سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نظارت دامپزشکی بر ذبح دام‌های قربانی در تاسوعا و عاشورا

گروه‌های نظارت بهداشتی و شرعی دامپزشکی روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی فعال هستند

دکتر حمزه آقاپور کاظمی سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران از آمادگی ۳۰ گروه ثابت و ۳۴ گروه سیار جهت طرح نظارت بهداشتی و شرعی روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی خبر داد و گفت: این کارشناسان ضمن نظارت بر مراکز عرضه و قصابی‌ها در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی آماده ارائه خدمات بهداشتی به عزاداران حسینی هستند.

او افزود: این گروه‌ها شامل ۳۹ دامپزشک ۵۰، کارشناس بهداشتی گوشت و ۳۱ ناظر شرعی هستند که در راستای ارتقای سطح بهداشت عمومی و حفظ سلامت عزاداران و مردم تلاش خواهند کرد.

دکتر حمزه آقاپور کاظمی با بیان اینکه کشتارگاه‌های دام استان در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی فعال هستند، ادامه داد: متولیان مساجد، هیئت‌های مذهبی، خیرین و شهروندان به منظور رعایت شرایط بهداشتی، دام را از میادین و مکان‌های مجاز تحت نظارت دامپزشکی تهیه و آنرا در کشتارگاه‌های استان قربانی و از کشتار در اماکن عمومی به صورت جدی خودداری کنند.

سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران با تاکید بر خرید گوشت دارای مهر کشتارگاه، گفت: مردم در خرید گوشت قرمز از قصابی‌ها حتما به مهر و تگ کشتارگاهی دقت کنند و از خرید گوشت قرمز فاقد مهر کشتارگاهی و تاریخ کشتار خودداری کنند.

او از مردم خواست هرگونه تخلف از خرده فروشی‌ها را از طریق سامانه ۱۵۱۲ به اداره‌کل دامپزشکی استان اطلاع دهند.

وی برعدم مصرف گوشت تازه تاکید کرد و گفت: جهت جلوگیری از بیماری‌های مشترک،  لاشه‌های دام تا ۲۴ ساعت پس از ذبح و آلایشات آن مانند دل، جگر و قلوه حداقل تا ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه باید نگهداری شود تا ویروس از بین رفته و پس از آن قابل‌استفاده است.

حمزه‌آقاپور کاظمی استفاده از وسایل شخصی مانند دستکش، ماسک و پیشبند در هنگام ذبح دام، خرد کردن گوشت و مصرف مواد گندزدا در محیط آلوده به خون و ترشحات را توصیه کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.