سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معرفی کتاب عاشورایی؛

جایگاه شعار هَلْ مِنْ ناصِرٍ یَنْصُرُنِی در کتاب مبارزه با پوچی‌ها

کتاب کربلا مبارزه با پوچی‌ها نوشتهٔ اصغر طاهرزاده در انتشارات لب المیزان چاپ شده است.

کتاب کربلا مبارزه با پوچی‌ها از اصغر طاهرزاده در دو جلد توسط انتشارات لب المیزان در ۳۸۲ صفحه به چاپ رسیده است، در تدوین کتاب سعی شده خواننده صِرفاً نظاره گر حادثه نباشد، بلکه خود را در صحنه و در کنار امام حسین (ع) و سایر یاران حضرت احساس کند.

کربلا واقعه‌ای است که پس از توجه به متن تاریخی آن، باید به بررسی ریشه‌ها و نتایج آن پرداخت. زیرا تحلیل هر حادثه‌ای نتیجه حقیقی آن را به ما ارائه می‌دهد؛ لذا کتاب حاضر صِرفاً به نقل حادثه کربلا نپرداخته، بلکه سعی بر نگرش تحلیلی به واقعه دارد.

                                                       

در کتاب سعی شده به بسیاری از سؤالاتی که ممکن است نسبت به حادثه کربلا پیش آید، جواب داده شود. مثل این که؛ آیا امام (ع) می‌دانستند شهید می‌شوند یا نه؟ یا این که اگر امام (ع) برای احیاء دینِ جدّشان پا به عرصه امر به معروف و نهی از منکر گذاشتند، چرا در رویارویی با حرّ فرمودند: اگر مردم کوفه نمی‌خواهند، برمی گردم؟ و چرا‌هایی از این قبیل. در کتاب سعی شده جایگاه شعار‌هایی از قبیل «هَلْ مِنْ ناصِرٍ یَنْصُرُنِی» و ... در فضای فرهنگی کربلا تحلیل بشود.

کتاب؛ نهضت کربلا را به عنوان آینده‌ای در مقابل خواننده قرار می‌دهد تا خواننده دائماً جایگاه خود و جامعه و انقلاب اسلامی را ارزیابی کند و نسبت به وضع موجودِ جامعه، به خصوص در رابطه با فرهنگ مدرنیته، تحلیل داشته باشد و کربلا را عبرتی برای تعالی هرچه بیشتر انقلاب اسلامی قرار دهد. کتاب

 کربلا مبارزه با پوچی‌ها را به چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟

این کتاب به علاقه‌مندان به مطالعهٔ بیشتر دربارهٔ حماسهٔ کربلا پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب کربلا مبارزه با پوچی‌ها

«قصه کربلا، قصه فرهنگ مقابله اسلام است با دشمن اصلی خودش در همـة تـاریخ، و ایـن دشمنی، همان دشمنی فرهنگ غربِ حس زده با اسلام است و امام معصوم است که می‌فهمد چگونه با آن فرهنگ مقابله کند. امروز هم در مقابله با یورش فرهنگـی غـرب هـیچ راهـی جـز استفاده از حکمت و روش حسینی نـداریم، و هـر راه دیگـری کـه بـرای مقابلـه بـا دشـمن انتخاب کنیم، نشناختن غرب و نشناختن حسین و حکمـت حـسینی اسـت و غافـل شـدن از دشمنی که مانع اصلی به ثمر رسیدن تمـدن تـشیع اسـت. عمـده آن اسـت کـه اولاً: دشـمن را و توانایی‌های آن را درست بشناسیم. ثانیاً: توان مقابله بـا آن را بـا آن همـه چهـره هـای متفـاوتش، فقط و فقط در حکمت حسینی جستجو کنیم. 

در نهضت مشروطه هم چنانچه ملاحظه بفرمایید، غرب‌گرایان مجلس را در دست گرفتند و شیخ فضل‌اللّه نوری (اللّه رحمة) علیه را به شهادت رساندند و رضـاخان را آوردنـد تـا بـا کـلّ دین مقابلـه کنند، این است کـه می‌بینید رضـاخان بـا همـه ریاکاری‌هایی کـه داشـت و خـود را عـزادار امام حسین جا می‌زند، آخرالامر با عزاداری امـام حـسین (ع) مقابلـه مـی کنـد، چـون خـوب فهمیده بود چگونه از طریق توانایی‌های حکمت حسینی با او مقابله می‌شود.

می‌خواهیم عرض کنیم توجه به امام حسین (ع)  یعنـی نفـی خطرنـاک‌تـرین حـوزه فرهنگـی امروز که آن پوچ‌انگاری غرب اسـت.  اگـر حقیقـت نیهیلیـسم یـا پوچ‌انگاری فرهنـگ غـرب به‌خوبی روشن شود، آن‌وقت عظمت و توانایی حکمت حسینی در رویارویی با چنـین فرهنگـی به‌خوبی روشن می‌گردد.

در آن حالت است که هم عمق خطر فهمیده می‌شود و هم امکان دفـع آن درست ارزیابی می‌شود. عرض ما در این تحلیل این است که تمام حیات شما - به‌عنوان ملـت اسلام - به امام حـسین اسـت و تمـام دشـمنی دشـمن شـما در مقابلـه بـا امـام حـسین (ع) پیـدا می‌شود. انقلاب اسلامی با فرهنگ کربلا پیروز شد و ماه محرم بود که کـار را یـک سـره کـرد.»

کتاب حاضر برگرفته از مجموعه‌ای از سخنرانی‌های استادطاهرزاده است که تحت عنوان «کربلا؛ مبارزه با پوچی‌ها» در محرم سال‌های ۱۴۱۹ و ۱۴۲۰ ق (۱۳۷۷ و ۱۳۷۸ ش) ایراد گردیده و از نوار پیاده شده است. در عین تنظیم و ویرایش، سعی بر آن بوده که فضای سخنرانی و حالت حضوری آن محفوظ بماند، تا خواننده خود را در کربلا و در کنار امام‌حسین (ع) و سایر یاران حضرت احساس کند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.