سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دلیل اُفت نمرات امتحانات نهایی امسال دانش‌آموزان چیست؟

در حالی تنها یک دانش‌آموز در رشته علوم تجربی در امتحانات خرداد ۱۴۰۲ موفق به کسب معدل ۲۰ شد.

امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۲ نه تنها از حیث تأثیر ۴۰ درصدی و قطعی نمرات در پذیرش دانشگاه‌ها بلکه حتی در نوع طراحی سؤالات و نمرات دانش‌آموزان نسبت به سال‌های گذشته بسیار متفاوت بود.

چند هفته‌ای از اعلام نتایج امتحانات نهایی دانش‌آموزان می‌گذرد و در این مدت، نظرات متفاوت مسئولان وزارت آموزش و پرورش نشان می‌دهد که اوضاع نمرات دانش‌آموزان چندان رضایت‌بخش نیست.

در ابتدا، قاسم احمدی لاشکی؛ معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش از اُفت محسوس نمرات دانش‌آموزان خبر داد و پس از آن معاون دیگر وزارت آموزش و پرورش تأیید کرد که در مجموع سه رشته ریاضی، انسانی و تجربی تنها یک دانش‌آموز در کشور توانسته است معدل ۲۰ کسب کند!

این دانش‌آموز پسر در رشته تجربی تحصیل می‌کند و ساکن شهر تهران است.

در حالیکه مسئولان مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش به عنوان مرجع تخصصی پاسخگویی درباره وضعیت امتحانات نهایی، پاسخگویی درباره تحلیل نمرات دانش‌آموزان را به برگزاری یک نشست خبری آن هم بعد از اعلام نتایج در شورای عالی انقلاب فرهنگی منوط می‌کنند! تصمیم گرفتیم تا در گفتگو‌هایی به بررسی دلایل اُفت عملکرد دانش‌آموزان در امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۲ بپردازیم.

عبدالرسول عمادی؛ رئیس اسبق مرکز سنجش و پایش کیفیت وزارت آموزش و پرورش نظر خود در این باره را اینگونه به تسنیم توضیح می‌دهد: هر سال با تغییر سؤالات امتحانات نهایی، میانگین نمرات در حدود ۰.۵ نمره متفاوت بود، اما اگر در امتحانات نهایی خرداد امسال تفاوت نمرات با سال‌های گذشته بیشتر باشد این می‌تواند ناشی از نوع تصحیح و کلید سؤالات باشد.

وی افزود: در سال‌های گذشته، مصححان برای تصحیح سؤالات آزادی عمل بیشتری داشتند، اما امسال به دلیل تصحیح الکترونیک آن‌ها باید مطابق کلید ارائه شده برای تصحیح اقدام می‌کردند و همین موضوع می‌تواند به اُفت نمرات دانش‌آموزان منجر شود.

همچنین طیبه موسوی؛ دبیر زیست‌شناسی که در تصحیح الکترونیک اوراق امتحانات نهایی حضور داشت، عنوان کرد: سال‌گذشته از کلاس ۲۰ نفری دانش‌آموزان رشته علوم انسانی، ۵ نمره ۲۰ در امتحان نهایی درس سلامت و بهداشت داشتیم، اما امسال بالاترین نمره درس سلامت و بهداشت ۱۵ بود آن هم مربوط به یکی از دانش‌‍‌آموزانم که در رشته تجربی تحصیل می‌کند.

وی افزود: سؤالات امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۲ بسیار دشوار طراحی شده بود به عنوان مثال در برخی سؤالات، انتظار تفسیر تصویر را از دانش‌آموزان داشتند، در این موارد هر فردی تفسیر خود را دارد، اما مصححان باید طبق کلید سؤالی که در اختیار داشتند، برای تصحیح برگه امتحان اقدام می‌کردند بنابراین نتوانستند به بسیاری از پاسخ‌ها نمره بدهند.

این معلم گفت: برخی سؤالات نیز از بخش‌هایی طراحی شد که در کتاب درسی اعلام شده بود از این بخش در امتحانات سؤال طرح نمی‌شود این روند باعث شد دانش‌آموزان در امتحانات نهایی امسال دشوارتر بتوانند معدل بالا کسب کنند.

وی متذکر شد: کلید سؤالات نیز در تمام دروس حاوی اشتباهاتی بود و معلم باید الزاماً براساس کلید سؤالات برای تصحیح اقدام می‌کرد و همین موضوع نیز باعث کاهش نمرات شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۰۸ ۰۷ مرداد ۱۴۰۲
چرا با سرنوشت دانش آموزان بازی می کنند متاسفانه در طرح سولات عقده گشایی شده است و اکثر دانش آموزان تجدید شده اند باید تجدید نظر صورت گیرد