه شود.

مویدی اظهار کرد: ترویج روش‌های بهینه تغذیه، بهداشت و جایگاه نگهداری، اصول پرورش و واکسیناسیون انواع طیور، نظارت بر اجرای سیاست‌های کلان وزارت جهاد کشاورزی در زمینه توسعه و بهبود تولید محصولات طیور در اولویت برنامه‌های این مدیریت و اداره دامپزشکی بیضا قرار دارد.

او ادامه داد: جوجه ریزی‌های انجام شده در خردادماه امسال از نژاد آرین، راس و کاپ است.

این مقام مسئول بیان کرد: بیضا با دارا بودن رتبه دوم استانی در تولید مرغ نقش مهمی در تأمین محصولات دام و طیور استان ایفا می‌کند و واحد‌های پرورش طیور گوشتی این شهرستان علاوه بر تأمین مرغ مورد نیاز این استان بخشی از نیاز بازار استان‌های هم‌جوار را نیز تأمین می‌کنند.

 او تاکید کرد: عرضه مرغ بالاتر از نرخ مصوب، گران‌فروشی محسوب می‌شود و بازرسان جهادکشاورزی با پایش‌های مستمر با متخلفان برخورد تعزیراتی خواهند کرد.

بهسازی ۳ هزار و ۳۰۰ متر جاده بین مزارع در اقلید 

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی اقلید از مرمت ۲ جاده بین مزارع به طول ۳ هزار و ۳۰۰ متر در این شهرستان خبر داد.

ارسلان صالحی سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی اقلید با اشاره به بهسازی و مرمت ۲ جاده بین مزارع در این شهرستان، اظهار کرد: این عملیات زیربنایی در مجموع به طول ۳ هزار و ۳۰۰ متر و در مناطق سیف آباد شهرمیان و قشقایی سده انجام شده است.

او بیان کرد: این ۲ طرح عمرانی با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد و ۶۴۵ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی و خسارت سیل و مشارکت مردمی با سهم ۱۵ درصدی انجام شده است.

 این مقام مسئول با بیان اینکه طرح بهسازی و مرمت این ۲ جاده بین مزارع شامل خاک‌ریزی، بستر کوبی و ریگلاژ بوده است، اضافه کرد: حجم عملیات خاکریزی اجرا شده بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ متر مکعب بوده است.

 او گفت: این عملیات موجب تسهیل و تسریع در رفت و آمد بیش از ۶۰۰ نفر از بهره برداران ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی مناطق مذکور شده است.

 صالحی با بیان اینکه مرمت و تکمیل جاده‌های بین مزارع شهرستان اقلید نیازمند تامین اعتبار است، تصریح کرد: مسیر‌های دسترسی به اراضی کشاورزی به‌عنوان واحد‌های تولید نقش ویژه‌ای در توسعه و پیشرفت کشاورزی ایفاء می‌کنند.

 او، ارتقای بازدهی و کاهش استهلاک ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی، تسریع در انتقال نهاده‌ها و حمل و نقل محصولات کشاورزی، دسترسی مناسب به بازار و کاهش هزینه‌های تولید و در نهایت افزایش بهره‌وری را از جمله مزایای بهسازی جاده‌های بین مزارع دانست.

آغاز خرید توافقی گوجه فرنگی در فارس 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: هر کیلوگرم گوجه فرنگی برای صنایع تبدیلی ۳۸ هزار ریال خریداری خواهد شد.

مجتبی دهقان پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به آغاز خرید توافقی گوجه فرنگی کشاورزان این استان، اظهار کرد: هر کیلوگرم گوجه فرنگی برای صنایع تبدیلی ۳۸ هزار ریال خریداری خواهد شد.

 او با اشاره به رایزنی‌های متعدد در خصوص تامین منابع مالی لازم برای خرید توافقی گوجه فرنگی تصریح کرد: با پیگیری‌های انجام شده و مساعدت‌های وزارت جهاد کشاورزی خرید توافقی این محصول آغاز شده است.

 دهقان پور با بیان اینکه بر اساس برنامه ریزی انجام شده در آغاز فرآیند خرید توافقی روزانه ۲ هزار و ۲۰۰ تن گوجه فرنگی تحویل شرکت صنایع تبدیلی دشت نشاط خواهد شد، اضافه کرد: مدیریت امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان فارس سهمیه هر شهرستان را برای خرید گوجه فرنگی مشخص و ابلاغ خواهد کرد.

او با اشاره به اینکه فرآیند برداشت گوجه فرنگی در حال حاضر در شهرستان‌های میان بند استان فارس همچون مرودشت و بیضا در حال انجام است، تصریح کرد: بر اساس برآورد‌ها پیش بینی می‌شود در طول مرداد ماه ۱۹۰ هزار تن گوجه فرنگی تولید شود.

 این مقام مسئول با بیان اینکه فرآیند خرید توافقی گوجه فرنگی با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، سازمان تعاون روستایی این استان و شرکت‌های صنایع غذایی عملیاتی شده است، ادامه داد: پیش بینی می‌شود با این اقدام قیمت گوجه فرنگی متعادل و عادلانه شود.

توزیع ۱۳ تن اقلام تنظیم بازار در میان هیات‌های مذهبی قیروکارزین

مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین از توزیع ۳ تن برنج، گوشت قرمز و شکر تنظیم بازار بین هیات‌های مذهبی این شهرستان خبر داد.

محمد حیدری مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین با اشاره به سهمیه اقلام تنظیم بازار ویژه هیات‌های مذهبی گفت: ۶تن برنج، ۴ تن گوشت قرمز و ۳ تن شکر بین هیات‌های مذهبی قیروکارزین توزیع شد.

او با اشاره به تخصیص سهمیه تنظیم بازار اقلام و کالا‌های ضروری ویژه محرم برای هیات‌های مذهبی افزود: کالا‌های هیات‌های مذهبی که شامل برنج هر کیسه ۳۵۰ هزار و ۲۵۰هزار و گوشت قرمز هر کیلو ۱۶۰ هزار تومان و شکر هر کیلو ۲۸هزار تومان است.

حیدری تصریح کرد: این اقلام به هیات‌های مذهبی با نظارت شورای هیئات مذهبی و جهاد کشاورزی جهت عزای سید الشهدا (ع) عرضه شد.

 او گفت: امیدواریم بتوانیم با این توزیع مناسب آن در جهت رفع نیاز هیات‌های مذهبی و برپایی مجالس سیدالشهدا (ع) قدمی برداشته باشیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.