سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واکنش کنعانی به فایل صوتی رابرت مالی/ اقدام حقوقی علیه کره جنوبی برای پرداخت مطالبات ایران

سخنگوی وزارت خارجه گفت: نگاه جمهوری اسلامی ایران به دولت آمریکا واضح و روشن است و هیچگاه مبتنی بر اعتماد با دولت آمریکا گفتگو و مذاکره نمی‌کنیم.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیش از ظهر امروز (دوشنبه) نهم مرداد ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران به سؤالات آن‌ها درباره آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پاسخ داد.

وی با اشاره به برگزاری مراسم عزاداری  اباعبدالله الحسین به همه مسلمانان و شیعیان و محبان به آستان مقدس سیدالشهدا تسلیت گفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در این ایام شاهد جلوه‌های باشکوهی از ارادت ورزی و عشق ورزی محبان سیدالشهدا بودیم که در ایران، منطقه و جهان با حضور پرشور و حماسی خود یک بار دیگر ایران و جهان را به حسینیه بزرگ عزاداری و عشق ورزی به ساحت مقدس سید الشهدا و مرام امام حسین (ع) و یاران باوفای آن حضرت تبدیل کردند و نشانگر غیرت دینی مسلمانان است که در هیچ شرایطی ارادت ورزی خود را به سیدالشهدا و آرمان آن حضرت را کنار نخواهند گذاشت.

خطوط قرمز ایران منافع ملی است 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره فایل صوتی لو رفته از رابرت مالی و بحث تحریم‌ها گفت: اینکه مالی در این فایل صوتی چه گفته مسؤولیت دولت آمریکاست که باید تبیین و روشنگری کند. ایران مذاکرات برجام و مذاکرات رفع تحریم‌ها را مبتنی بر مصالح ملی و منافع ملت ایران و به منظور احقاق حقوق حقه ملت ایران دنبال می‌کند و همواره اعلام کرده که خطوط قرمز ایران منافع ملی است و ایران در چارچوب خطوط قرمز و منافع اعلام شده آماده پیگیری روند گفتگو‌ها و جمع بندی مذاکرات است.

وی افزود: نگاه جمهوری اسلامی ایران به دولت آمریکا واضح و روشن است. هیچگاه مبتنی بر اعتماد با دولت آمریکا گفتگو و مذاکره نمی‌کنیم. برجام هم محصول اعتماد ما به آمریکا نبود و ادامه مذاکرات برای احیای برجام و رفع تحریم‌های ظالمانه و بازگشت مسؤولانه همه طرف‌ها به برجام مبتنی بر اعتماد دولت و ملت ایران به رژیم آمریکا نیست.

سازش با رژیم صهیونیستی هیچ کمکی به مردم فلسطین نخواهد کرد

کنعانی در پاسخ به سوالی درباره عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت:دولت آمریکا در سال‌های اخیر تلاش بسیاری انجام داد و موفق شد در روابط این رژیم با برخی دولت‌ها عادی سازی ایجاد کند، اما دست رژیم صهیونیستی برای انجام بیشتر جنایات باز شد.

وي ادامه داد:در طول شش ماه نخست سال جاری شاهد کشتار حدود دویست نفر از مردم فلسطین بودیم. تخریب گسترده منازل را جدیدا شاهد بودیم و گسترش شهرک سازی در مناطقی که حتی طبق قرارداد سازش هم متعلق به فلسطین است. گسترش مکرر هتک حرمت علیه مساجد فلسطین نشان می‌دهد که سازش با رژیم صهیونیستی هیچ کمکی به مردم فلسطین نخواهد کرد، طبعا ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران هر اقدامی در این زمینه را به نفع صلح و ثبات منطقه نمی‌دانیم.

این دیپلمات ارشد ایرانی درباره سفر نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور عراق و ديدار وي با امیرعبداللهیان بیان کرد: ایران هم راستا با دولت عراق از نقش سازمان ملل در کمک به صلح و ثبات و امنیت در عراق استقبال می‌کند و همواره گفتگو‌ها و مشورت‌ها بین ایران و سازمان ملل در سال‌های متمادی برقرار بوده است. این سفر در استمرار سفر‌های گذشته نمایندگان ویژه دبیرکل در امور عراق بوده و موضوعات مختلفی را در چارچوب سیاست ایران برای کمک به دولت همسایه و برادر عراق برای تثبیت شرایط سیاسی در این کشور و تقویت دولت مردمی و کمک به توسعه اقتصادی در این کشور مورد گفتگو قرار گرفت. روند مبارزه با تروریسم در عراق و سطح منطقه و نحوه استفاده از ظرفیت‌های مشترک دوجانبه ایران و عراق و استفاده از ظرفیت‌های سازمان ملل برای کمک به تحکیم صلح و ثبات و امنیت و آرامش در منطقه و تکمیل روند مبارزه با تروریسم.

موضوع حق آبه هیرمند را مورد توجه جدی داریم

وی در پاسخ به سوالی درباره حق آبه هیرمند گفت:ما بار‌ها در این زمینه استیفای حقوق ملت درباره حق أبه هیرمند اقداماتی را انجام دادیم موضوع حق آبه هیرمند را مورد توجه جدی داریم و وزارت خانه‌های ذی ربط از جمله وزارت خارجه و وزارت نیرو این موضوع را در دستورکار جدی خود دارند.

وي گفت:گفتگو‌ها در سطوح مختلف انجام شده و اخیرا هم گفتگو‌هایی داشتیم و توافقاتی هم وجود دارد، انتظار داریم که مقامات افغانستان در این زمینه مسئولانه عمل کنند.

جمهوری اسلامی تضییع حق ملت ایران در میدان نفتی آرش را برنمی‌تابد

وی درباره اظهار نظر کویت درباره میدان نفتی آرش گفت:باردیگر تاکید میکنیم که جمهوری اسلامی ایران از حل و فصل مسائل مرزی و دریایی با همسایگان خود تاکید دارد و درباره نحوه بهره برداری از میادین نفتی همواره راه تفاهم را در پیش گرفتیم و آمادگی خود را برای گفتگو با طرف کویتی اعلام کردیم، اما اگر احیانا تمایلی برای اقدام مشترک از این میدان نفتی وجود نداشته باشد جمهوری اسلامی هرگز تضییع حقوق و منافع ملت خود را برنمی تابد.

طرف کویتی پیشنهاد کرده بود که این موضوع خارج از فضای رسانه‌ای جلو برود طبعا ما معتقدیم طرح موضوعاتی از این سطح در حوزه رسانه‌ها کمک کننده نیست و نمیتواند کمک کننده باشد.

وی گفت: در ارتباط با همسایگان بر ضرورت حسن همسایگی و حل و فصل اختلافات از مسیر گفتگو تأکید می‌کنیم و امیدواریم در این مسیر با مذاکرات توأم با حسن نیت کار را دنبال کنیم. در مذاکرات وزرای خارجه ایران و کویت در حاشیه نشست باکو این توافق نظر بین دو طرف وجود داشت و طرف کویتی پیشنهاد کرد این موضوع را خارج از فضای رسانه‌ای و اعلامی در چارچوب گفتگو‌های تخصصی دو کشور پیش ببریم. ما به عنوان ایران معتقدیم طرح موضوعاتی از این دست که باید در چارچوب گفتگو‌های فنی و تخصصی و حقوقی مورد تبادل نظر قرار بگیرد طرح آن در رسانه‌ها کمک کننده نیست. برای همکاری و گفتگو با برادران کویتی در این زمینه آمادگی لازم را داریم.

کنعانی درباره سفر وزیر خارجه سوریه به تهران گفت: در چارچوب سفر وزیر خارجه سوریه به تهران موضوعات مختلفی از جمله روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای و استمرار روند مبارزه با تروریسم و موضوعات مرتبط با روند تحکیم ثبات و تکمیل روند سیاسی در سوریه پرداخته خواهد شد. روند تنش زدایی در مناسبات سوریه و ترکیه و زمینه سازی برای نشست آتی چهارجانبه ایران، روسیه، سوریه و ترکیه در چارچوب روند آستانه و مذاکرات رفع تنش و ان‌شاءالله عادی سازی روابط بین سوریه و ترکیه در مذاکرات مورد تبادل نظر قرار خواهد گرفت. موضوعات تجاری، کنسولی و اقتصادی داریم که در گفتگو‌های دوجانبه مورد تبادل نظر قرار خواهد گرفت. تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی به حاکمیت و تمامیت ارضی موضوع مهمی است. ایران در ادامه روند حمایتی خود از سوریه برای مقابله با تجاوزگری رژیم صهیونیستی این موضوع را با طرف سوری مورد گفتگو قرار خواهد داد. حضور غیرقانونی نظامیان آمریکایی در سوریه موضوع مهمی است. در گفتگو‌ها در این خصوص مشورت خواهد شد و موضوع نحوه کمک به بازگشت آوارگان سوری به این کشور و نحوه تسهیل ارسال کمک‌های انساندوستانه بین‌المللی برای مردم سوریه از جمله مباحث مورد گفتگو قرار می‌گیرد. امیدواریم نتیجه این گفتگو‌ها شتاب بخشیدن به همکاری‌های دو کشور در موضوعات مختلف دوجانبه از جمله حوزه‌های تجاری و اقتصادی باشد.

از هر اقدام و ابتکار برای پایان بخشیدن به بحران اوکراین باشد استقبال می‌کنیم 

سخنگوی وزارت خارجه درباره میزبانی عربستان برای حل بحران اوکراین گفت: از هر اقدام و ابتکار برای کمک به راهکار سیاسی برای پایان بخشیدن به بحران اوکراین باشد استقبال می‌کنیم و تنها راهکار را راهکار سیاسی تلقی می‌کنیم.

وی درباره سفر امیرعبداللهیان به پاکستان گفت: براساس دعوت همتای پاکستانی در حال برنامه ریزی انجام این سفر هستیم و امیدواریم برنامه‌ریزی‌ها در بازه کوتاه انجام شود. موضوعات مختلفی را با طرف پاکستانی برای گفتگو داریم. علاوه بر موضوعات سیاسی و امنیت مشترک و مبارزه با تروریسم به عنوان تهدید مشترک، موضوعات اقتصادی و تجاری مهمی برای گفتگو داریم. قرار است در صورت تکمیل برنامه ریزی سفر، هیأت عالیرتبه اقتصادی هم وزیر خارجه را در این سفر همراهی کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره آزادی یک تبعه آذربایجانی گفت: از قوه قضائیه سؤال کنید. با جمهوری آذربایجان گفتگو و تبادل نظر داریم و آزادسازی و تبادل زندانیان بخشی از همکاری‌های فیمابین دو کشور است.

در جریان آزاد سازی اموال ایران از کره روند حقوقی را دنبال مي كنيم

وی درباره بدهی ایران از کره جنوبی گفت در جریان آزاد سازی اموال ایران از کره بار‌ها اعلام شده که دولت و دستگاه دیپلماسی جدیت لازم را در این زمینه دارد و روند پیگیری‌ها به رغم قول‌های کره پیشرفت مورد انتظار جمهوری اسلامی ایران را نداشته و اقدام حقوقی گام وادار کردن طرف مقابل برای استیفای حقوق ملت ایران است و ما از روند حقوقی هم در این زمینه استفاده خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: این اقدام دولت ایران یک پیام روشن به طرف کره است که دولت ایران در احقاق حقوق خود و حقوق ملت ایران بسیار جدی است و اینکه ایران به اقدامات خودش در سطوح و ابعاد مختلف برای استیفای حقوق ملت ایران با جدیت ادامه می‌دهد و اجازه تضییع حقوق ملت را نخواهد داد. ایران در حال رایزنی مستمر با طرف کره‌ای است. انتظار داریم دولت کره با اقدام مدبرانه و عاقلانه به موقع در آزادسازی دارایی‌های ایران اقدام و سهم و نقش خود را در بهبود مناسبات دو کشور و بازگرداندن روند روابط تجاری و اقتصادی به مسیر طبیعی اقدام لازم را از سوی خود انجام دهد.

كنعانی درباره خنثی سازی عملیات یک تیم تروریستی در روز‌های اخیر و اخبار منتشر شده درباره ارتباط این تیم با کشور‌های هلند و دانمارک  گفت: یک بار دیگر نشان داد دشمنان ملت ایران در ایجاد بی ثباتی و ناامنی و ایجاد ضربه به امنیت ایران از هیچگونه اقدام ضد انسانی از جمله تمسک به روش‌های تروریستی شناخته شده فروگذار نیستند و استفاده از روش‌های تروریستی را برای ضربه زدن به امنیت ایران در دستورکار خود دارند. متاسفانه ارتباط برخی از اعضای شبکه با خارج از مرز‌های ایران روشن است. در این ارتباط در تماس‌ها و ارتباطات بین سرویس‌های امنیتی ایران با برخی از کشور‌ها به ویژه کشور‌های اروپایی وجود دارد این گونه مباحث در کانال‌های خود منتقل و اطلاع رسانی انجام می‌شود و شده است. دستگاه دیپلماسی مبتنی بر وظایف ذاتی خود موضوعاتی از این دست را با مشورت و همکاری با دستگاه‌های امنیتی و وزارت اطلاعات با طرف‌های ذیربط مطرح کرده و مبتنی بر ضرورت مطرح خواهد کرد.

دعوت رسمی از رئيس جمهور برای شركت در اجلاس بريكس 

سخنگوی وزارت خارجه درباره دعوت اعضای بریکس از رئیس جمهور کشورمان اظهار کرد:از رییس جمهور برای شرکت در اجلاس بریکس دعوت رسمی به عمل آمده و در هرصورت جمهوری اسلامی ایران به عنوان دولت متقاضی عضویت در این مجموعه جدیت خود را در این زمینه نشان داده و اعضای بریکس هم برای ایران جایگاه خاصی قائل هستند.

وی گفت:ظرفیت‌های اقتصادی ایران کمک خواهد کرد که در صورا عضوبت ایران در این گروه شاهد تکمیل اهداف این گروه باشیم. بریکس اهداف کاملا اقتصادی دارد که ظرفیت‌های ایران نیز به کمک آن خواهد آمد.

خواست ملت‌های مسلمان عدم تکرار بی‌احترامی به قرآن در اروپا است

سخنگوی وزارت خارجه درباره اظهارات حسن نصرالله برای قطع رابطه با کشور‌هایی که به قرآن هتک حرمت کردند، گفت: اهانت به مقدسات دینی و معنوی ملت‌ها امر کاملا مردود و غیرقابل قبولی است. اقدام و واکنشی که کشور‌های اسلامی به این موضوع نشان دادند نشانگر حساسیت زاید الوصف این موضوع نزد کشور‌ها و ملت‌های اسلامی است. درخواست سیدحسن نصرالله یک درخواست مسئولانه از جهان اسلام بود که به مهمترین ارزش امت اسلامی و رکن رکین اعتقادی امت اسلامی واکنش نشان دهند. این خواست همه ملت‌ها و دولت‌های اسلامی از دولت‌های اروپایی و دولت‌هایی که زمینه این اهانت را در خاک خود ایجاد کردند که مانع تکرار چنین اقدام زشت، ناپسند و نفرت انگیز شوند.

وی افزود:واکنش ملت‌ها و دولت‌ها جدی بود و ایران هم در اقدام اولیه در سوئد واکنش جدی نشان داد و در تماس‌های انجام شده با دبیرکل سازمان همکاری اسلامی درخواست برگزاری اجلاس فوق العاده سازمان همکاری اسلامی را در حاشیه اجلاس عدم تعهد داده بود که تصمیم به برگزاری جلسه در سطح نمایندگان اجرایی نمایندگان سازمان همکاری اسلامی در جده گرفته شد و قطعنامه‌ای صادر شد که این نشست امروز عصر برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: امیدواریم در سایه جدیتی که وجود دارد نتیجه این جلسه امیدبخش و اثرگذار باشد و بتواند به شکل گیری سازوکار مشترک و دسته جمعی کشور‌های اسلامی برای پیگیری این موضوع و جلوگیری از این اقدامات اهانت آمیز منجر شود. شاهد جدیت کشور‌های اسلامی و خروش ملت‌های مسلمان و عکس العمل از سوی دولت دانمارک و سوئد بودیم و از رسانه‌ها شنیدیم این دو دولت گفته‌اند آن را محکوم می‌کنیم و به دنبال سازوکار‌های قانونی برای ممانعت از این اقدامات هستیم. امیدواریم پیام ملت‌ها و دولت‌های مسلمان را شنیده باشند و بیش از این اجازه تخریب اعتبار خود را نزد ملت‌های مسلمان ندهند و در حوزه عملی سازوکاری بیندیشند که مانع تکرار این اقدامات اهانت آمیر باشند. ایران به تلاش‌های خود ادامه می‌دهد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره افزوده شدن ایران به کمیته‌ای در خصوص لبنان خاطرنشان کرد: اطلاع جدیدی در ارتباط با این موضوع ندارم. موضوع لبنان و روند سیاسی در این کشور مربوط به ملت لبنان و نمایندگان این ملت است. هیچگونه تحرک و اقدامی که مبتنی بر مداخله در امور داخلی لبنان باشد نمی‌پذیریم و هر اقدامی مبتنی بر حسن نیت با هدف کمک به ملت لبنان و جریان‌های سیاسی این کشور برای پیشبرد روند سیاسی در لبنان باشد و بدون ایجاد تکلیف و اعمال روش‌های مداخله جویانه باشد حمایت می‌کنیم. در صورتی از ایران دعوت شود در چارچوب رویکرد سیاسی خود آن دعوت را بررسی و نسبت به آن تصمیم گیری خواهد کرد.

همکاری‌ها با آمریکای لاتین هیچگونه خطری برای سایر کشور‌های منطقه ندارد

کنعانی درباره نگرانی آمریکا و آرژانتین از توافق ایران و بولیوی درباره ارسال پهپاد‌های ایرانی به بولیوی گفت: وزیر دفاع بولیوی گفت که به همسایگان خود در این خصوص اطلاع رسانی کردیم. نوع همکاری‌های ایران با بولیوی با توجه به درخواست این کشور با هدف کمک بولیوی برای مقابله با قاچاق مواد مخدر تنظیم شده بود. این همکاری‌ها با آمریکای لاتین هیچگونه خطری برای سایر کشور‌های منطقه ندارد و نخواهد داشت.

کنعانی بیان کرد: براساس بولیوی درخواست آن‌ها را بررسی و در چارچوب آن به این درخواست‌ها پاسخ می‌دهیم. واکنش‌های صورت گرفته با فرافکنی و در چارچوب سیاست‌های ایران هراسانه این مواضع اتخاذ شده است. ایران در ارتباط با همکاری‌های خود با کشور‌های آمریکای لاتین در چارچوب اصول و موازین شناخته شده بین‌المللی و مبتنی بر منافع مشترک عمل می‌کند. از مبارزه مشترک ایران و بولیوی در مبارزه با قاچاق مواد مخدر کشوری نباید عصبانی و رنجور شود. مبارزه با مواد مخدر منفعت مشترک برای همه ملت‌هاست و باید مورد حمایت قرار بگیرد. دلیل عصبانیت آمریکا و آرژانتین را متوجه نشدیم که آیا با مبارزه با قاچاق مواد مخدر مخالفت دارند یا خیر.

وی در پاسخ به سؤالی درباره مذاکرات مرزی بین ایران و عراق گفت:‌در خصوص مرز‌ها با عراق توافقات را انجام داده‌ایم خطوط مرزی تعیین شده و کمیته‌های مشترک دو کشور مبتنی بر اراده مشترک عالی دو کشور همکاری‌ها و گفتگو‌های مشترک و اقدامات فنی را انجام داده‌اند. در این خصوص دچار مشکل خاص سیاسی نیستیم. روند فنی و حقوقی یک روند کاملا تعریف شده بین دو کشور است و گفتگو‌ها و همکاری‌ها ادامه دارد و انتظار داریم این روند در چارچوب روابط برادرانه به جلو برود و تکمیل شود.

تحولات مربوط به نیجر را به دقت دنبال می‌کنیم

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤال دیگری درباره کودتای اخیر در کشور نیجر بیان کرد: ما با دقت تحولات مربوط به نیجر را دنبال می‌کنیم و خواهان آرامش و صلح و ثبات در این کشور دوست آفریقایی خود هستیم و راه‌حل مشکلات را گفت وگوی طرف‌های داخلی این کشور می‌دانیم و امیدواریم روند تحولات در این کشور به سمت آرامش، ثبات و تامین نظرات مردم این کشور پیش برود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۳۱ ۰۹ مرداد ۱۴۰۲
کره جنوبی نوکر امریکاس
ناشناس
۱۴:۵۰ ۰۹ مرداد ۱۴۰۲
مطالبات اخذ شده برجامی چیشد راستی؟
ناشناس
۱۴:۴۶ ۰۹ مرداد ۱۴۰۲
هیچ کشوری بدون اجازه آمریکا آب نمیخوره
برابر دستورات آمریکا
کره جنوبی حق پرداخت بدهی به ایران بصورت دلار و یورو رو نداره
عراق حق پرداخت بدهی برق و گاز به ایران بصورت دلار رو نداره
فقط برنامه نفت در برابر غذا

چین هم فقط به خاطر این روزانه ۱ میلیون بشکه نفت از ایران میخره چون هر ماه ۳۰۰ میلیون دلار تخفیف میگیره به جای مابقی پول هم دسته بیل و سنگ پا و کلنگ و غذای گربه میده

عراق قبول کرده بجای بدهی روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت بهمون بده.
ضرب المثل زیره به کرمان بردن داره تداعی میشه
ناشناس
۱۸:۳۰ ۰۹ مرداد ۱۴۰۲
آمریکا جواب زورگویی هاش و میگیره
ناشناس
۱۴:۰۷ ۰۹ مرداد ۱۴۰۲
فکر کنم این پول کره جنوبی تا حالا بیست بار آزاد شده ?
ناشناس
۱۲:۴۶ ۰۹ مرداد ۱۴۰۲
جرایم دیر کرد را هم از کره جنوبی بگیرید