فرحناز عزتی امروز در کارگاه آموزشی ویژه مسئولان هیاتهای مذهبی بانوان اردبیل با اشاره به این که وضع جمعیتی در کشور بحرانی و نگران کننده است ، گفت: هیاتهای مذهبی بانوان باید مروج و مبلغ مساله جمعیت و فرزندآوری به عنوان اولویت برنامههای فرهنگی در جامعه باشند.
سرپرست گروه جمعیت و فرزندآوری دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل وضع اقتصادی و مساله معیشت را غیرمرتبط با فرزندآوری دانست و می گوید: بسیاری از افراد بر این باورند که پایین بودن میزان درآمد خانوادهها عامل اصلی در کاهش فرزندآوری بوده و اقتصاد را اولویت اصلی در ازدیاد جمعیت میدانند اما این در حالی است که خانوادههای متمول و ثروتمند نیز تمایلی به ازدواج و یا فرزندآوری ندارند لذا فرهنگسازی و تبیین خطرات کاهش جمعیت برای خانواده و جامعه میتواند در افزایش جمعیت مؤثر باشد.
به گفته او، طبق آمار به عمل آمده میزان طلاق در خانوادههای دارای ۲ فرزند و بیشتر در رده پایین قرار دارد که این امر نشان از عمق بخشی به بنیان خانواده توسط فرزندان است.
سرپرست گروه جمعیت و فرزندآوری دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با بیان این که فرزند عامل دوام و بقای خانوادهها است ، گفت: فردگرایی و لذتجویی از عوامل کاهش رغبت به فرزندآوری در خانوادهها است و باید در این زمینه روشنگری شود.
عزتی می گوید: در گذشته مصرفگرایی و میزان توقعات بسیار پایین بود و فرزندان با حداقل امکانات در نهایت سلامت و آرامش روحی پرورش یافته و از افراد موفق جامعه میشدند اما اکنون بنا به تبلیغات ضدفرهنگی در فضای مجازی، تک فرزندی و کوچک شدن خانوادهها باعث کاهش ارتباط اجتماعی در بین افراد شده است.
او بر ضرورت هم افزایی و تعامل دستگاههای فرهنگی و متولیان جمعیت و خانواده در فرهنگ سازی ازدیاد جمعیت تاکید کرد و گفت: راهکارها و برنامههای جمعیتی از سوی نهادها و ادارات مختلف باید تجمیع شده و همچنین از روشهای ارائه شده توسط کشورهای موفق در بحث جمعیت نیز استفاده کرد تا از بحران پیش رو عبور کرد.
عزتی همچنین از مسئولان هیاتهای مذهبی و بانوان فعال فرهنگی و دینی خواست در جلسات تبلیغی و مجالس دینی در تبلیغ و تبیین اهمیت فرزندآوری و افزایش جمعیت تلاش کنند.