مهرداد شریفی در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی راهاندازی بانک دادههای زیستی دیجیتال، گفت: بانک دادههای زیستی موجود در کشور تنها در خصوص یکی از ارگانهای بدن در حال فعالیت است، در صورتی که این بیوبانک دادههای زیستی دیجیتال تمامی ارگانهای بدن را شامل میشود.
او ادامه داد: بهره گیری از دادههای این بانک دیجیتال و به کارگیری در هوش مصنوعی در سالهای آینده در ایجاد بیمارستان هوشمند دارای اهمیت است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: این بانک اطلاعاتی نمونههای بیولوژیکی را برای استفاده در تحقیقات و پژوهشهای مختلف ذخیره و این امکان را برای محققان فراهم میکند تا به دادههای زیستی و بالینی شمار زیادی از افراد، دسترسی داشته باشند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه بیوبانکها بازیابی نمونهها و اطلاعات را برای پژوهش ساده و اثربخش میسازند، یادآور شد: نمونههای متعددی از بیوبانکهای بزرگ در سطح ملی و منطقهای و حتی بین المللی موجود است.
دکتر منصور فاتحی، عضو هیئت علمی دانشگاه هوشمند و مسئول مرکز ملی نقشه برداری مغز کشور که میهمان و سخنران این کارگاه آموزشی بود ضمن ارایه گزارشی از تاریخچه راه اندازی بیوبانک نقشه برداری مغز کشور، نیازمندیها و زیرساختهای ایجاد بیوبانک را بیان کرد.
آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز ایران، از سال ۱۳۹۷، بیوبانک نقشه برداری مغز ایران را راه اندازی کرده است تا نمونههای مربوط به این حوزه را برای پژوهشگران کشور میزبانی کرده و در اختیار متقاضیان سراسر کشور قرار دهد؛ در این بیوبانک، نه تنها اطلاعات مربوط به پروژههای تحقیقاتی انجام شده در خود آزمایشگاه، بلکه نمونههای گردآوری شده از سایر مراکز پژوهشی و بالینی، طبقهبندی و نگهداری میشود.