علیرضا شه بخش اظهار کرد: یکی از برنامههای بهبود بهرهوری و ارتقای کیفیت محصولات صنایعدستی برنامه مهر اصالت ملی است که در فرآیندی چند مرحلهای تولیدات صنعتگران در صورت کسب امتیاز بر اساس شاخصههای تعریف شده در این خصوص انتخاب و حائز دریافت گواهینامه مربوطه میشوند.
وی ادامه داد: همان گونه که فعالیتهای اقتصادی پیوسته در حال توسعه بوده انتظارات و نیازمندیهای مشتریان نیز در حال دگرگونی است.
معاون صنایع دستی ادارهکل فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سیستان و بلوچستان بیان کرد: امروزه اداره یک فعالیت اقتصادی، بیشتر به رقابت کیفیت شباهت دارد و تسامح در کیفیت، به منزله نفی بقا و تداوم فعالیتهای اقتصادی است.
وی تأکید کرد: صنایعدستی بهعنوان بخشی مهم و تأثیرگذار در ساختار اجتماعی، فرهنگی، هنری و اقتصادی نقش مهم و ارزندهای در توسعه اقتصادی و فعالیتهای فقرزدایی کشورها بهویژه جهان سوم ایفا میکند.
شه بخش گفت: تا کنون با برگزاری ۶ دوره صنعتگران سیستان و بلوچستان توانستهاند برای بیش از ۲۰۰ محصول حائز دریافت گواهینامه مهر اصالت ملی شوند، بهنحویکه در آخرین دوره این برنامه سال ۱۴۰۰ صنعتگران استان موفق به دریافت ۳۲ نشان ملی شدند.
وی خاطرنشان کرد: برنامه مهر اصالت ملی صنایعدستی هر ۲ سال یکبار با هدف ارتقای کیفیت و بهبود بهرهوری این محصولات با لحاظ شاخصههایی چون اصالت، هویت ملی، ابداع و نوآوری، رعایت جنبههای کاربردی و مسائل زیستمحیطی و قوانین کار و حقوق مالکیت معنوی و نیز داشتن بازار مناسب بهمنظور تداوم تولید و حضور در بازارهای مقصد و در نهایت ارتقای کیفیت و بسط و توسعه صنایعدستی از طرف معاونت صنایعدستی وزارتخانه اجرا میشود.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی سیستان و بلوچستان افزود: در سالجاری نیز طبق برنامه اعلام شده و پس از طی مراحل داوری استانی در آذرماه که داوری ملی آن در استان فارس برگزار خواهد شد امید میرود همچون سالهای گذشته نیز صنعتگران باذوق و خلاق استان بتوانند نسبت به دورههای قبل با کسب تعداد بیشتری مهر اصالت ملی برگ زرین دیگری به افتخارات استان بیفزایند.