سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حمیدیان:

سهم فارس در حوزه ارزش افزوده بخش صنایع تبدیلی ناچیز است

رییس اتاق بازرگانی فارس گفت: این استان با دارا بودن ۷ درصد از وسعت و پنج و شش دهم درصد از جمعیت کشور بالغ بر ۱۲ درصد غذای کشور را تامین می‌کند، اما سهم فارس در حوزه ارزش افزوده بخش صنایع تبدیلی بسیار ناچیز است.

محمدصادق حمیدیان در شصت و هشتمین شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس که با موضوع صنعت غذا برگزار شد، گفت: استان فارس با دارا بودن ۷ درصد از وسعت و پنج و شش دهم درصد از جمعیت کشور بالغ بر ۱۲ درصد غذای کشور را تامین می‌کند، اما سهم استان فارس در حوزه ارزش افزوده بخش صنایع تبدیلی بسیار ناچیز است.

او با بیان اینکه این آمار نشان از ظرفیت و توانمندی استان در حوزه تولید محصول و صنایع تبدیلی است افزود: تفسیر‌های متفاوت، صدور بخشنامه‌های متعدد، موازی کاری‌ها و اعمال سلیقه در حوزه نظارت بر صنایع غذایی و تبدیلی و غذا و دارو مشکلات متعددی را برای واحد‌های تولیدی ایجاد کرده و سبب سرگردانی تولید کنندگان شده است.

حمیدیان با تاکید بر اینکه خط قرمز بخش خصوصی در حوزه صنعت غذا، سلامت عمومی و امنیت غذایی است اعلام کرد که کلیات و شیوه نامه تشکیل شورایعالی غذا در جلسه آتی شورا‌ی گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان مطرح خواهد شد.

در این جلسه دکتر سید وحید حسینی رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با استقبال از این پیشنهاد اعلام کرد که در این خصوص قبلا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز بنا به ضرورت موضوع بررسی انجام شده و این ضرورت قطعی به نظر میرسد.

وزارت بهداشت اجازه دهد واحد‌های صنایع غذایی مطابق با نیاز بازار کالا تولید کنند

جمال رازقی نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس نیز گفت: از مشکلات عمده صنعت غذای کشور، صدوربخشنامه‌ها در مرکز است که کمترین نگاه کارشناسی در آن‌ها لحاظ شده است.

او یکی از این مشکلات را اخذ پروانه ساخت برای هر کالا عنوان کرد و افزود: در گذشته برای هر محصول یک بار پروانه ساخت گرفته می‌شد، اما در ابلاغیه جدید سازمان غذا و دارو هر بار که محصول تولید می‌شود باید برای آن پروانه ساخت گرفت و هزینه‌ای پرداخته شود که این روند فشار مضاعف بر تولید است.

رازقی از دیگر مشکلات واحد‌های صنایع غذایی را آزمایش‌ها و نمونه برداری‌ها از واحد‌های تولیدی ننایع غذایی عنوان و اضافه کرد: مشکلات دستگاه‌های نظارت بر مواد غذایی مانند استاندارد و سازمان غذا و دارو بر سر آزمایش‌ها و نمونه برداری‌ها سالهاست که وجود دارد و روز به روز وضعیت بدتر می‌شود و همتی برای رفع این مشکلات وجود ندارد.

او گفت: به وضوع شاهد نگاه سلیقه‌ای در تفسیر ماده ۸ قانون مواد خوردنی و آشامیدنی در حوزه صنعت غذا هستیم و این موضوع موجب ایجاد بروکراسی در خود سازمان غذا و دارو و ایجاد هزینه بر دوش ذی نفعان این سازمان شده است.

نائب رئیس اتاق بازرگانی فارس گفت: وجود تفسیر‌ها برای صدور چنین ابلاغیه‌ها وبخشنامه‌هایی توسط سازمان غذا و دارو در هیچ جای قانون وجود ندارد و این درحالی است که در سالی که با عنوان رشد تولید و مهار تورم نام گذاری شده است، صدور این گونه بخشنامه‌ها که خود بزرگترین مانع برای بخش تولید و تولید کننده است، حیرت آور است.

رازقی گفت: پراونه ساخت، کد رهگیری، بروکراسی‌های طولانی و زمان بر، نام گذاری کالا‌ها و فعالیت دستگاه‌های موازی در حوزه صنعت غذا فشار‌ها را بیش از پیش بر تولید کنندگان وارد کرده است درحالی که وظیفه سازمان غذا و دارو تنها بر تولید غذای سالم در حوزه صنعت غذا است.

او گفت: بخش خصوصی فعال در حوزه صنعت غذا قبول دارد که وزارت بهداشت متولی سلامت جامعه است، اما متولی سلیقه جامعه نیست و این وزارتخانه باید اجازه دهد واحد‌های صنایع غذایی با رعایت سلامت محور بودن کالاها؛ مطابق با نیاز بازار و قدرت خرید مردم کالا تولید و به بازار عرضه کنند.

شورای عالی غذا در استان فارس تشکیل می‌شود

محمد هادی ایمانیه استاندار فارس هم بیان کرد: با توجه به سبق فعالیت و عملکرد خوب دانشگاه علوم پزشکی شیراز در تعامل ارزنده با اداره کل استاندارد و تشکل‌های بخش خصوصی ضرورت تشکیل شورای عالی غذا در استان احساس شده که مقرر می‌گردد تا با بهره گیری از همه ظرفیت‌های بخش دولتی و خصوصی برای ارتقای کمی و کیفی بخش خصوصی استفاده شود.

همچنین در ادامه این جلسه ضمن پیگیری مصوبات جلسه قبل شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس، مباحث به صورت کارشناسی و موردی توسط بخش خصوصی اعلام و دکتر فرامرز خدائیان مدیر کل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت به بیان سخنرانی و پاسخ پرداخت. 

شصت و هشتمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس سه دستور جلسه بررسی الزام عدم صدور پروانه‌های ساخت به صورت تجمیعی در صنایع غذایی و تبدیلی، بررسی مشکلات واحد‌های تولیدی در خصوص کد IRC و ضرورت تفویض اختیار صدور آن به استان و بالا بودن نرخ تعرفه انجام آزمایش‌ها و شیوه اخذ آن برگزار شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.