سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سهم سه درصد اشتغال معلولان در قزوین عملیاتی نشده است

مدیرکل بهزیستی قزوین گفت: سهم سه درصد اشتغال و استخدام معلولان در دستگاه‌های اجرایی با وجود تکلیف قانونی دستگاه‌ها هنوز در قزوین عملیاتی نشده است.

علی دهباشی‌پور مدیرکل بهزیستی قزوین  به مناسبت هفته بهزیستی در نشست خبری با رسانه‌های جمعی قزوین افزود: از دستگاه‌های اجرایی خواستار پیگیری اشتغال سه درصد معلولان هستیم و با پیگیری‌های دادستان قزوین با دستگاه‌هایی که در این حوزه ترک فعل کردند برخورد خواهد شد.

دهباشی پور با اشاره به تکالیف قانونی بهزیستی برای اشتغالزایی جامعه هدف از جمله معلولان، گفت: در حوزه اشتغال معلولان دارای یک سری تعهدات هستیم که در عمل اجرایی نمی‌شود و در این زمینه از سازمان مدیریت و برنامه ریزی انتطار حمایت بیشتری داریم.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین یادآور شد: سال گذشته ۶۵ معلول جهت اشتغال در دستگاه‌های اجرایی معرفی شدند که از این تعداد تنها پنج نفر مشغول شدند.

این مسوول در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: «برای مردم، برای به زیستن» شعار امسال سازمان بهزیستی است که فرصت مناسبی برای طرح اهداف، ماموریت‌های سازمان و ارائه گزارش عملکرد با هدف افزایش آگاهی عمومی است.

وی با اشاره به در پیش رو بودن هفته بهزیستی از ۲۴ تا ۳۰ تیرماه، اظهار کرد: این هفته فرصت مناسبی برای تبیین و تشریح فعالیت‌های بهزیستی به جامعه محسوب می‌شود.

به گفته این مسوول به مناسبت گرامیداشت هفته بهزیستی تفاهم‌نامه‌های متعددی با سایر دستگاه‌های اداری از جمله بانک‌ها جهت تسهیل بیشتر امور مددجویان بهزیستی منعقد شده است و همچنین در مراسمی ۳۷ واحد مسکونی ساخته شده تحویل مددجویان بهزیستی استان قزوین خواهد شد.

دهباشی پور، یکی از سیاست‌های بهزیستی قزوین را تلاش برای پیشگیری آسیب‌های اجتماعی دانست و افزود: در حوزه پیشگیری خدمات قابل توجهی شامل غربالگری شنوایی، مشاوره ژنتیکی، غربالگری بینایی و گفتار درمانی در راستای کاهش معلولیت‌ها از سوی بهزیستی ارایه می‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اشتغالزایی معتادان بهبود یافته اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه برخی از مددجویان بهزیستی افراد معتاد به مواد مخدر هستند بر حسب توجه شورای مبارزه با مواد مخدر و دادستان قزوین، مقرر شده بود تا پایان خردادماه کمپ‌های ترک اعتیاد مکلف به اشتغال‌زایی برای معتادان بهبود یافته داشته باشند و در تلاشیم تا پایان سال، اشتغال در تمام ۱۶ کمپ استان در جریان باشد.

دهباشی‌پور خاطرنشان کرد: هم اکنون هفت هزار پذیرش در مراکز ترک اعتیاد داریم و همچنین ۲ مرکز حمایتی در حوزه ترک اعتیاد ویژه مردان و زنان دایر است که افراد معتاد به مدت یکسال می‌توانند در این مراکز اقامت داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین افزود: براساس قوانین موجود افرادی که بیش از ۶ ماه پاکی داشته باشند می‌توانند از تسهیلات و خدمات حمایتی بهزیستی و سایر دستگاه‌های اجرایی بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: یکی از چالش‌هایی که در کمپ‌های ماده ۱۵ و ماده ۱۶ وجود دارد، ورود مواد مخدر به کمپ‌ها توسط افراد است که از نیروی انتظامی تقاضای اهتمام بیشتری در این زمینه داریم.

دهباشی‌پور در ادامه از بهبود ۱۹ تا ۲۱ درصدی معتادان پذیرش شده در استان قزوین خبر داد.

مدیرکل بهزیستی قزوین همچنین با اشاره به اهمیت مولد سازی اموال در این دستگاه، گفت: ۱۸ میلیارد تومان سهم مولد سازی دارایی‌های دولتی این سازمان در یکسال گذشته بوده که از این حیث رتبه نخست را در استان به خود اختصاص داده است.

۲۰ مرکز ترک اعتیاد در استان قزوین به افراد معتاد خدمات ارائه می‌دهند

مدیرکل بهزیستی استان قزوین همچنین گفت: هم اکنون ۲۰ مرکز اقامتی فعال در سطح استان به ارائه خدمات به بیماران مبتلا به اعتیاد مشغول هستند و از این تعداد، یک مرکز ویژه بانوان مبتلا به اعتیاد و یک مرکز با ظرفیت ۲۰۰ نفر ویژه معتادان با دستور قضائی تحت نظارت این اداره کل فعالیت می‌کند.

دهباشی پور تصریح کرد: مرکز درمان اقامتی با رویکرد تغییر رفتاری و شناختی و با هدف ارائه درمان و بازتوانی اختلال مصرف مواد مخدر یا روان‌گردان به‌صورت شبانه‌روزی طی مدت یک سال، خدمات درمان غیردارویی مانند خدمات روان‌شناختی، مشاوره، آموزش خانواده، تشکیل گروه‌های خودیار، خدمات مددکاری اجتماعی و پیگیری پس از ترخیص را به افراد ارایه می‌کنند.

وی ادامه داد: برنامه‌های کاهش آسیب در سازمان بهزیستی به منظور کم کردن عوارض مصرف مواد و پیشگیری از اچ ای وی اجرا می‌شود و جامعه مخاطب اصلی این برنامه‌ها، مصرف کنندگان مواد دارای رفتار‌های پرخطر مانند مصرف کنندگان تزریقی مواد و مصرف کنندگان بی‌خانمان هستند.

دهباشی پور با اشاره به فعالیت مراکز روزانه کاهش آسیب (دی آی سی) به منظور کنترل یا کاهش رفتار‌های پرخطر، افزود: این مرکز به افراد دارای اختلال مصرف مواد و معتادان سخت که به مراکز درمان مراجعه نمی‌کنند، خدمات کاهش آسیب شامل یک وعده غذای گرم، تأمین وسایل بهداشتی مورد نیاز، آموزش و انگیزه‌سازی برای ترک را ارائه می‌دهد.

مدیرکل بهزیستی قزوین در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره برخی مسایل و مشکلات در حوزه مناسب سازی معابر، تصریح کرد: متاسفانه در حوزه مناسب سازی معلولان دچار مشکلات عدیده و بسیاری هستیم، به عنوان مثال معلولان برای تردد و استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی دچار چالش‌های زیادی هستند.

دهباشی پور به بحت مسکن و ودیعه مسکن افراد تحت پوشش بهزیستی نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه اجاره مسکن نیز اقداماتی در دستور کار است، اما متاسفانه افزایش اجاره بها نسبت به نرخ مصوب، از مشکلاتی است که جامعه هدف ما با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

این مسوول با بیان اینکه تأمین زیرساخت فیزیکی ابنیه برای مددجویان بر عهده حاکمیت است، اظهار کرد: در همین رابطه در کارگروه اشتغال استان مصوبه‌ای گرفتیم که مراکز غیردولتی بهزیستی تسهیلات دریافت کنند، اما اما متأسفانه تنها سه مرکز توانستند وام دریافت کنند.

وی یاد آور شد: در بحث تأمین داروی مددجویان دچار مشکل هستیم و مشکلات بستری مددجویان در بیمارستان‌های خصوصی از گله‌مندی‌های ماست و امیدواریم این موضوع با ورود دانشگاه علوم پزشکی مرتفع شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.