سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ادعای پذیرش فردی با رتبه ۱۷۵ هزار در رشته پزشکی کذب محض است

سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد: امتیازی برای پذیرش و یا انتقال فرزندان اعضای هیئت علمی در کنکور وجود ندارد.

در متن اطلاعیه سازمان سنجش آموزش کشور آمده است: ادعای پذیرش داوطلبی که مردود شده و یا پذیرش فردی با رتبه ۱۷۵ هزار در رشته پزشکی، بدون ارائه هرگونه سندی کذب محض بوده و این ادعا‌های کذب، آشکارا اعتماد عموم مردم و داوطلبان آزمون‌های سراسری به نظام آموزشی کشور را هدف گرفته اند.

شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۹۲ در مصوبه‌ای اختیار نقل و انتقال فرزندان اعضای هیئت علمی در دانشگاه‌ها در آزمون سراسری را به وزارت علوم، بهداشت و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تفویض کرد.

در همان سال دو وزیر علوم و بهداشت و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دستورالعمل اجرایی این مصوبه را تصویب و ابلاغ کردند. در این سال‌ها فرزندان اعضای هیئت علمی در صورت قبولی در آزمون سراسری صرفاً از تسهیلاتی برای نقل و انتقال برخوردار می‌شدند؛ بنابراین برای پذیرش این افراد هیچ سهمیه‌ای وجود نداشته و اعمال نشده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که در سال‌های گذشته همه نقل و انتقالات با کسب نمرات و امتیازات لازم انجام شده اند.

در سال ۱۳۹۸ دانشگاه آزاد اسلامی تعدادی از دانشجویان را خارج از روند قانونی و بدون هماهنگی با سازمان سنجش آموزش کشور به رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی جابه جا کرده بود که بر اساس مصوبه ۱۳۹۸/۹/۳۰شورای سنجش و پذیرش دانشجو حکم به لغو تغییر رشته و انتقال آن‌ها داده شد و این مصوبه در رسانه‌ها نیز منتشر شده است.

همچنین دانشگاه آزاد اسلامی نیز در تاریخ ۱۳۹۹/۶/۲۵ در  نامه‌ای لغو تغییر رشته این دسته از دانشجویان را به سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرده است.

با توجه به آرای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در تیر و بهمن  ۱۴۰۰، دستورالعمل اجرایی نقل و انتقال فرزندان اعضای هیئت علمی ابطال شده و این رأی لازم‌الاجرا است. بدین ترتیب از سال ۱۴۰۱ هیچ‌گونه تسهیلات و امتیازی برای فرزندان اعضای هیئت علمی وجود ندارد.

این ادعا‌های کذب که متأسفانه از چند سال قبل هر از چند گاهی توسط برخی افراد تکرار می‌شود؛ باعث بروز شائبه در مورد روند پذیرش علمی دانشجویان شده است. پس حق پیگیری‌های حقوقی و قضائی در این باره محفوظ خواهد بود. ضمن این که از رسانه‌ها انتظار می‌رود قبل از انتشار این گونه ادعا‌ها از صحت آن ها اطمینان حاصل کنند.

در دو روز گذشته سخنانی به نقل از عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت در رسانه‌ها و فضای مجازی منتشر شد. وی در سخنان خود به مشخصات یک دانشجوی پزشکی اشاره کرده که «میانگین نمراتش در دروس اختصاصی هشت درصد بوده» و در حالی با رتبه ۱۷۵ هزار توانسته در این رشته مشغول به تحصیل شود که سایر داوطلبان تحصیل در این رشته باید برای رسیدن به رتبه زیر پنج هزار بجنگند.

بنا بر ادعای وی، با این روش کسانی با پذیرفته شدن در دکترای دامپزشکی به دکترای پزشکی یا دکترای داروسازی تغییر رشته و تغییر دانشگاه داده اند. در سال ۱۳۹۶ تبصره‌ای به این مصوبه اضافه شد با نام انتقال مشروط که حد نصاب نمره علمی را کنار گذاشت و تبعات بدتری هم به دنبال داشت.

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت در این زمینه ادعا کرد: این روش باعث شد کسی که کارشناسی حسابداری قبول شده بود داروسازی بخواند. کارشناسی مدیریت بیمه با همین تبصره الان دارد دندان‌پزشکی می‌خواند. کسی را داشتیم کارشناسی صنایع غذایی بوده و الان دارد پزشکی می‌خواند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۳۵ ۰۹ مرداد ۱۴۰۲
دروغ نیست چون سه صفر کنکور برای افراد سهمیه ای حذف میشود وبراحتی وارد رشته های پزشکی داروسازی ودندانپزشکی میشوند این یعنی بیعدالتی اجتماعی وحق الناس و ظلم به فرزندان این کشور
ناشناس
۰۰:۴۰ ۰۹ مرداد ۱۴۰۲
تقلب در امتحانات پایان ترم دانشگاه آزاد به اوج خود رسیده .
ناشناس
۲۳:۵۶ ۰۸ مرداد ۱۴۰۲
سهمیه باعث عدم پیشرفت کشور میشه
علی اس
۲۲:۰۹ ۰۸ مرداد ۱۴۰۲
متا سفانه کسانی که این سهمیه ها را میدهند بخیال خودشان دارند از کسانی که در راه این کشور زحمت کشیده و جانفشانی کرده اند قدر دانی میکنند اما چون مسیر غلط است نتیجه هم غلط است اگر اینها واقعا میخواهند قدر دانی کنند باید در دوران مدرسه به خانواده های جانباز و شهید و ایثارگر با بهترین امکانات آموزشی ورسیدگی و اینها را تقویت کنند اما در دانشگاه هیچ سهمیه ای قایل نشوند تا اینها براساس تواناییشان بالا بیایند مطمئنا کسی هم اعتراض نخواهد کرد و کشور هم اسیب افراد بیسواد را نخواهد داشت
علی اس
۲۲:۰۳ ۰۸ مرداد ۱۴۰۲
من خدمات کامپیوتری داشتم سالهای قبل چند نفر یادم هست که با رتبه های بالای 25000 بخاطر داشتن سهمیه در رشته های پزشکی و دندانپزشکی بعد از اعمال سهمیه قبول شدند یعنی دانش آموز تنبل که هیچ علاقه . هوش درس خواندن نداشت یکدفعه با اعمال سهمیه تبدیل به دانشجوی ممتاز دانشگاه گردید اینها چون علاقه و توان لازم برای رشته های سطح بابا را ندارند فوق و تخصص را هم با اعمال سهمیه بالا میروند تا نظام بتواند به عنوان خودی از اینها استفاده کرده و یک دولت کاملا خودی بوجود بیاورد در این میان مردمی که بخاطر نبود تخصص میمیرند یا در رشته های دیگر باعث تخریب اقتصاد کشور میشوند اصلا مهم نیست مهم خودی بودن دولت است و بس
ناشناس
۱۹:۱۹ ۰۸ مرداد ۱۴۰۲
هرچی تکذیب بشه یعنی درسته
ناشناس
۱۷:۰۳ ۰۸ مرداد ۱۴۰۲
یکی از بزرگترین دلایل شرایط بد امروز از جنبه های مختلف بخاطر عدم شایسته سالاری و استفاده از افراد نخبه در هر زمینه ای است که متاسفانه ایران اسلامی ما با دادن سهمیه های مختلف زمینه تبعیض و فساد چه در تحصیل و چه در شغل که همگی قطعا در اینده کشور تاثیر مستقیم دارد، این شرایط را فراهم کرده است.
ناشناس
۱۶:۴۳ ۰۸ مرداد ۱۴۰۲
بی سواد پروری و ناشایسته سالاری نتیجه اعمال سهمیه است .
ناشناس
۱۶:۴۰ ۰۸ مرداد ۱۴۰۲
سهمیه بازی های ناعادلانه در آزمون ها باید متوقف شود .