سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گردشگری سلامت؛ میانبری برای گسترش مبادلات اقتصادی و فرهنگی

سیستان وبلوچستان با توجه به دارا بودن ظرفیت‌های مناسب در زمینه گردشگری سلامت می‌تواند به عنوان یکی از مقاصد اصلی توریسم درمانی به شمار رود.

یکی از حوزه‌هایی که می‌تواند تأثیر زیادی در توسعه گردشگری داشته باشد، گردشگری سلامت است.

گردشگری سلامت یا توریسم سلامت، بخش مهمی از صنعت گردشگری است و به سفرهایی گفته می‌شود که با هدف دریافت خدمات درمانی و پزشکی انجام می‌شوند.

تاریخچه گردشگری سلامت به هزاران سال قبل بر می‌گردد که مردمان در گوشه و کنار دنیا، برای استراحت و درمان به کنار رودخانه‌ها و چشمه‌های آب معدنی می‌رفتند، از این حیث چشمه‌های آب گرم همیشه یکی از نقاط مهم گردشگری سلامت از سالیان دور بوده و هست که به تجدید قوای جسمی و روحی انسان‌ها کمک می‌کند.

گردشگری سلامت محدود به یک حوزه خاص نیست، بلکه گردشگری سلامت را می‌توان از جنبه‌های مختلف بررسی و در سه دسته ورودی شامل مهاجرانی که از کشور زادگاه خود به یک کشور خارجی برای عمل جراحی و درمان بیماری سفر می‌کنند، دسته دوم برون مرزی که شامل افرادی است که برای درمان از کشور خود به دیگر کشورهای خارجی می‌روند و دسته سوم درون کشوری است که دربرگیرنده افرادی می‌شود که داخل کشور به منظور معالجه بیماری به دیگر نقاط داخلی و شهرهای کشورشان سفر می‌کنند.

از این حیث با توجه به توضیحات گفته شده خدمات گردشگری سلامت نیز به سه دسته گردشگری پزشکی، گردشگری طبیعت درمانی و گردشگری تندرستی تقسیم می‌شود.

گردشگری سلامت مزایای بسیاری برای کشورهای میزبان به همراه دارد که ارتقای جایگاه علمی، سیاسی، اجتماعی و منطقه‌ای، مشارکت در بهداشت جهانی، ایجاد مشاغل و افزایش امکانات بهداشتی و درمانی، رشد و افزایش استانداردهای بهداشت جهانی، تبادل تجربه و دانش متخصصان و واردات ارز و ایجاد درآمد خارجی برای کشور میزبان بخشی از آن است.

عزم و اراده میراث فرهنگی برای رونق گردشگری سلامت در سیستان و بلوچستان

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه رونق گرفتن گردشگری سلامت عاملی مؤثر در رفع مشکلات اقتصادی است، گفت: در حال حاضر فرصت‌های مناسبی برای توسعه گردشگری سلامت در استان به وجود آمده که می‌تواند به تبدیل شدن استان به عنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری سلامت منطقه کمک کند.

رضا گنجعلی  افزود: سیستان و بلوچستان به دلایل مختلفی از جمله موقعیت جغرافیایی، وجود اماکن تاریخی و مذهبی، جاذبه‌های گردشگری و توریستی و همچنین برخورداری از مراکز، امکانات و تجهیزات مجهز پزشکی، فعالیت پزشکان مجرب و حاذق، پتانسیل بالا و ظرفیت مطلوبی برای جذب گردشگر سلامت دارد.

وی با بیان اینکه به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، امروز شاهد گسترش و توسعه چشمگیر زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی در اقصی نقاط استان هستیم، ادامه داد: گردشگری سلامت در توسعه استانی بسیار مؤثر است و می‌تواند به شرایط اقتصادی استان کمک کند، چرا که هر گردشگر سلامتی که وارد استان می‌شود، چندین برابر ارزآوری ایجاد کرده و اشتغال رونق می‌گیرد.

این مقام مسئول با بیان اینکه سیستان و بلوچستان از حیث گردشگری یکی از استان‌های دارای ظرفیت و مناسب به شمار می‌رود، تأکید کرد: در حال حاضر بیشتر افرادی که به عنوان گردشگر سلامت برای استفاده از خدمات بهداشتی و درمانی مسافرت می‌کنند از کشورهای افغانستان، پاکستان و عمان هستند.

وی با بیان اینکه در حوزه گردشگری سلامت در دو بخش گردشگری توریسم درمانی و گردشگری سلامت برنامه‌هایی در دستور کار معاونت گردشگری سیستان و بلوچستان قرار دارد، گفت: سیستان و بلوچستان قطب چشم‌پزشکی جنوب شرق محسوب می‌شود از این حیث با توجه به اینکه درمان نقطه عطفی در سیستان و بلوچستان است، بیمارستان چشم پزشکی الزهرا (س) پذیرای تعداد زیادی از بیماران از سراسر ایران و کشورهای همسایه است.

وی تصریح کرد: در حوزه چابهار نیز شهروندان پاکستانی می‌توانند از طریق مرز ریمدان در شهرستان دشتیاری، در حوزه زاهدان نیز افراد می‌توانند از زیرساخت شهرستان میرجاوه و یا بیماران افغان از طریق شهرستان‌های هیرمند و زهک برای درمان خود از پتانسیل‌های موجود در این زمینه بهره‌مند شوند.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان بیان کرد: یکی دیگر از اقدامات در این زمینه جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی برای ایجاد منسجم مجتمع‌های درمانی، اقامتی، پذیرایی و تجاری است که در این صورت نیاز نیست گردشگر برای رفع نیاز خود به خارج از این مراکز مراجعه کند.

وی اظهار کرد: در زمینه گردشگری سلامت این خطه ظرفیت‌های بی‌نظیری دارد که دربرگیرنده آب درمانی، گل درمانی و ماسه درمانی است، به طور نمونه می‌توان با فعال کردن کویر لوت اقدام به برندسازی ماسه درمانی کرد، از پدیده گل‌فشان‌ها نیز می‌توان به گل درمانی از منطقه پیرگل در شهرستان خاش و بندر تنگ در شهرستان چابهار بهره‌مند شد و یا از چشمه‌های آب گرم در شهرستان‌های ایرانشهر، بزمان، دلگان و سراوان و چشه آب ترش نصرت آباد در زمینه آب درمانی برای بهبود سلامتی استفاده کرد.

هم اکنون که با اقبال خوب بیماران خارجی برای درمان در کشورمان روبرو هستیم و توان علمی لازم و با کیفیت را در دو بخش پزشکان متخصص و امکانات و تجهیزات پزشکی و مراکز درمان داریم، توجه و دقت بیشتر دولتمردان و وزارتخانه‌های مرتبط با گردشگری سلامت، همچون وزارت بهداشت، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت خارجه را می‌طلبد تا با هم افزایی و همکاری لازم، شاهد رونق گردشگری سلامت و حضور بیماران خارجی برای درمان در کشورمان باشیم.

منبع: مهر

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.