سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کسب اولین نشان سلامت تات برای برنج مازندران

برنج مازندران برای اولین بار، نشان سلامت تات را کسب کرد.

حسن عنایتی کلیجی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران از کسب اولین نشان سلامت تات برای برنج مازندران خبر داد و گفت: برای اولین بار، مازندران نشان سلامت تات را برای محصول برنج در کشور کسب کرد.

او افزود: با اجرای طرح icm (مدیریت مبارزه تلفیقی آفات برنج)، با استفاده از روش‌های غیرشیمیایی برای مدیریت آفات برنج که با همکاری مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی در دهستان‌ها در سطح ۱۰۰ هکتار در شهرستان‌های آمل، بابل، قائمشهر، ساری، محمودآباد، سیمرغ، جویبار و نکا و با مشارکت ۴۶ کشاورز اجرا شد، نتایج بسیار مثبتی را به همراه داشت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه در برنج تولیدی که نشان سلامت تات را کسب کرد هیچگونه سمی حتی قارچ‌کش و حشره‌کش هم برای پرورش محصول استفاده نمی‌شود، گفت: اگر در این مزارع برنج به بیماری بلاست و یا سایر بیماری‌ها دچار شود از مواد غیرشیمیایی برای کنترل و مبارزه با آن استفاده می‌شود و محصول تولیدی کاملا سالم خواهد بود.

عنایتی با بیان اینکه سال گذشته طرح icm در ۲۰ هکتار در مراکز تحقیقات برنج آمل و بایع کلا نکا انجام شد و امسال به سطح ۱۰۰ هکتار در مزارع کشاورزان افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: این طرح امسال توسط کشاورزان و با نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی به مرحله اجرا درآمد و امیدواریم سال آینده سطح این طرح افزایش پیدا کند.

او افزود: با انجام کار‌های ساده مدیریتی، کارشناسان و کشاورزان به نتیجه رسیدند که با کمترین هزینه و بدون مصرف سموم شیمیایی می‌توان محصول سالم تولید کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: با توجه به حمایت‌های قانونی، محصول سالم می‌تواند با ۲۰ درصد قیمت بیشتر در فروشگاه‌ها عرضه شود.

او با بیان اینکه یکی از نکات قابل توجه طرح مدیریت مبارزه تلفیقی آفات برنج این است که نه تنها با عدم استفاده از سموم، کاهش عملکرد نداشتیم بلکه شاهد افزایش عملکرد هم بودیم چراکه کود‌ها در این طرح به صورت بهینه مورد مصرف قرار گرفتند، ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود امسال ۵۵۰ تن شلتوک برنج سالم و ۳۲۰ تن برنج سفید سالم با نشان سلامت تات در مازندران تولید شود.

عنایتی افزود: مازندران جزو اولین استان‌ها در کشور است که توانسته برای برنج تولیدی خود نشان سلامت تات را دریافت کند.

سه نشان سلامت محصول شامل نشان استاندارد، سیب سلامت و نشان سلامت تات در کشور وجود دارد که برنج مازندران موفق به دریافت این نشان شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.