سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

شوتی سواران مرگ را به بازی می‌گیرند

تردد خودرو‌های حامل سوخت قاچاق موسوم به شوتی به معضلی برای افزایش تصادفات جاده‌ای خراسان جنوبی تبدیل شده است.

تردد خودرو‌های شوتی در جاده‌های اصلی خراسان جنوبی امسال حوادث تلخی را در این محور‌ها رقم زده است و جولان این خودرو‌ها به یکی از چالش‌های جدی افزایش تلفات جانی در استان تبدیل شده است.

هر چند نظارت‌های پلیس و فرماندهی انتظامی برای برخورد و توقیف این خودرو‌ها در جاده‌ها تشدید شده است، اما شوتی سوار‌ها آنچنان بی محابا در جاده‌ها با سرعت‌های جنون آمیز بالای ۱۸۰ تا ۲۰۰ کیلومتر رانندگی می‌کنند که جان خودشان که هیچ! جان رانندگان و سرنشینان خودرو‌های عبوری را هم به خطر می‌اندازند.

 

شوتی سواران عامل افزایش تصادفات و تلفات جانی

۳۷ فقره تصادف از ابتدای امسال تاکنون بر اثر واژگونی و برخورد خودرو‌های شوتی در جاده‌های خراسان جنوبی رخ داده است که در برخی از این تصادفات، خودرو‌ها و شوتی سواران در آتش سوخته اند.

رئیس پلیس راه خراسان جنوبی می‌گوید: از ابتدای امسال تاکنون ۲۱ نفر بر اثر تصادفات خودرو‌های سوخت‌کش در جاده‌های این استان جان باخته اند که بیشترشان راننده‌های خودرو‌های شوتی بوده و متأسفانه در برخی تصادفات، راننده و سرنشینان خودرو‌های عبوری هم قربانی این تصادفات مرگبار شده اند.

سرهنگ رضایی تصریح کرد: حمل سوخت قاچاق در داخل اتاق خودرو با مشک، ترفند این افراد است که هزار تا ۲ هزار لیتر سوخت را جاساز می‌کنند که همین کار باعث ایجاد اختلال در تعادل خودرو به ویژه در عارضه‌های هندسی جاده نظیر پیچ و خم‌ها شده و خودرو به‌صورت غیرارادی به سمت مقابل منحرف می‌شود لذا خودرو حامل سوخت با خودرو‌های عبوری از سمت مقابل برخورد می‌کند یا از جاده خارج و واژگون می‌شود.

او بیان کرد: این وضعیت همراه با حرکت تهاجمی و سرعت غیرمجاز و رانندگی تحت استرس زیاد (ناشی از ارتکاب جرم قاچاق کالا و احتمال دستگیری توسط مأموران) شدت حوادث را افزایش می‌دهد که باعث انفجار، حریق و افزایش تلفات و خسارات ناشی از تصادف خودرو‌های حامل قاچاق سوخت می‌شود.

خراسان جنوبی محل گذر شوتی سواران

اصطلاح شوتی برای خودرو‌های فاقد پلاک یا پلاک مخدوش به کار می‌رود که در شرق کشور برای خودرو‌های حامل سوخت قاچاق کاربرد دارد.

با توجه به هم‌مرز بودن خراسان جنوبی با سیستان و بلوچستان و همچنین کشور افغانستان عمده تردد خودرو‌های شوتی در این استان برای حمل سوخت و قاچاق آن به کشور‌های همسایه است.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی می‌گوید: ۸۰ درصد رانندگان خودرو‌های شوتی غیر بومی هستند که سوخت قاچاق را از استان‌های گلستان و خراسان رضوی به مقصد استان سیستان و بلوچستان حمل می‌کنند.

سرهنگ بخشی این را هم اضافه می‌کند که خراسان جنوبی محل عبور و گذر خودرو‌های شوتی است و به همین خاطر پلیس طرح ضربتی برخورد و توقیف این خودرو‌ها را به صورت ویژه در دستور کار قرار داده است.


بیشتر بخوانید


او با اشاره به افزایش کشفیات سوخت قاچاق در استان افزود: از ابتدای امسال ۱۰ مرحله طرح عملیاتی ویژه مقابله خودرو‌های شوتی در خراسان جنوبی انجام شده است که به صورت ویژه در محور‌های قاین – بیرجند – سربیشه و نهبندان خودرو‌ها را توقیف و روانه پارکینگ می‌کنیم.

جلوگیری از خروج یک میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق به خارج از کشور

از ابتدای امسال بیش از ۷۰۰ خودروی شوتی با تلاش مأموران پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی توقیف و یک میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق کشف و ضبط شده است.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی گفت: ارزش ریالی این کشفیات ۵۷ میلیارد تومان است که بلافاصله بعد از کشف تحویل شرکت پخش فراورده‌های نفتی استان شده است.

سرهنگ بخشی تأکید کرد: این خودرو‌ها به مدت ۶ ماه توقیف و راهی پارکینگ می‌شوند و هم اکنون پارکینگ‌های استان مملو از خودرو‌های شوتی است که پارکینگ‌های جایگزین را در شهرستان‌های قاینات و نهبندان در نظر گرفته ایم.

افزایش ۵۰ درصدی پرونده‌های قاچاق سوخت و جریمه‌هایی که بازدارنده نیست!

۲ هزار و ۲۱۰ پرونده قاچاق سوخت در سه ماهه نخست امسال برای رسیدگی به شعب تعزیرات حکومتی استان وارد شده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۵۰ درصد افزایش دارد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی گفت: این میزان در مدت مشابه پارسال هزار و ۴۷۱ پرونده قاچاق سوخت بوده است.

گزارش از حسین هرمزی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۲۶ ۰۳ شهريور ۱۴۰۲
چرا دولت جلوی شوتی ها را نمیگیرن فقط به فکر خودشان منافع خودشان هست اصلا به فکر مردم نیستن که تو جادها تصادف میکن با این شوتیها
ناشناس
۱۹:۵۳ ۳۱ تير ۱۴۰۲
سلام.واردات میلیونی خودروهای زیر ۱۸۰۰cc،همچنین هیبریدی،برقی را بدون تعرفه و یا با تعرفه دو درصد برای عموم مردم ایران آزاد کنید و به این انحصار و احتکار،گرانفروشی ده برابری و استعمارگری پنجاه ساله سایپا و ایران خودرو پایان دهید.
ناشناس
۱۵:۱۵ ۳۱ تير ۱۴۰۲
دولت چرا جلوی شوتی ها رو میگیره که اونام مجبور بشن کارای خطرناک بکنن
علی
۱۴:۱۷ ۳۱ تير ۱۴۰۲
آقای عزیز زاویه دیدن رو تغییر بده ببین چی شده که بنده های خدا به این کار روی آوردن ،گرسنگی و اوضاع نابسامان اقتصادی و بیکاری باعث شده که سر جونش شیر یا خط بندازه
ناشناس
۱۳:۴۰ ۳۱ تير ۱۴۰۲
۸۰ درصد رانندگان خودرو‌های شوتی غیر بومی هستند که سوخت قاچاق را از استان‌های گلستان و خراسان رضوی به مقصد استان سیستان و بلوچستان حمل می‌کنند.
طرف بارسوخت روجای دیگه میزنه بعد ما مردم خراسان جنوبی باید تاوان بدیم .اینجا باکارت خودت فقط 30تا میتونی بنزین بزنی
ناشناس
۱۳:۲۰ ۳۱ تير ۱۴۰۲
از بس در ایران سوخت ارزانه
ناشناس
۱۷:۴۲ ۳۱ تير ۱۴۰۲
افرين
ناشناس
۱۲:۰۸ ۳۱ تير ۱۴۰۲
همشون از ایست بازرسی ها رد میشن
ناشناس
۱۱:۳۲ ۳۱ تير ۱۴۰۲
سوخت را به قیمت واقعی لیتری 30000 تومان بدهید مشکل حل میشود
علی
۱۰:۴۶ ۳۱ تير ۱۴۰۲
مسئله قاچاق و خروج بی‌رویه‌ی بنزین اَز کشور نیست.
مسئله اصلی اَرزان بودن بی‌دلیل بنزینو انرژی در کشور اَست به‌طوری که قیمت یک آب معدنی نیم‌لیتری اَز یک لیتر بنزین در کشور ما بیشتر اَست. وقتی قیمت بنزین در کشور ایران ۳هزار تومان(۶سنت) ولی در کشور‌های همسایه بالای ۵۰هزارتومان(بالای ۱دلار) درهر لیتر باشد حتماً قاچاق می‌شود.
مثل این می‌ماند که بگوییم اونس‌جهانی طلا ۱۹۶۷ دلار اَست ولی ما کاری با قیمت جهانی طلا نداریم و طلا را اونسی مثلاً ۱۰۰۰دلار می‌فروشیم، آیا می‌دانید بعداً چه اتفاقی در کشور می‌افتد؟ بله خروج قاچاقی طلا اَز کشور به خارج کشور فقط به‌خاطر ارزان بودن بی‌دلیل طلا و به‌تاراج رفتن منابع طلای کشور.
علي
۱۲:۲۳ ۳۱ تير ۱۴۰۲
همش تقصير دولته وگرنه چرا قيمت اينقدر پائينه
دادرس
۰۹:۲۸ ۳۱ تير ۱۴۰۲
از وزیر محترم کشور و فرمانده فراجا می خواهیم یک فکر اساسی برای شوتی سوارن بکنند این افراد در بیشتر جاده های کشور تردد داشته و با سرعت های غیر مجار و معمولا مختوش نمودن پلاک خودرو خود از سمت چپ و راست خورو سبقت گرفته و برخورد های زیادی در جاده ها داشته و بعضا با عابرین هم تصادف و فرار می کنند . مسئولین محترم ما شخصی ها در جاده ها امنیت عبور و مرور نداریم از دست این شوتی .
شیدا
۰۹:۰۵ ۳۱ تير ۱۴۰۲
چطور میشود که 250 گرم مواد منفجره را نمی شود داخل کشور کرد ولی کانتینر کانتینر و تانکر تانکر قاچاق جابجا می شود ..
ناشناس
۰۸:۲۶ ۳۱ تير ۱۴۰۲
امید به اینکه نسل خودرو شوتی از تو جاده ها برچیده بشه باعث مرگ خیلی از افراد شدن کاش قانونی وصف میشد که خودرو شوتی ها اسقاط بشه مخصوصا اونهایی که پلاک ندارند یا مخدوش کردند
«؛»
۰۸:۲۲ ۳۱ تير ۱۴۰۲
هر ماشین شوتی الان چند صد ملیون می ارزد
شوتی با هم خودرو بفروشن مثلاً ده نفر میشه ۳ میلیارد
با هم تعاونی قانونی واردات و صادرات راه بندازه
۱۰۰ برابر این کار پول داره

خودم من کالا میبرم ترکیه قانونی با نیسان خودم هر سفر حدود ۷۰ ملیون سودم هست
ناشناس
۰۸:۲۱ ۳۱ تير ۱۴۰۲
شغل ایجاد نکنید تا مردم طرف چنین شغل های پر خطری نروند
با علت مبارزه نکنید نه معلول
ناشناس
۰۹:۱۱ ۳۱ تير ۱۴۰۲
شغل هم باشد این اقایان چون پول مفت در اوردند با یک بار قاچاق در امد یک ماه یک کارگر را دارند تن کار ندارند خدا لعنت کند راننده خودروهای شوتی را خیلی بی رحم و نا مرد هستند در جاده .................
ناشناس
۱۰:۰۱ ۳۱ تير ۱۴۰۲
این چه حرفیه مزخرفیه
ناشناس
۰۸:۲۰ ۳۱ تير ۱۴۰۲
محور گناوه،هندیجان ......حمل کالای قاچاق به سمت استانها ی دیگر ،حمایت مافیا ...بدنبال آن به دلیل سرعت بالا ی خودرو های شوتی مرگ عزیزان را نظاره می کنیم
پیمان اشراقی
۰۸:۱۷ ۳۱ تير ۱۴۰۲
بازار فروش ۲۰ لیتری گرم هست
ناشناس
۰۸:۰۷ ۳۱ تير ۱۴۰۲
حودشان که هیچ برای بقیه رانندگان خطر آفرین هستند
ناشناس
۰۹:۳۷ ۳۱ تير ۱۴۰۲
آقا بیا خوزستان ببین از اهواز به اندیمشک تا خرم آباد لرستان دسته دسته با هم با سرعت بالا ...جلوشون کنار نری میخ میندازن زیر لاستیک همه میدونن
ناشناس
۱۸:۰۵ ۳۱ تير ۱۴۰۲
هیچ مجازات بازدارنده ای برای مجرمان وجود ندارد . نمایندگان مجلس بجای نمایش های انتخاباتی قانونی را تصویب کنند که در صورت توقیف خودرو شوتی آن خودرو به مامور توقیف کننده برسد ببینید چه طور عرض چند ماه بساط قاچاقچیان سوخت جمع نمی شود
ناشناس
۰۷:۴۰ ۳۱ تير ۱۴۰۲
واقعا چرا دولت جلوی عبور این خودرو های شوتی را نمی گیرد ، با سرعت زیاد در جاده حرکت می کنند ، جان دیگر مسافران را هم به خطر می اندازند ، خیلی از سلاح های دست اغتشاشگران از این طریق وارد کشور شده است ، بنده خودم از شیراز تا تهران یک کاروان شامل ده خودرو را دنبال می کردم که نه پلاک داشتند و اگر هم داشتند دستکاری شده بود بطور واضح و مشاهده میکردم خیلی راحت از جلوی چشم چندین پلیس راه عبور کردند