سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس:

گسترش زبان فارسی موجب اشاعه فرهنگ و افزایش قدرت ایران می‌شود

ابراهیم عزیزی گفت:ارتباطات فرهنگی باید منجر به آموزش و گسترش بیشتر زبان فارسی شود. درواقع گسترش یک زبان موجب ایجاد قدرت و نفوذ خواهد شد.  

ابراهیم عزیزی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس بر لزوم تعامل فرهنگی برای گسترش و اشاعه زبان و ادبیات فارسی تأکید و عنوان کرد: ایران اسلامی، کشوری دارای سابقه‌ای بسیار کهن، تاریخی، پر بار و تمدن غنی است. بسیاری از فرهنگ‌ها از کشور ما نشئت گرفته‌اند و بسیاری از خرده‌فرهنگ‌های کشور‌های همسایه از ایران ایجاد شده است. زمانی که به نژاد، زبان و گویش برخی کشور‌ها توجه کنیم می‌بینیم که بخش زیادی از بستر تاریخی، فرهنگی و آدابشان ایرانی است که نشان‌دهنده تاریخ پرافتخار و پربار کشور ماست. این مسئله در کشور‌های همسایه که فارسی‌زبان هستند پررنگ‌تر است و تعامل فرهنگی و می‌تواند در گسترش و تقویت ارتباطات زبانی ما تاثیرگذار باشد.

عزیزی افزود: امروزه تبادلات فرهنگی می‌تواند نقش بسیار بزرگی در توسعه و گسترش زبان، ادبیات و فرهنگ ایرانی و اسلامی داشته باشد و می‌تواند یک فرصت برای کشور‌ها و ملت‌ها و سایر تمدن‌ها باشد تا برخی از نیاز‌ها برای رشد و پیشرفت فناوری و صنعتی شدن یا علوم پایه و بسیاری از نیاز‌های دیگر را برطرف کنند.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه در ذات فرهنگ ایرانی سفر و تبادل تجربیات و فرهنگ نهفته است، گفت: بی‌شک ازآنجا که ما مستغنی هستیم و یک ملت مستقل از نظر فرهنگ، آداب و رسوم به شمار می‌رویم، می‌توانیم حکم جوهر را داشته باشیم. به این شکل که زبان و ادب ایران به هر آبی که برسد رنگ می‌دهد.

وی با بیان اینکه فرصت تبادلات فرهنگی در بطن تبادلات بین‌المللی و روابط دیپلماسی ایجاد می‌شود، اضافه کرد: این تعاملات می‌تواند مرز‌های فرهنگی و ادبی، اقتصادی و بین‌المللی را برای هر دو طرف تعامل جابه‌جا کند. کما اینکه وقتی به کشور‌های مختلف می‌رویم می‌بینیم که همه آن‌ها به‌نوعی شیفته فرهنگ ایرانی و اسلامی هستند.

عزیزی گفت: باید تلاش کنیم تا فرصت‌های بی‌نظیر خودمان را به علاقه‌مندان سایر کشور‌ها منعکس کنیم و نیز از ظرفیت‌های خوب کشور‌های همسایه در حوزه‌های فرهنگی، ادبی و تاریخی نیز بهره ببریم. بدون شک این تبادل می‌تواند نقش بسیار ارزنده‌ای در راستای نشر فرهنگ ما و نیز در جهت بهره‌گیری از ظرفیت کشور‌های علاقه‌مند داشته باشد.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس تأکید کرد: اگر در تاریخ بنگریم همواره کشور‌ها تلاش کرده‌اند تا با اشاعه زبان و ادبیات خود، فرهنگشان را نیز به کشور‌های دیگر منتقل کنند، بنابراین ارتباطات فرهنگی باید منجر به آموزش و گسترش بیشتر زبان فارسی شود. درواقع گسترش یک زبان موجب ایجاد قدرت و نفوذ خواهد شد. 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.