معمولا شما دختران پاک و معصوم، شما دسته گلهای بهشتی که در سن حساس نوجوانی به دنبال زیبایی و جذابیتها و زرق و برقهای دنیوی هستید و این همه رنگ و لعاب و تنوع اطراف شما را احاطه کرده برایتان این سؤال پیش میآید که چرا ما مجبوریم حجاب داشته باشیم و زیبایی هایمان را بپوشانیم؟
شما باید بدانید که زن از لحاظ جسمی لطافت و زیبایی و جذابیت خاصی دارد؛ به همین دلیل بیشتر مورد توجه و نگاه دیگران قرار می گیرد. از همین رو باید مراقب باشید این زیبایی و لطافت او وسیله ای برای جذب نامحرمان قرار نگیرد.
یکی از محورهای اساسی سبک زندگی اسلامی، وجود شاخصه عفاف و پاکدامنی در همه محورهای زندگی است.
از یکی از محوریترین کلیدواژههای وصیتنامه شهدا باید یاد کرد و آن چیزی نیست جز پاسداری از حجاب، تا جایی که این مهم در ردیف خون بهترین فرزندان این مرزوبوم برشمرده شده است.
شهید «علیرضا ملازاده» وقتی که غرق در خون میشود فریاد برمیآورد «خواهرانم حجاب شما از خون من رنگینتر است»، من اکنون نیز فریاد برمیآورم «خواهرم حجابت را، حجابت را حفظ کن. تن پوش و لباست را حفظ کن. خواهرم نگذار پوشش را از تو بگیرند، نگذار به اسم آزادی زن، با تو و دیگر خواهرانم همانند شئ رفتار کنند. این فریاد از اعماق قلبم است.
حجاب برای زن وسیله ای برای حفظ او از تیرهای زهرآلود و نگاه های هوسبازان و جلوگیری از سوء استفاده دیگران است. حتما مثال مروارید در صدف را شنیده اید که زن مانند مروارید است و صدف از آن مروارید محافظت می کند و یا این که جواهر هر چه قیمتی تر باشد باید در نگهداری آن بیشتر دقت کرد حالا شما تصور کنید همان جواهر هستید.
حجاب خط مقدم فرهنگی و یادگار و میراثی ارزشمند از مادران و زنان این مرز و بوم است که از گذشتگان به ما رسیده و باید به شکل صحیح حفظ شود و برای مردم مومن و متعهد ما حفظ بنیان، عفت و آرامش خانواده جزو خطوط قرمز است.
شهید محسن حججی در تقدیس حجاب چنین میگوید: «از همه خواهران عزیزم و از همه زنان امت رسولالله (ص) میخواهم روز به روز حجاب خود را تقویت کنید، مبادا تار مویی از شما نظر نامحرم را به خود جلب کند، مبادا رنگ و لعابی بر صورتتان باعث جلب توجه شود: مبادا چادر را کنار بگذارید، همیشه الگوی خود را حضرت زهرا (س) و زنان اهل بیت قرار دهید؛ همیشه این بیت شعر را به یاد بیاورید، آن زمانی که حضرت رقیه (س) خطاب به پدرش فرمودند: غصه حجاب من را نخوری بابا جان / چادرم سوخته اما به سرم هست هنوز.»
بی حجابی به استحکام خانواده لطمه می زند
حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد گفت: ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و گسترش امنیت در جامعه راهکاری برای مقابله با مسائل ضدفرهنگی است.
وی با اشاره به وجود برخی از آسیبهای اجتماعی به خصوص بدحجابی و بی حجابی در سطح شهرها و مراکز گردشگری و تفریحی گفت: گسترش و عادی سازی بدحجابی و بی حجابی از حربههای دشمنان برای ضربه زدن به نظام اسلامی ایران است.
نکونام اضافه کرد: برخی از آسیبهای اجتماعی از جمله بی توجهی به حجاب و عفاف، بی حجابی و بدحجابی، آسیبهای اجتماعی در حوزه گردشگری از جمله بداخلاقی در این حوزه و گسترش مواد مخدر و وضعیت موجود در پارکها و فضاهای گردشگری در استان گسترش پیدا کرده است که رسیدگی به این امر یک عزم جهادی را میطلبد.
امام جمعه شهرکرد ادامه داد: رسیدگی و توجه به این مسائل و آسیبها به عنوان دغدغه تمام افراد جامعه است که دل مؤمنان، انقلابیون و خانواده شهدا را دردمند کرده است.
وی افزود: توسعه و ترویج بی حجابی، بدحجابی و هنجارشکنی در جامعه علاوه بر تخریب چهره انقلابی و گردشگری استان، به نظام نیز ضربه میزند.
نکونام اظهار داشت: ترویج بدحجابی در جامعه اسلامی از سوی دشمن، برای ضربه زدن به نظام است و همه در جامعه اسلامی برای برخورد با فساد، بی بندوباری، بدحجابی و بیحجابی مسئول هستند.
وی گفت: باید با نظارت دقیق و با جدیت تمام در مقابل این دسیسهها ایستاد تا انقلاب و نظام اسلامی با آسیب و مشکل مواجه نشود.
نکونام افزود: اصلی ترین علت بی حجابی عدم آگاهی و فهم درست از فلسفه حجاب و نقش آن در سلامت و آرامش فردی، خانوادگی و اجتماعی است که با ادبیات منفعت گرای انسان امروز قابل تبیین است.
وی عنوان کرد: خانواده اگر به حجاب و پوشش عمیقا اعتقاد داشته باشند فرزندان نیز به این مقوله بیشتر توجه می کنند و برای تقویت عفاف و حجاب باید از خانواده شروع کنیم و والدین را با این مقوله و آسیب های بی حجابی آشنا کنیم.
نکونام تاکید کرد: هر چه به عفاف و حجاب بیشتر توجه داشتیم باشیم در واقع به استحکام خانواده کمک می کنیم.
تبیین فرهنگ عفاف و حجاب یکی از مهمترین ضروریات جامعه است
حسین میرزایی با اشاره به پیشینه چندهزار ساله عفاف و حجاب در فرهنگ ایرانی و زندگی عفیفانه زنان کشور افزود: اگرچه اسلام عزیز مناسک و شیوههای تکاملی و آسمانی را به عناصر فرهنگی کشورمان اضافه کرد، ولی همه مستندات تاریخی نشان میدهد هرآنچه در ایران بزرگ و باعظمت در طول هزارههای گذشته به یادگار رسیده است، نشان از تاریخی بودن و اصیل بودن انتخاب حجاب برای زنان ایرانی است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: نهادینه سازی فرهنگ عفاف و حجاب نیازمند عزم همگانی است از همین رو میطلبد همه دستگاههای اجرایی و همچنین بخش غیردولتی و مردمی در این خصوص احساس مسئولیت کرده و مشارکت کنند.
وی افزود: تبیین فرهنگ عفاف و حجاب یکی از مهمترین ضروریات جامعه است که باید همه در این رابطه وارد میدان شده و احساس تکلیف کنند.
حسین میرزایی اضافه کرد: بیحجابی و بدحجابی در جامعه گریبانگیر همه افراد جامعه و به ویژه خانوادهها میشود از همین رواگر همگان احساس تکلیف نکنند و حساسیت به خرج ندهند کیان جامعه با تهدید جدی روبرو میشود.
وی ادامه داد: حساس سازی مردم و به ویژه خانوادهها در این رابطه بسیار موثر است و این وظیفه تنها متوجه یک یا دو دستگاه نیست و هر یک از بخشها به سهم خود باید در این رابطه تلاش کنند.
حجاب و عفاف تنها مختص بانوان نیست
سید محمد موسوی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری با اشاره به جایگاه حجاب و تأکید دین اسلام در این خصوص اظهار داشت: فرهنگ سازی مهمترین مقوله در حوزه ترویج حجاب و مقابله با بدحجابی است و رسانهها مروج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه باشند.
وی گفت: در راستای اجرای امر به معروف و نهی از منکر و همچنین ترویج فرهنگ حجاب و عفاف باید کرامت انسانی رعایت شود.
موسوی با بیان اینکه حجاب و عفاف تنها مختص بانوان نیست، افزود: مردان نیز باید به این مقوله توجه کنند و در چشم، گوش، نگاه و رفتار پاکدامن باشند.
موسوی با بیان اینکه هیچ مردی در دنیا وجود ندارد که مخالف عفاف زنان و حجاب آنان در جامعه باشد، ادامه داد: همه مردان برای انتخاب شریک زندگی خود زنی باحجاب میخواهند و بیشتر و بهتر میتوانند به آن اعتماد کنند.
وی اضافه کرد: شاید برخی جوانان در ظاهر به دختران و زنان بیحجاب تمایل نشان دهند ولی در باطن هیچ اعتقادی به آنها نداشته و ندارند.
امام جمعه شهرکرد هم با انتقاد از وضعیت پوشش زنان و جوانان در جامعه افزود: باید برای مقابله با بدپوششی در استان با همکاری دستگاههای متولی برای طراحی و تولید لباس مناسب برنامه ریزی انجام شود تا جلوی این بدپوششیها را گرفت.
نکونام گفت: کمبود لباس مناسب با جامعه اسلامی و فرهنگ اسلامی در سطح جامعه مشهود است و باید در این زمینه تولیدگران فعال شوند و متولیان امر در این خصوص تلاش کنند.
زن نقش مهمی در تعالی جامعه ایفا میکند
غلامعلی حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان این که دین مبین اسلام زن را یکی از ارکان هر خانواده و جامعه معرفی کرده، گفت: زن نقش مهمی در تعالی جامعه ایفا میکند و میتواند با تربیت فرزندانی شایسته اسباب رشد جامعه را فراهم کند.
وی با اشاره به اینکه انقلاب و نظام ما برگرفته از احکام اسلامی است، افزود: انقلاب اسلامی ایران برای زنان ارزش بسیار بالایی قائل است و در تمامی حوزههای مدیریتی، اقتصادی، انتخابات و دیگر مسائل مهم این قشر باارزش را دخیل میداند.
حیدری اظهار داشت: اگر جامعهای بهشت گونه، سالم و دارای آرامش میخواهیم، باید بانوان خوب و شایستهای داشته باشیم؛ چراکه زنان نقش باارزش انسان آفرینی و شخصیتسازی دارند.
وی ادامه داد: زنان و دختران حاج قاسم نماد عفاف، حجاب و زندگی عفیفانه در جهان اسلام هستند.
چادر یکی از مصادیق حجاب است
اسلام به زنان اجازه داده تا به شکلی که تمایل دارند حجاب داشته باشند، اما مشخص است که بهترین و کاملترین نوع عفاف و حجاب برای زنان همین چادر مشکی است.
وصیت نامه شهدا را که بخوانید؛ میگویند «ما میرویم، اما بچهها مواظب باشید که چادر از سر زنانمان نیافتد».
چادرهای مشکی که همچنان به عنوان حجاب برتر بر سر زنان محجبه کشورمان دیده میشود پرچمی برای تبلیغ اسلام است و پشتوانهای به طول تاریخ مبارزات این سرزمین دارد؛ مبارزه برای استقلال، آزادی و احیای ارزشهای اسلامی.
چادر یا پوشش سرتاسری سابقه تمدنی قبل از اسلام دارد؛ ایرانیها و خیلی از اقوام متمدن در دنیا، حتی قبل از اسلام بویژه برای خانمها پوشش سرتاسری داشته اند.
کارخانه حجاب شهرکرد جزو نادرترین کارخانجات کشور است که با دستور مستقیم و کتبی رهبر انقلاب احداث شده و بنیاد مستضعفان برای عمل به دستور ایشان، این کارخانه را پایهریزی و احداث کرد.
کارخانه حجاب شهرکرد در سال ۷۰ کلنگ زنی شد اما با وارد کردن تجهیزات جدید از سال ۹۵ به طور رسمی تولید چادرمشکی را آغاز کرد.
برای این خط تولید ۲۰ میلیون یورو و بیش از ۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری ریالی اولیه شده که هم اکنون با تولید سالانه ۱۰ میلیون مترمربع چادرمشکی، رکوردار تولید این کالا در کشور است.
ایران با مصرف سالانه ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون مترمربع چادرمشکی، بزرگترین بازارمصرف این کالاست که فقط هفت تا ۱۰ درصد آن در کارخانه حجاب شهرکرد تولید میشود و بقیه آن واردات است.
کیفیت بسیار بالا و قیمت بسیار مناسب تولیدات این کارخانه برای عرضه در بازار از ویژگیهای تولیدات کارخانه حجاب شهرکرد است.
شناسایی و برخورد با بیحجابهای هنجارشکن
عبدالرضا علیمحمدی دادستان عمومی و انقلاب مرکز چهارمحال و بختیاری گفت: با بیحجابهای هنجارشکن که تعدادشان محدود است، برخورد میشود.
وی افزود: در حال حاضر با دو نوع بیحجابی مواجه هستیم، بیحجابهای هنجارشکن که تعدادشان محدود است و باید شناسایی و برخورد شود و بیحجابهایی که هنجارشکن نیستند و هدفشان زیر سوال بردن نظام نیست که باید بین این دو گروه تفاوت قائل شد.
علیمحمدی اضافه کرد: در حال حاضر وضعیت حجاب در استان بحرانی نیست، اما برای جلوگیری از بروز مشکلات باید برنامهریزی کنیم و برنامهمحور پیش برویم.
وی ادامه داد: تبیین مسئله حجاب باید بیش از پیش انجام شود، با زبان نرم و بدون دافعه، ابتدا آموزش، ارشاد، تشویق و سپس تذکر، مقابله و برخورد با افراد صورت گیرد تا فرهنگ حجاب در جامعه به درستی نشان داده شود.
علیمحمدی تاکید کرد: اکثر افراد بدحجاب از درون خالی هستند، اعتماد به نفس و عزت نفس پایین این افراد موجب شده تا آن ها این گونه رفتار کنند، این افراد با بدحجابی و بی حجابی سعی در دیده شدن خود دارند.
پدیده عفاف و حجاب در طول تاریخ، فراز و نشیبهای زیادی طی کرده ولی هیچگاه بهطور کامل از بین نرفته است،
حجاب نه تنها محدودیت نبوده و محصوریتی ایجاد نمیکند بلکه زمینهای را برای زن مسلمان ایجاد میکند که در آرامش و اطمینان خاطر بیشتر به فعالیتهای خود در عرصه فرهنگی و اجتماعی بپردازد.
حجاب را به شما توصیه میکنم مانند عروسک نباشید؛ این حجاب شما بزرگترین سلاح شماست حتی از بمبهای اتمی برای دشمن خطرناکتر است؛ پس حجابتان را حفظ کنید.
گزارش از نگار شیخ پور