سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قدرت نمایی تمام پرنده‌های نیروی هوایی ارتش در رزمایش فداییان حریم ولایت

یازدهمین رزمایش فداییان حریم ولایت برگزار شد و برخی از دستاوردهای جدید نیروی هوایی ارتش برای نخستین بار در این رزمایش مورد بهره برداری قرار گرفت.

مرحله اصلی و فاز عملیاتی یازدهمین رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش از روز شنبه ۱ تیر ماه به مدت ۲ روز در منطقه عمومی اصفهان یعنی پایگاه شکاری شهید بابایی و میدان تمرین جنگ الکترونیک شهید علی ابوعطا در انارک، با حضور ۹۲ فروند پرنده نیروی هوایی ارتش از کلیه پایگاه‌های شکاری این نیرو برگزار شد.

علاوه بر پایگاه شهید بابایی، پایگاه‌های شهید لشکری تهران، شهید نوژه همدان، شهید دوران شیراز، شهید یاسینی بوشهر، شهید عبدالکریمی بندرعباس، وحدتی دزفول، شهید فکوری تبریز، شهید حبیبی مشهد، شهید حسینی بیرجند و شهید برادران دل حامد چابهار به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این رزمایش شرکت داشتند.

رزمایش فداییان حریم ولایت که یازدهمین دوره خود را سپری کرد، از جمله رزمایش‌های مصوب قرارگاه مرکزی حضرت خاتم‌الانبیاء (ص) است و به منظور ارتقا توان رزم، کسب الگوی مناسب برای نبرد در شرایط واقعی با بکارگیری انواع هواپیماهای با سرنشین و بدون سرنشین به صورت دو سویه برنامه ریزی و اجرا می‌شود. از سال ۱۳۸۸ بر اساس برنامه زمانبندی رزمایش‌های سالیانه نیروهای مسلح هرساله در یکی از پایگاه‌های شکاری نیروی هوایی ارتش برگزار می‌شود؛ اما ۹ سالی است که این رزمایش در منقطه عمومی اصفهان برگزار می‌شود که می‌توان علت آن را وجود میدان تمرین جنگ الکترونیک شهید علی ابوعطا برشمرد چراکه با وجود این میدان، علاوه بر اجرای عملیات‌های تاکتیکی رزمی، عملیات‌های مرتبط با جنگ الکترونیک نیز در این میدان انجام می‌شود.

میدان تمرین جنگ الکترونیک شهید ابوعطا، فضای بسیار بزرگی است در منطقه انارک که در آنجا رادارهای جنگ الکترونیک و دستگاه‌های اخلالگر (ECM)، ضداخلالگر و ضد ضداخلالگر مستقر هستند و خلبانان ما در این منطقه تمرینات لازم را انجام می‌دهند.

در یازدهمین رزمایش فداییان حریم ولایت کلیه جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش شامل بمب افکن سنگین سوخ و۲۴ و اف ۴، اف ۵، اف ۷، میگ ۲۹، اف ۱۴، صاعقه، هواپیماهای سوخت رسان بوئینگ ۷۰۷ و ۷۴۷، هواپیماهای ترابری و پشتیبانی c۱۳۰ به همراه هواپیماهای بدون سرنشین مهاجر و کرار از پایگاه‌های ۹ گانه نیروی هوایی ارتش حضور داشتند.

با توجه به اینکه کلیه پایگاه‌های نیروی هوایی هرکدام به سهم خود در این رزمایش درگیر بوده‌اند، می‌توان این رزمایش را در گستره‌ای به وسعت کل کشور ارزیابی کرد.


بیشتربخوانید 


جونان «نهاجا» در میدان نبرد واقعی

استفاده از خلبانان و افسران جوان یکی از ویژگی‌های بارز در یازدهمین رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش بود. در این رزمایش، نیروی انسانی جوان و خلاق که تمامی تخصص‌های خود را در داخل کشور و زیر نظر اساتید داخلی فراگرفته‌اند، با بهره‌گیری از ۹۲ فروند از انواع جنگنده‌های شکاری رهگیر، بمب افکن و هواپیماهای بدون سرنشین به اجرای انواع عملیات شناسایی و عکس‌برداری، انهدام اهداف هوایی و زمینی، عملیات روانی، جنگ الکترونیک، پدافند غیرعامل و آزمایش سامانه‌های تولید شده جدید و ادوات مدرن پرداختند.

امیر حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش در نشست خبری با بیان اینکه مراحل مختلف رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت توسط خلبانان، افسران و کارکنان جوان این نیرو طراحی و اجرا می‌شود، ادامه داد: این رزمایش با تکیه بر خودکفایی و خودباوری نیروی هوایی ارتش برگزار می‌شود و طی آن خلبانان جوان، مستعد، تیزهوش، آموزش دیده و مقتدر، به همراه کارکنان فنی، متخصص و متعهد این نیروی الهی، با بهره‌گیری از تجارب پیشکسوتان ۸ سال دفاع مقدس، تاکتیک‌های رزمی و انواع عملیات‌های دور ایستا و آفندی پهپادی به‌صورت نقطه‌زن و انهدامی را اجرا می‌کنند.

بمباران با هرکول‌ها / غرش «کرار»، مهاجر ۶، کمان ۱۲ و آرش بر سر اهداف

در یازدهمین رزمایش فداییان حریم ولایت، هواپیماهای ترابری سی-١٣٠ ملقب به هرکولس که برای امور ترابری، لجستیکی و پرش چترباز طراحی و استفاده می‌شد، اقدام به بمباران اهداف زمینی به وسیله بمب‌های سقوط آزاد Free Fall کردند.

این قابلیت که چند سالی است از آن رونمایی شده، هواپیمای سی -۱۳۰ را قادر به حمل ۵۰ تیر بمب ۱۰۰ کیلویی و یا ۳ تیر بمب ۲۰۰۰ پوندی می‌سازد.

در کنار بمباران اهداف زمینی توسط هرکولس ها، پهپاد کرار نیز با استفاده از موشک‌های برد بلند خود، در خارج از رینگ‌های پدافندی اقدام به انهدام اهداف زمینی کرد.

پهپاد «کرار» که توسط متخصصین صنعت دفاعی کشور طراحی و تولید شده است، نخستین هواپیمای بدون سرنشین مجهز به موتور توربو جت است که قادر به حمل ۲۵۰ کیلوگرم مهمات در برد ۱۰۰۰ کیلومتر و با سرعت ۹۰۰ کیلومتر در ساعت است.

در کنار اجرای مأموریت انهدام اهداف زمینی، نسل جدید این پهپاد تحت عنوان «کرار رهگیر» نیز قادر به رهگیری اهداف هوایی و رهگیری پرنده‌های متجاوز به حریم کشور است که قابلیت‌های عملیاتی متنوع‌تری را برای پدافند هوایی در ارتفاع بالا و دفاع از حریم هوایی کشور خواهند داشت.

همچنین در دومین روز از مرحله اصلی و فاز عملیاتی این رزمایش، بعد از رصد، شناسایی و عکسبرداری مواضع توسط هواپیمای آر اف ۴ و پهپادهای شناسایی مهاجر ۶ و کمان ۱۲، پهپادهای انهدامی آرش مجهز به سر جنگی، اهداف مهم و حیاتی نیروهای نارنجی (نیروهای تعبیه شده در نقش دشمن) را مورد هدف قرار داده و منهدم کردند.

پهپاد مهاجر ۶ نیروی هوایی ارتش در این مرحله از رزمایش ضمن ارسال برخط تصاویر و با تجهیز به بمب‌های هوشمند، نقطه‌زن و ارتقا یافته "قائم" با موفقیت اهداف زمینی و ادوات دشمن را مورد اصابت قرار داد.

تمرکز بر نقطه زنی و ناکارآمد کردن پدافند دشمن

یکی از نکات بسیار بارزی که در یازدهمین رزمایش فداییان حریم ولایت بر روی آن تاکید شد، ناکارآمد کردن لایه‌های پدافندی دشمن با بهره گیری از تکنیک‌ها و تسلیحات برای حملات دورایستا بود.

در این رزمایش نیز از بمب سنگین «یاسین» که از جنگنده اف -۷ شلیک می‌شود و قادر است با وزن ۲ هزار پوند اهداف را در فاصله ۶۰ کیلومتری و در خارج از رینگ‌های پدافندی دشمن مورد اصابت قرار دهد استفاده شد.

جنگنده اف -۷ در حال برخاستن از باند پایگاه شهید بابایی اصفهان

پهپاد کرار نیز با استفاده از موشک‌های جدید خود در فاصله‌ای خارج از رینگ‌های پدافندی اقدام به انهدام اهداف از پیش تعیین شده کرد.

همچنین جنگنده اف -۴ یا همان فانتوم معروف هم که با انجام عملیات برد بلند و سوختگیری هوایی، با پرواز در ارتفاع پست و پنهان شدن از دید رادارها خود را به محل رزمایش رسانده بود، با اجرای تاکتیک Loft Bombing توانستند اهداف خود را در خارج از رینگ‌های پدافندی دشمن مورد اصابت قرار دهند.

این تاکتیک که اجرای آن نیازمند دقت و محاسبات دقیق است، برای نخستین بار در این رزمایش مورد تست و ارزیابی قرار گرفت.

یکی دیگر از موضوعاتی که همواره مورد تاکید نیروهای مسلح کشورمان و حتی شخص فرمانده معظم کل قوا بوده است، بحث دقت سلاح‌ها و نقطه زنی است. نیروی هوایی ارتش با در دست داشتن طیف گسترده‌ای از جنگنده‌ها، سلاح‌های متنوعی نیز در این خصوص در اختیار دارد.

در رزمایش فداییان حریم ولایت ۱۱، جنگنده بمب افکن‌های سوخ و-۲۴ با استفاده از موشک‌های لیزری Kh-۲۵ و جنگنده‌های اف -۴ با استفاده از موشک‌های بهینه سازی شده AGM-۶۵ ماوریک توانستند اهداف زمینی را با موفقیت منهدم کنند. همچنین اجرای حجم سنگین آتش با استفاده از تاکتیک Carpet Bombing نیز در این رزمایش اجرا شد.

عملیات موفقیت آمیز رزم هوایی هواپیمای میگ ۲۹ و اف ۱۴

اجرای رزم هوایی نیز از دیگر برنامه‌های رزمایش فداییان حریم ولایت ۱۱ بود که بخش رزم هوایی بین جنگنده‌های اف -۱۴ و میگ -۲۹ به اجرا در آمد.

در کنار استفاده از تاکتیک‌های جدید، جنگنده‌های اف -۷ و اف -۵ نیز با استفاده از بمب‌های هوشمند و راکت‌های لاتری، اهداف زمینی را مورد اصابت قرار دادند.

اجرای عملیات شبانه توسط خلبانان جوان نیروی هوایی ارتش

رزم شبانه نیز از دیگر مواردی بود که در این رزمایش مورد تمرین قرار گرفت، جنگنده‌های اف -۴ فانتوم و سوخ و-۲۴ تحت پوشش هوایی جنگنده‌های اف -۱۴ در منطقه رزمایش در دو دسته «گانر» و «فلرمن» عملیات شبانه و بمباران در شب را تمرین کردند.

امیر علیرضا رودباری سخنگوی یازدهمین رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت ۱۴۰۲ با اشاره به اجرای موفق رزم شبانه در این رزمایش، گفت: پس از بمباران موفقیت آمیز مواضع دشمن فرضی توسط هواپیماهای بمب افکن راهبردی سوخ و ۲۴، جنگنده بمب افکن‌های اف ۴ با شلیک موشک‌های ارتقا یافته و دور ایستای قاصد با استفاده از اصل غافلگیری شبانه و در ارتفاع پست اهداف زمینی را با موفقیت منهدم کردند.

وی افزود: انجام تیراندازی علیه اهداف هوایی، با سرعت و در ارتفاعات مختلف و با استفاده از انواع موشک‌های لیزری، تلویزیونی حرارتی، راداری و انواع راکت‌ها و بمب‌های تولید شده توسط متخصصان داخل کشور، یکی از بخش‌های مهم این مرحله از رزمایش بود.

امیر رودباری اظهار کرد: استفاده از فلر برای روشنایی صحنه نبرد در راستای شناسایی و انهدام اهداف و پرنده‌های مشابه توسط هواپیمای اف ۴ در این رزمایش بود.

نظارت میدانی سرلشکر باقری بر رزمایش «نهاجا» برای اولین بار

حضور سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح برای اولین بار در رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت نیروی هوایی ارتش، یکی دیگر از ویژگی‌های رزمایش اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت بود که به همراه سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش، سرلشکر حسنی سعدی جانشین قرارگاه مرکزی خاتم انبیا، سردار نصیر زاده جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سردار شادمانی معاون هماهنگ کنند قرارگاه مرکزی خاتم انبیا، امیر دریادار سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش و همچنین رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی و بسیاری از مقامات عالی رتبه نیروهای مسلح در منطقه انارک اصفهان به نظاره عملکرد خلبانان نیروی هوایی نشستند.

سرلشکر باقری در جمع خبرنگاران، رزمایش نیروی هوایی ارتش را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: نیروی هوایی ارتش با تکیه بر توانمندی‌های بومی، آموزش‌های کیفی، مهارت‌های عالی که دارد، همچنین با جانفشانی و حرکت‌های جهادی، امنیت بسیار مناسب و قابل قبولی را برای فضای کشور از شمال تا تنگه هرمز و جزایر سه گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی تأمین کرده است و با این سطح از آمادگی هیچ دشمنی توان نفوذ و تجاوز به حریم هوایی کشور جمهوری اسلامی ایران را ندارد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به نقاط قوت نیروی هوایی ارتش، بیان کرد: نیروی هوایی ارتش نسبت به بازآماد، بهینه‌سازی و نوسازی تجهیزات مهم و راهبردی خود با تکیه بر تعهد و تخصص جوانان و دانشمندان در تعامل با سازمان‌های صنایع دفاعی و شرکت‌های دانش‌بنیان به خودکفایی رسیده و توانایی امروز نیرو با سال‌ها و دهه‌های گذشته قابل مقایسه نیست.

«فداییان حریم ولایت» عرصه نمایش آمادگی و اقتدار نیروی هوایی

تمام برنامه‌های روزانه و شبانه رزمایش دو روزه اقتدار هوایی فداییان حریم ولایت در حوزه‌های مختلف با دقت و با سرعت عمل خلبانان تیز پرواز و کارکنان فنی متعهد و متخصص نیروی هوایی ارتش با هواپیماهای با سرنشین و پهپادها انجام شد و پیام آن، پیام آمادگی و اقتدار برای پاسداری از استقلال، تمامیت ارضی و آرمان‌های مقدس انقلاب اسلامی و صیانت قاطع از منافع ملت بزرگ ایران، تقویت و ارتقای همکاریهای منطقه‌ای و آتش خشم برای دشمنان جمهوری اسلامی ایران است.

منبع: مهر

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.