مهدی پیرهادی در آیین افتتاح ۸ واحد سیار معاینه فنی خودروهای سبک شهر تهران در قالب شصت و پنجمین پویش امید و افتخار گفت: همواره یکی از مشکلات ما محدودیت مراکز معاینه فنی در شهر تهران بود و اقدامات ارزشمندی به جهت بهبود وضعیت مراکز معاینه فنی انجام شده است. همچنین به علت عدم دسترسیها شهروندان در صفهای طولانی برای حضور در مراکز معاینه فنی میایستادند که اکنون توسعه این خطوط باعث میشود شهروندان دسترسی راحتتر داشته باشند.
وی افزود: یکی از موضوعات در تشخیص آلایندگیها معاینه فنی است چراکه با معاینه فنی خودروها آلایندگی تشخیص داده میشود و هرچه این مراکز افزایش یابد به کاهش آلودگی هوا کمک میشود. بیش از ۶۵ درصد آلایندگیها از وسایل نقلیه سواری نشأت میگیرد و هرچه معاینه فنی دقیق صورت گیرد، میتوان نسبت به کاهش این آلایندهها اقدام کرد.
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه افتتاح چندین مجموعه مرکز معاینه فنی ناشی از اهتمام مدیریت جدید معاینه فنی تهران است، افزود: ما در حوزه آلودگی هوا امیدی به بهبود نداریم گرچه شهرداری تمام تلاش خود را میکند.
پیرهادی افزود: سایر دستگاههای متولی در جهت مقابله با آلودگی هوا مانند وزارت نیرو، وزارتخانههای نفت و صمت باید پیش قدم این حوزه باشند، در صورتی که اقدامی شکل نمیگیرد و هر از گاهی جلسات اضطراری تشکیل و بی نتیجه به پایان میرسد.
وی با بیان اینکه وزارت نیرو وظیفه خود در حوزه کاهش آلایندگی را انجام نمیدهد، تاکید کرد: این در حالی است که در فصل زمستان کمی دورتر از تهران اجازه مازوت سوزی به نیروگاهها را میدهد. میلیونها موتورسیکلت در شهر تهران فرسوده است و دستگاههایی که در دولت قبل مجوز تولید کاربراتوری گرفتند، اکنون مقصر آلودگی هستند.
وی تاکید کرد: وقتی دولت قبل به جای برگه اسقاط خودرو پول به حساب شخصی افراد ریخت و خودرویی اسقاط نشد، نتیجه اش آلودگی هوا شده است. یکی از موضوعات برنامه چهارم توسعه شهری پایش سیاهههای انتشار است که صرفا شهرداری در آن دخیل نیست و در سایر استانها هم آلایندگی وجود دارد. شهر تهران به جهت حاکمیتی شرایط خاصی دارد که ۲۰ درصد جمعیت کشور در آن است، اما نگاه به شهر صحیح نیست و اقدامات ناصحیحی در آن شکل میگیرد که رسانهها باید مطالبه گری کنند.
وی ادامه داد: تا زمانی که به فکر اسقاط خودرو و موتورسیکلتها و واردات خودروهای با کیفیت و با سوخت هیبریدی نباشیم، وضعیت آلودگی هوا ادامه دارد. میزان خسارتی که در حوزه سلامت به شهروندان وارد میشود، غیرقابل ارزیابی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.