اورعی رئیس اتحادیه انجمن انرژی کشور در جمع خبرنگاران گفت: در ایران حدود ۹۲ درصد کل برق کشور به گاز وابسته است، ما تنها یک درصد تجدیدپذیر و یک درصد هم برق هستهای داریم.
او گفت: این به درستی قابل مشاهده است که وزارت نیرو با رقابت منفی با بخش خصوصی است،با این روش که پیش می رویم تابستان برق کمتر و گاز کمتری در زمستان خواهیم داشت.
اورعی با بیان اینکه شاهد روند روبهرشد بحران ناترازی گاز هستیم و سال به سال به میزان ناترازی افزوده میشود، گفت: در سال ۱۴۰۱ همه کشور با کمبود گاز مواجه بود، اما با جایگزینی سوخت مایع در نیروگاهها و صنایع، تلاش شد تا بخش خانگی به مشکل نخورد؛ اما با این وجود در شهرستان تربت جام، با ۲۴ ساعت یخزدگی در این شهرستان و قطع گاز مواجه شدیم.
وی ادامه داد: در اوج نیاز به گاز در زمستان سال گذشته، تولید گاز از پارس جنوبی حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب بود و در واقع از حدود یک میلیارد مترمکعب تولید گاز غنی کشور در هر روز در اوج نیاز مصرف، ۷۰۰ میلیون مترمکعب از پارس جنوبی برداشت میشد؛ این رقم نشاندهنده نقش بسیار مهم این میدان مشترک به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی است.
رئیس اتحادیه انجمنهای انرژی ایران تصریح کرد: مشکل اینجاست که میدان گازی پارس جنوبی با افت فشار مواجه شده، فشار چاهها در این میدان در ۲۰ سال اخیر از ۵۲۰۰ PSI به ۳۵۰۰ PSI رسیده و ما نشستهایم و نظارهگر این افت فشار هستیم.
وی افزود: با ادامه این روند، پیشبینی شده از سال ۱۴۰۴، به علت افت فشار میدان، هر سال به اندازه یک فاز پارس جنوبی از میزان تولید کاسته شود.
اورعی با تأکید بر ضرورت حفظ و نگهداشت تولید فعلی گفت: در کنار طرح مهم فشارافزایی پارس جنوبی که باید اجرا شود، در دولت سیزدهم، حفاری ۳۵ حلقه چاه جدید به منظور حفظ نگهداشت تولید در دستور کار قرار گرفت، اما متأسفانه این طرح مهم روی کاغذ مانده و هنوز با گذشت نیمی از عمر دولت، اجرایی نشده است.
وی ادامه داد: همین امروز برای حفاری چاههای جدید به منظور حفظ و نگهداشت تولید، دیر شده و برای اینکار و همینطور فشارافزایی میدان، داریم زمان را از دست میدهیم.
رئیس اتحادیه انجمنهای انرژی ایران با بیان اینکه "افت تولید پارس جنوبی نیازمند تصمیم عاجل و اساسی است"، گفت: افت فشار به معنای افت تولید است و افت تولید در پارس جنوبی، به معنای کاهش تولید گاز در میدانی است که ۷۰ درصد تولید گاز کشور به آن وابسته است.