سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایران در جایگاه هفتم تولید فولاد دنیا ایستاد

انجمن جهانی فولاد اعلام کرد: ایران در خرداد ماه با حفظ جایگاه هفتم تولید فولاد در جهان، ۳.۲ میلیون تن تولید داشته است که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۷.۴ درصد رشد را نشان می‌دهد.

انجمن جهانی فولاد در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد، تولید فولاد ایران در ماه ژوئن ۲۰۲۳،  برابر با خرداد ماه ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۱۷.۴ درصدی به ۳.۲ میلیون تن رسیده است.

در حالی که ۵ کشور از ۱۰ کشور نخست تولیدکننده فولاد در جهان در ماه ژوئن با کاهش تولید مواجه شده‌اند، ایران، چین، هند، آمریکا و روسیه افزایش تولید داشتند.

همچنین ایران بیشترین افزایش تولید و ترکیه بیشترین کاهش تولید را در ماه ژوئن ۲۰۲۳ به خود اختصاص داده‌اند. ترکیه که قبلاً جایگاه هفتم را داشت در ماه آوریل جایگاه دهم و در ماه می‌جایگاه هشتم را به خود اختصاص داد. این کشور به همراه آلمان در ماه ژوئن جایگاه هشتم را حفظ کرده است.

بر اساس گزارش انجمن جهانی، ایران در فوریه ۲۰۲۱ (بهمن ۱۳۹۹)، در میان بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد جهان در جایگاه دهم قرار گرفت که از آن زمان تا دسامبر ۲۰۲۲ این جایگاه را حفظ کرده بود، اما در نخستین ماه سال ۲۰۲۳ یک پله صعود کرد و به جایگاه نهم رسید.

در گزارش ماه مارس، سومین ماه میلادی، ایران در میان ۱۰ کشور نخست تولیدکننده فولاد نبود و ترکیه در جایگاه نهم و ایتالیا در جایگاه دهم قرار گرفته بودند، اما در ماه آوریل (فروردین ماه ۱۴۰۲) جایگاه هشتم و در ماه می (اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) جایگاه هفتم در جهان را از آن خود کرد.

ایران در ماه ژوئن ۲۰۲۳ برابر با خرداد ۱۴۰۲ جایگاه هفتم تولید فولاد در جهان را حفظ کرده است.

ایران در ژانویه ۲۰۲۳ (دی ماه سال گذشته) ۲.۷ میلیون تن فولاد، در فوریه امسال (بهمن ماه سال گذشته) ۲.۴ میلیون تن فولاد و در مارس امسال (اسفند ماه) ۲.۲ میلیون تن فولاد و در ماه آوریل (فروردین ماه ۱۴۰۲) ۳.۱ میلیون تن فولاد، در ماه می (اردیبهشت ماه) ۳.۳ میلیون تن و در خرداد ماه یعنی ژوئن ۳.۲ میلیون تن فولاد تولید کرده است.

بر اساس این گزارش، تولید فولاد ایران در سال ۲۰۲۲ به ۳۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسیده که نسبت به سال گذشته ۸ درصد بیشتر شده است.

همچنین بر اساس آمار این نهاد بین‌المللی، تولید فولاد ایران طی سال ۲۰۲۱ به ۲۸.۳ میلیون تن رسیده است که نسبت به سال ۲۰۲۰ کاهش ۱.۸ درصدی را نشان می‌دهد.

تولید فولاد در غرب آسیا در ماه ژوئن ۹.۴ درصد افزایش یافته و به ۴.۲ میلیون تن رسیده است.

با توجه به تولید ۳.۲ میلیون تنی ایران در این ماه، ۷۶.۱ درصد تولید فولاد غرب آسیا در ششمین ماه سال ۲۰۲۳ در اختیار ایران بوده است.

در عین حال، تولید فولاد در غرب آسیا در سال ۲۰۲۲ نیز افزایشی بوده و نسبت به سال ۲۰۲۱ رشد ۷.۱ درصدی را ثبت کرده و به ۴۴ میلیون تن رسیده و با توجه به تولید ۳۰.۶ میلیون تنی ایران در سال گذشته میلادی، ۶۹.۵ درصد تولید فولاد غرب آسیا را ایران تولید کرده است.

کشور‌های غرب آسیا که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته‌اند، شامل ایران، قطر، عربستان و امارات هستند.

۶۳ کشور تولیدکننده فولاد در جهان در ششمین ماه سال ۲۰۲۳ یعنی ماه ژوئن ۱۵۸.۸ میلیون تن فولاد تولید کرده‌اند که ۰.۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.

تعداد ۵ کشور از ۱۰ کشور نخست تولیدکننده فولاد جهان در ماه ژوئن با کاهش تولید و ۵ کشور با افزایش تولید همراه شدند.

چین در این ماه، با تولید ۹۱.۰۱ میلیون تن، هند با تولید ۱۱.۲ میلیون تن و ژاپن با تولید ۷.۳ میلیون، ۳ تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان بودند.

بر اساس این گزارش، کشور‌های تولیدکننده فولاد جهان در سال ۲۰۲۲ بیش از یک میلیارد و ۹۶۰ میلیون تن فولاد تولید کرده‌اند که نسبت به سال ۲۰۲۱ کاهش ۴.۲ درصدی را نشان می‌دهد.

این کشور‌ها در سال ۲۰۲۱ بیش از یک میلیارد و ۸۷۸ میلیون تن فولاد تولیده کرده بودند.

بیشترین افزایش تولید برای ایران

بیشترین افزایش تولید فولاد در این ماه با ۱۷.۴ درصد به ایران تعلق دارد و بیشترین کاهش تولید با ۱۲.۵ درصد به ترکیه اختصاص دارد.

بر اساس برآورد‌های انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در ماه ژوئن با کاهش ۱۱.۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۱۰.۶ میلیون تن رسیده است.

سایر کشور‌های اروپایی یعنی بوسنی و هرزگوین، مقدونیه، نروژ، صربستان، ترکیه و انگلیس نیز کاهش ۱.۸ درصدی تولید داشتند و میزان تولید فولاد آن‌ها به ۳.۷ میلیون تن رسیده است.

به این ترتیب، تولید کل کشور‌های اروپایی ۱۲.۹ درصد در ماه می‌کاهش یافته است.

بحران انرژی در اروپا و افزایش سرسام‌آور انرژی بر بسیاری از صنایع کشور‌های اروپایی تأثیر منفی گذاشته است. حتی بسیاری از کارشناسان نسبت به از دست رفتن صنایع در این کشور‌ها هشدار داده‌اند و برخی نیز از به خطر افتادن پایگاه صنعتی این اتحادیه خبر می‌دهند.

اداره آمار فدرال آلمان ماه آوریل اعلام کرده است، این کشور به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا و چهارمین اقتصاد جهان در سه ماه نخست سال جاری رشد رشد منفی داشته و عملاً وارد رکود شده است.

در ادامه این گزارش آمده است، کشور‌های آسیا و اقیانوسیه که شامل استرالیا، چین، هند، ژاپن، نیوزیلند، پاکستان، کره جنوبی، تایوان، تایلند و ویتنام هستند، در ماه ژوئن ۱۱۹.۷ میلیون تن فولاد تولید کردند که ۰.۸ درصد بیشتر شده است.

تولید فولاد کشور‌های آمریکای شمالی (شامل کانادا، کوبا، السالوادر، گواتمالا، مکزیک و آمریکا) نیز در این ماه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۰.۵ کاهش یافته و به ۹.۲ میلیون تن رسیده است.

تولید فولاد آفریقا که شامل کشور‌های مصر، لیبی و آفریقای جنوبی است با افزایش ۱۱.۵ درصدی به ۱.۳ میلیون تن رسیده است.

همچنین تولید فولاد کشور‌های مستقل مشترک‌المنافع (بلاروس، قزاقستان، مولداوی، ازبکستان)، روسیه و اوکراین در این بازه زمانی با ۵.۲ درصد افزایش به ۶.۸ میلیون تن رسیده است.

بر اساس این گزارش، تولید فولاد کشور‌های آمریکای جنوبی که شامل آرژانتین، برزیل، شیلی، کلمبیا، اکوادر، پاراگوئه، پرو، اوروگوئه، ونزوئلا هستند، نیز با کاهش ۱۲.۴ درصدی به ۳.۳ میلیون تن تولید داشته‌اند.

انجمن جهانی فولاد، یکی از بزرگ‌ترین و پویاترین انجمن‌های صنعتی در جهان است که در همه کشور‌های بزرگ تولیدکننده فولاد عضویت دارد.

این انجمن بین‌المللی، نماینده تولیدکنندگان فولاد، انجمن‌های ملی و منطقه‌ای صنعت فولاد و مؤسسات تحقیقاتی فولاد است.

در این گزارش، ۶۳ کشور که ۹۷ درصد فولاد کل جهان را تولید می‌کنند، مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۴۵ ۰۴ مرداد ۱۴۰۲
چجوری حساب کردید شدیم رتبه ۷ام؟؟؟ رتبه دهم به زور بودیم
ناشناس
۰۲:۲۷ ۰۴ مرداد ۱۴۰۲
فولاد درجه بدرد نخور
ناشناس
۰۱:۳۴ ۰۴ مرداد ۱۴۰۲
کشوری که رتبه هفتم تولید فولاد در دنیا دارد باید رتبه هفتم خودرو سازی هم داشته باشد و فولادی که به ریال از انفال و معادن متعلق ب مردم تولید می شود با قیمت دلاری به مردم نفروشند
ناشناس
۰۱:۱۲ ۰۴ مرداد ۱۴۰۲
زمان شاه ملعون اروپا و آمریکا کارخانه ذوب آهن به ایران نمی دادند به این بهانه که شما نیاز به کارخانه ندارید و هر وقت خواستید ما به شما فولاد می دهیم .
و کارخانه ذوب آهن اصفهان توسط شوروی در ایران تاسیس شد.

الانه که سلطنت طلبها و جوانان ساده اینستاگرامی بیایند و منفی بزنند انگار که این موضوع دروغ است.
ناشناس
۲۳:۵۲ ۰۳ مرداد ۱۴۰۲
100 برابر هم بشه در تورم همیشه پیشتاز هستیم و همیشه رتبه اول جهانی داریم...
رسول
۲۳:۴۳ ۰۳ مرداد ۱۴۰۲
دوستان کسی اطلاع دقیق از نحوه قیمت گذاری انرژی تخصیصی وخوراک به صنایع فولاد در داخل کشور داره؟؟ کسی میتونه بگه اگر قیمت تمام شده برا اساس هزینه های تولید محاسبه بشه قیمت فولاد داخلی چقدر میشه و با الان چند درصد اختلاف خواهد داشت؟؟؟
مهدی
۲۳:۳۸ ۰۳ مرداد ۱۴۰۲
پس چرا وضعمون اینه
ناشناس
۲۳:۳۶ ۰۳ مرداد ۱۴۰۲
ذخایر انواع سنگهای ساختمانی در ایران عزیز ما رتبه های اول تا سوم جهان داریم
رتبه چهارم استخراج سنگ و تولید انواع سنگهای نما در جهان داریم
رتبه هشتم تولید سیمان درجهان داریم
رتبه هفتم تولید فولاد در جهان داربم
زمین تا دلت بخاد داریم ولی کمبود جمعیت داریم
متاسفانه یک چهارم جمعیت کشور ما زمین مسکونی ندارند و اجاره نشین هستند
قیمت زمین و مسکن بسیار بالا رفته و با این ریال بی ارزش نه زمین و نه میلگرد و آهن برای درب و پنجره و نه سنگ نما و آجر و غیره نمیشه بخریم ،
Aaa
۲۳:۲۵ ۰۳ مرداد ۱۴۰۲
نوش جان خودرو سازی و اختلاص گران دزد هیچیش که به مردم نمیرسه
ناشناس
۲۳:۲۰ ۰۳ مرداد ۱۴۰۲
پس کو پولش کجاست به مردم که چبزی نمیرسه غیر از گرانی روز افزون
Hossein
۲۲:۵۱ ۰۳ مرداد ۱۴۰۲
نوش جونتون ...ما هم خدایی داریم
کمیل
۲۲:۴۲ ۰۳ مرداد ۱۴۰۲
افتخاری ندارد.
منابع تجدید ناپذیر آبی کشور را داریم نابود می کنیم تا فولاد تولید کنیم.....
S
۲۲:۱۲ ۰۳ مرداد ۱۴۰۲
با تسعه شرکتهای تولید آهن الات کشور رو خشک کردیم و خوشحالیم که مقام دوم تولید فولاد رو داریم .
ناشناس
۲۱:۳۰ ۰۳ مرداد ۱۴۰۲
ایران اگر در جایگاه اول هم قرار بگیره چیزی عاید ملت نمیشه!
غفار
۲۱:۱۲ ۰۳ مرداد ۱۴۰۲
خالی بندیه
یه کاسه ای زیرنیم کاسست
غفار
۲۱:۱۱ ۰۳ مرداد ۱۴۰۲
خالی بندیه "
ناشناس
۲۰:۵۸ ۰۳ مرداد ۱۴۰۲
جایگاه هفتم بعد ملتش توان خرید ندارند
ناشناس
۲۰:۵۱ ۰۳ مرداد ۱۴۰۲
اگر بتوانیم به موازات تولید فولاد افزایش تولید و تنوع آلیاژهای فولاد را داشته باشیم با ارز آوری بیشتر و عدم وابستگی آلیاژهای وارداتی از خروج ارز جلوگیری می‌شود