سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نذری از جنس فداکاری و ایثار/ اهدای خون با یاد اباعبدالله در تاسوعا و عاشورای حسینی

بسیاری از مردم عزادار در محرم اقدام به اهدای خون خود با هدف رفع نیاز بیماران و نیازمندان می کنند.

دهه محرم به خصوص ایام تاسوعا و عاشورای حسینی یادآور ایثار و از خود گذشتگی حضرت امام حسین (ع) و یاران وفادارش است. اهدای خون در واقع کمک به بیماران و همنوعان و هر واحد خون سبب نجات جان سه بیمار است.

بسیاری از مردم عزادار در محرم به یاد فداکاری های حضرت اباعبدالله اقدام به اهدای خون خود با هدف رفع نیاز بیماران و نیازمندان کرده و در این کار خیر مشارکت می کنند؛ زیرا نیاز به خون همیشگی و دائمی است.

بشیر حاجی بیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون ایران با تاکید بر ضرورت ترویج فرهنگ اهدای خون به عنوان یک ارزش و هنجار اجتماعی، گفت: ماه محرم و ایام عزاداری سیدالشهدا(ع) یکی از بزرگترین فرصت ها برای تبیین و ترویج کارهای فرهنگی در جامعه است و اهدای خون به عنوان یک کار نجات بخش می تواند در این ایام مورد توجه بیشتر جامعه قرار گیرد.

وی افزود: فلسفه اصلی پویش نذر خون این است که در فرهنگ ما و به خاطر ارادت قلبی ایرانیان به مکتب حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، نذری دادن یک عادت دیرینه و از کارهای همه گیر در بین اقشار مختلف است که با علم به این مسئله، در نظر داریم اهدای خون برای نجات جان بیماران را در بین مردم به عنوان یک نذر انسان دوستانه معرفی کنیم و تاکید ما بر افزایش مشارکت جوانان و بانوان در مراجعه به مراکز اهدای خون است.

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران ادامه داد: شعار پویش نذر خون را  اهدای خون، فرهنگ حسینی، نذر عاشقان قرار دادیم تا بر اساس آموزه های عاشورای حسینی و تاکید اهل بیت بر ضرورت کمک رسانی به مردم، این حرکت بزرگ را در ایام ماه محرم و ماه صفر انجام دهیم و صحنه ای از ایثار، نوع دوستی و انسجام ملی را به تصویر بکشیم.

 حاجی بیگی با اشاره به نیاز روزانه بیماران به خون و فرآورده های آن، اظهار کرد: از همه مردم شریف ایران در سراسر کشور درخواست داریم اصرار به اهدای خون در روزهای تاسوعا و عاشورا نداشته باشند و در طول ماه‌های محرم و صفر در قالب نذر خون، اقدام به این کار ارزشمند کنند. این به خاطر نیاز روزانه بیمارانی همچون تالاسمی ها، دیالیزی ها، سرطانی ها و هموفیلی ها برای دریافت خون و فرآورده های آن است که امیدواریم به این مهم توجه ویژه شود.

ناظمی، معاون فنی انتقال خون استان تهران نیز در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در سال گذشته حدود ۴۷۰ هزار نفر به مراکز انتقال خون سطح استان تهران مراجعه کرده و ۳۸۰ هزار واحد اهدای خون داشته ایم. بررسی ها نشان می دهند که این آمار در سال جاری رو به بهبود است.

به گفته وی در حال حاضر وضعیت ذخایر خونی در تهران قابل قبول است؛ اما نیاز به خون همیشگی و دائمی بوده و درخواست سازمان انتقال خون از شهروندان تهرانی این است که مشارکت بیشتری در این امر خیر داسته باشند.

او بیان کرد: همه سال در دهه اول محرم به خصوص روزهای تاسوعا و عاشورا، میزان مراجعه دو تا سه برابر روزهای عادی می شود و مردم نوع دوست اقدام به انجام نذر خون می کنند.

او گفت: پویش نذر خون تا پایان ماه صفر ادامه دارد. سازمان انتقال خون سعی می کند در دو روز تاسوعا و عاسورا ساعت کاری مراکز انتقال خون را افزایش بدهد تا خدمت رسانی به مردم بهتر از قبل انجام شود.

 

 

 

علیرضا،  اهدا کننده میانسال در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: برای کمک به هم نوع و رفع نیاز بیماران اقدام به اهدای خون می کنم. 

او بیان کرد: توصیه ام به مردم و به خصوص جوانان این است که جدا از حسن انجام این کار، برای رفع نیاز بیماران در این کار خیر مشارکت کنند. باید زکات بدن سالمی که خداوند به ما داده است را پرداخت کرد. بنابراین اهدای خون به نوعی تشکر از خداوند است.  

 

 

حسین مقدم، اهدا کننده جوان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: برای سلامتی بدن خود و رفع نیاز بیماران اقدام به اهدای خون می کنم. در شب تاسوعا به نیت کمک به نیازمندان در این کار خیر مشارکت کرده ام. 

اصغر،  اهدا کننده جوان نیز گفت: اهدای خون برای سلامت بدن و سلامت معنوی خیلی موثر است و توصیه ام این است که  حتما همه در این کار خیر مشارکت کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.