سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس مرکز پژوهش های مجلس:

دشمنان اگر شرف داشتند، تحریم‌های دارویی عليه كشورمان اعمال نمی‌کردند

نگاهداری گفت: دشمنان ایران اگر شرف داشتند، هیچ گاه تحریم‌های دارویی را عليه كشورمان اعمال نمی‌کردند.

بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در جمع تعدادی از فرهیختگان با تسلیت ایام عزاداری اباعبدالله‌الحسین (ع) و تاسوعا و عاشورای حسینی اظهار داشت: در وصف حماسه عظیم عاشورا خوانده‌ایم که امام حسین (ع) در آخرین لحظات عمرشان که یزیدیان به خیمه‌های آن‌ها حمله‌ور شده بودند، فرموده‌اند اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید، این کلام امام حسین (ع) در توصیف جایگاه شرف، نشان از تأکید ویژه آن حضرت بر مفهوم شرافت و آزادگی است.

وی با بیان اینکه شرف یک مفهوم مهم و با ارزش است که در تاریخ محدود نشده، افزود: شرف در واقع هم در طول تاریخ و هم در زندگی روزمره ما نمود‌های فراوانی دارد. مرور تاریخ کشورمان نشان می‌دهد اگر امروز افرادی، چون میرزا کوچک‌خان جنگلی، رئیسعلی دلواری، ستارخان، باقرخان و شهید مدرس نزد مردم ایران جایگاه رفیع و ارزشمندی دارند، به خاطر شرافتی است که در برهه‌های مختلف تاریخ از خود نشان داده‌اند.

محبوبیت حاج قاسم حاصل شرف ایشان در مبارزه با تروریسم است

نگاهداری ادامه داد: راز ماندگاری و محبوبیت چهره‌های تاریخی کشور در شرافتی است که در سیره عملی، رفتار و تصمیمات آن‌ها نهفته است. اگر امروز سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، محبوب قلب‌های ایرانیان است، حاصل شرفی است که این شهید بزرگوار در مبارزه با تروریسم و داعش از خود نشان داد. این شرافت را می‌توان در ساحت‌های مختلفی همچون علم و دانش نیز مشاهده کرد. آنچه باعث شده امروز شهید شهریاری‌ها و شهید فخری‌زاده‌ها در اذهان مردم ایران ماندگار شوند، به این خاطر است که جان خود را برای تحقق ارزش‌ها و آرمان‌های ملی کشور فدا کردند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: اگر در مفهوم لغوی شرف یک تامل داشته باشیم، متوجه می‌شویم که شرف را به بزرگی ذاتی، علو و مجد معنا کرده‌اند؛ در واقع در ذات شرف، بزرگی نهفته است. تدبر در آیات و روایات مختلف هم نشان می‌دهد که شرافت یک سری ویژگی‌هایی را برای افراد به همراه می‌آورد؛ وطن‌دوستی، تواضع، متانت و سکینه نفس، سرمست نشدن در قدرت، مهربانی و دغدغه‌مندی نسبت به همه افراد جامعه از ویژگی‌هایی است که در آیات و روایات برای انسان‌های شریف ذکر شده است.

شرف یک مفهوم فراگیر بشری است

نگاهداری شرف را یک مفهوم فراگیر بشری توصیف کرد و بیان داشت: مرور مکاتب دینی مختلف گویای این نکته است که در تمامی این مکاتب، شرف به عنوان یک ارزش انسانی مورد تاکید قرار گرفته و حتی در جوامعی که دین‌دار نیستند، شرف به عنوان یک مفهوم فرادینی و انسانی همواره مورد احترام مردم بوده است.

شرف اجازه نمی‌دهد یک فعال اقتصادی اقداماتی کند که بازار کشور مختل شود

وی با اشاره به جایگاه شرف در سطوح مختلف روابط فردی، ملی و بین‌المللی و در عرصه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، افزود: به عنوان نمونه در عرصه اقتصادی، شرف اجازه نمی‌دهد یک تاجر و فعال اقتصادی دست به اقداماتی بزند که بازار کشور مختل شود و حق سایر مردم ضایع شود.

رزمنده‌ای که قبل از رفتن روی مین، پوتین‌های خودش را تحویل می‌دهد نمادی از شرافت است

در عرصه اجتماعی نیز در دوران دفاع مقدس آن رزمنده‌ای که قبل از رفتن روی مین، پوتین‌های خودش را تحویل می‌دهد که سایر رزمندگان بتوانند از آن‌ها استفاده کنند، صحنه‌ای از شرافت و مردانگی را از خود به نمایش گذاشته است.

همچنین در این عرصه آن دسته از افرادی که برخلاف تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر همبستگی و حفظ وحدت جامعه رفتار می‌کنند و با گفتار و کردارشان، شکاف اجتماعی و دوقطبی را میان مردم جامعه را گسترش می‌دهند، در نقطه‌ای بسیار دور از شرف قرار دارند.

دشمنان ایران اگر شرف داشتند، هیچ‌گاه تحریم‌های دارویی را اعمال نمی‌کردند

نگاهداری گفت: شرف در عرصه‌ی بین‌الملل نیز قابل ظهور و ارزیابی است. دشمنان و بدخواهان جمهوری اسلامی اگر بهره‌ای از شرف برده بودند، هیچ‌گاه علیه مردم ایران تحریم‌های دارویی را اعمال نمی‌کردند. استکبار جهانی اگر شرف داشت، هرگز برای کسب منافع مالی و تسلیحاتی جنگ‌های گسترده را علیه زنان و کودکان بی‌گناه کشور‌های مختلف راه نمی‌انداخت.

شرف مانع از ارائه وعده بدون قابلیت اجرا از سوی مدیران می‌شود

وی مسئله شرف را یک عنصر تاثیرگذار در حکمرانی و مدیریت دانست و گفت: شرف هیچ‌گاه اجازه نمی‌دهد یک مدیر به مردم وعده‌ای دهد که که قابلیت اجرا نداشته باشد. یک مدیر باشرف مدیری است که در مسئولیتش از نمایش و عوام‌فریبی به دور باشد و به جای تلاش برای کسب مقام‌های بالاتر، در جهت انجام وظایف جاری خود تلاش کند.

از ویژگی‌های برجسته شرافت، وطن‌دوستی است

نگاهداری در بخش دیگری از صحبت‌های خود عنوان کرد: البته باید توجه کنیم که متاسفانه نقطه مقابل شرافت و بزرگی هم وجود دارد؛ به عنوان مثال برخی از افراد خارج‌نشین که با رسانه و پول دشمنان ایران، در تلاش برای ایجاد اجماع علیه مردم کشورمان هستند، بهره‌ای از شرف نبرده‌اند، زیرا یکی از ویژگی‌های برجسته شرافت، وطن‌دوستی است.

ذات انقلابی‌گری، آمیخته با شرافت است

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، ذات انقلابی‌گری را آمیخته با شرافت دانست و اظهار داشت: انسان باشرف انسانی است که از آسایش و راحتی خود برای آرامش کشورش می‌گذرد و فرد انقلابی هم کسی است که در مقاطعی از تاریخ، زندگی و آینده خودش را به مخاطره انداخته که این انقلاب شکل بگیرد و مردم زندگی بهتری را تجربه کنند.

جاری شدن خون شرف در شریان‌های جامعه، برای ایران حیات‌بخش خواهد بود

نگاهداری در پایان بيان کرد: لازم است در تحلیل‌ها و ارزیابی‌های خود در خصوص افراد، اتفاقات و جریانات مختلف، به مؤلفه شرف به عنوان یک مؤلفه راهبردی توجه داشته باشیم. اگر خون شرف در شریان‌های جامعه جاری نشود، این شریان‌ها هیچ‌گاه برای ایران عزیز ما حیات‌بخش نخواهند بود و در واقع شرف، بزرگترین سرمایه یک ایرانی است. نگاهداری ابراز امیدواری کرد که شرافت حسینی بیش از گذشته در میان ایرانیان رواج پیدا کند و جامعه ایران در ادامه مسیر حرکت خود به علو و بزرگی که در مفهوم شرف نهفته است، دست یابد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.