سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تهیه شناسنامه نیاز‌های فناورانه هلال احمر

معاون جمعیت هلال احمر گفت: ایجاد بستر صادراتی برای محصولات دانش‌بنیان ضرورت دارد.

میثم فرج‌اللهی سرپرست مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، مهمان پیمان صابریان معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر و مدیران کل پژوهش، آموزش تخصصی و آموزش همگانی بود تا مقدمات تهیه و امضای توافق‌نامه همکاری میان هلال احمر و معاونت علمی ریاست جمهوری بررسی شود.

در این جلسه معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر گفت: هلال احمر جمهوری اسلامی ایران پتانسیل خوبی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان مرتبط با حوزه فعالیت نهضت جهانی صلیب‌سرخ دارد.

صابریان با تاکید بر اینکه تولید اقلام لازم برای فعالیت‌های بشردوستانه بر پایه پژوهش و فناوری در جمعیت هلال احمر از سال‌ها پیش آغاز شده است؛ گفت: هلال احمر نه تنها با ایجاد داروخانه‌های مختلف دسترسی بیماران خاص به دارو را تسهیل کرده بلکه نسبت به تولید بسیاری از اقلام دارویی و ایجاد فناوری مورد نیاز در تولید آن‌ها در کشور پیش قدم بوده است. همچنین تجهیزات پزشکی تولید شده در شرکت هلال احمر از جمله ست و صافی دیالیز سهم قابل توجهی از بازار را در اختیار دارد.

وی افزود: صنایع نساجی هلال ایران نیز در سال‌های گذشته نیاز‌های اقلام امدادی مثل چادر اسکان اضطراری را رفع کرده و همچنین خط صادراتی آن به کشور‌های منطقه باز است.

همچنین سرپرست مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی ریاست جمهوری با اعلام آمادگی برای تهیه و امضای توافق‌نامه همکاری مشترک، بر شناخت طرفین از ظرفیت‌های یکدیگر تاکید کرد و در ادامه گفت: فعالیت‌های هلال احمر ایران بسیار متنوع است. این طیف گسترده از اقدامات بشردوستانه نیاز‌های مختلفی به فناوری و محصولات دانش‌بنیان دارد. اولین کار ما باید شناسایی دقیق این نیاز‌ها و سپس اولویت‌بندی و دسته‌بندی آن‌ها باشد.

میثم فرج‌الهی توضیح داد: بعضی از نیاز‌های هلال احمر مرتبط با دانش و یا کالا‌هایی است که برای فعالیت این جمعیت، استراتژیک به حساب می‌آید. تولید بعضی دیگر از کالا‌ها برای پاسخ به نیاز‌های هلال احمر، ملزم به برقراری خط تیراژ است و در تولید محدود زیان‌ده خواهد بود. برخی کالا‌ها کاملاً متکی به فناوری است. تعدادی از آن‌ها با واردات، ارزان‌تر و سریع‌تر به نتیجه می‌رسد و البته برخی از تولیدات نیز کاربرد‌های دوگانه دارند و نیاز‌های هلال احمر و تعداد دیگری از نهاد‌ها و شرکت‌های دولتی و خصوصی را برطرف خواهد کرد. در دسته‌بندی و اولویت‌بندی نیاز‌ها باید به همه این نکات توجه کرد.

در این جلسه همچنین مدیر کل پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر از استقبال محققان نسبت به فراخوان همایش کاربرد هوش مصنوعی در هلال احمر خبر داد.

حسن باقری گفت: با پایان یافتن مهلت پذیرش در این رویداد، ۹۰ ایده وارد مرحله داوری شده و اکنون در حال داوری اولیه هستیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.