سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی:

مناسک تهیه غذا جزو میراث فرهنگی ايران محسوب می‌شود

جلالی گفت: مناسک تهیه غذا یکی از میراث فرهنگی ما محسوب می‌شود و میراث ناملموس شامل آن چیزی است که می‌بینیم و می‌شنویم.

رویداد ملی «خانواده و فرهنگ عامه» از سوی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با همکاری دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در بخش‌های مدیریت و تربیت خانواده، موفقیت و مهارت خانواده، سلامت جمعیت و نشاط خانواده، بازی و اوقات فراغت خانواده، محیط‌زیست و نقش خانواده، سفره و تغذیه خانواده، رسانه خانواده، مد و لباس خانواده و فرهنگ و میراث ناملموس خانواده آغاز بکار کرد و قرار است این رویداد سکویی برای شناسایی، ارتقا و حمایت از زیست‌بوم ایرانی باشد.

مریم جلالی، مسئول کارگروه فرهنگ و میراث ناملموس خانواده و معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی درباره نقش خانواده و زنان در فرهنگسازی گفت: میراث ناملموس ما شامل آن چیزی است که می‌شنویم، می‌بینیم، می‌بوییم، می‌چشیم، لمس می‌کنیم و ممکن است در هیاهوی تاریخ آن را از یاد ببریم.

جلالی ادامه داد: خانواده همیشه پاسدار میراث ناملموس ما بوده است. میراث فرهنگی ما آنقدر گسترده است، که می‌تواند همه کارگروه‌های این رویداد را دربر گیرد. تمرکز کارگروه میراث ناملموس بر هویت ایرانی - اسلامی است. به عنوان مثال، در کارگروه سفره و تغذیه خانواده مناسک تهیه غذا یکی از میراث فرهنگی ما محسوب می‌شود.

مسئول کارگروه فرهنگ و میراث ناملموس خانواده افزود: در حوزه اقلیم‌های مختلف در شهرستان‌ها و روستا‌ها ظرفیت‌های بسیار زیادی برای بزرگنمایی وجود دارد. ما ۱۴ شهر و روستای جهانی داریم. حدود ۷۰ آیین از جمله شب یلدا ثبت جهانی شده است. تمام تلاشمان این است طی تقویم یکساله تمام این رویداد‌ها را به کلان رویداد خانواده و فرهنگ گره بزنیم.

محمدی، مسئول سفره و تغذیه خانواده درباره اهمیت الگوی فرهنگ غذایی در خانواده‌ها گفت: موضوع سفره ایرانی با توجه به رویکرد مذهبی و دینی آن می‌تواند محور مشترک حرکت‌های اجتماعی در جامعه باشد. ما در کارگروه سفره و تغذیه خانواده چند محور اصلی را مدنظر قرار دادیم. اولین محور ما معرفی سفره اصیل ایرانی مبتنی‌بر زیست بوم ایران است. دومین محور بررسی آثار اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و تربیتی فرهنگ غذایی در خانواده است. 

مسئول سفره و تغذیه خانواده افزود: یعنی غذایی که در خانه میل می‌شود، چه تاثیری در روحیات انسان‌ها دارد و چطور می‌تواند سفره به محور تعاملات اجتماعی تبدیل شود. موضوع بعدی سبک غذایی سالم ایرانی با هنروری بانوان و مادران ایرانی است. اینکه بانوان چه تاثیری در سبک زندگی دارند و چطور می‌توانند با سفره‌سازی درست فرزند سالم را در جامعه تربیت کنند. 

کتابچه رویداد ملی «خانواده و فرهنگ عامه» نقش غذا را این گونه تعریف کرده است: غذا در روابط اجتماعی و حفظ پیوند‌های خانوادگی و گروه دوستان ضروری است. در هر جامعه‌ای پیشنهاد غذا یا نوشیدنی در حکم پیشنهاد عشق، محبت یا دوستی مطرح می‌شود. پذیرش پیشنهاد غذا به منزله تصدیق و پذیرش احساسات بروز داده شده، پاسخ مثبتی به آن است. همچنین آنچه افراد به عنوان غذا مصرف می‌کنند، نوع طبقه و سرمایه اقتصادی و اجتماعی فرهنگی آن‌ها را نشان می‌دهد و جایگاه آن‌ها را در جامعه تثبیت می‌کند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۳۶ ۲۶ تير ۱۴۰۲
??✌️
پیمان اشراقی
۱۰:۴۲ ۲۶ تير ۱۴۰۲
سلام،

اللهم لا تکلنی علی نفسی طرفة عین ابدا،
ان شاء الله.......