سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پیشرفت‌های ایران را مرهون خانواده و نظام آموزشی هستیم

وزیر آموزش و پرورش گفت: پیشرفت‌ها و دستاوردهای ایران به واسطه دو عامل خانواده و نظام آموزشی حاصل شده است.

رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش، ستون فقرات هر کشور است و هر کشوری بخواهد آینده خوبی داشته باشد، باید همه همت خود را در آموزش و پرورش بگذارد.

وی با اشاره به ضرب‌المثلی درباره نقش زنان با این عنوان که «پشت هر مرد خوبی، یک زن خوب است» اظهار کرد: این ضرب‌المثل در حقیقت به مفهوم و اهمیت خانواده اشاره می‌کند. ایرانی‌ها مفهوم خانواده را هم در تاریخ خود داشتند و هم از دین اسلام گرفته‌اند. پیامبر اسلام (ص) می‌فرمایند پسر، رحمت است و دختر، نعمت است. مفهوم ساده فرمایش پیامبر مکرم اسلام (ص) این است که خداوند پسر را به همه می‌دهد، اما دختر را به بعضی‌ها می‌دهد و این جایگاه و قدرت زن است، چون دامان مادر، اولین مدرسه هر انسانی است.

صحرایی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران حدود ۱۶.۵ میلیون دانش‌آموز دارد که تقریبا ۳ برابر جمعیت کشور صربستان است و نیمی از این دانش‌آموزان دختر هستند.

وی افزود: در سال ۱۹۷۹ که انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید، کمتر دختری در خانواده‌های ایرانی سواد داشت، اما اکنون تقریبا دختر بی‌سواد در ایران وجود ندارد.

صحرایی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۳.۵ میلیون دانشجو در ایران تحصیل می‌کنند که نیمی از آن‌ها دختر هستند و نکته ظریف این که بیش از ۶۵ درصد دانشجویان در دانشگاه‌های دولتی ایران را دختران تشکیل می‌دهند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان این که همه این پیشرفت‌ها را مرهون ۲ موضوع هستیم، گفت: یکی این که خانواده در ایران کماکان همان خانواده‌ای است که باید باشد؛ یعنی پدر، مادر و فرزندان؛ اما متاسفانه امروز مفهوم خانواده در جهان رو به سقوط است.

وی اظهار کرد: مورد دیگری که ایرانی‌ها را به این جایگاه رسانده، نظام آموزشی است. نوعی ایثار و فداکاری در ایرانیان وجود دارد که در مسیر دست یافتن به علم، برای کمک به دیگران تلاش می‌کنند.

صحرایی همچنین به دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف از جمله بهداشت و درمان، تولید واکسن کرونا، سوادآموزی، توجه به تحکیم بنیان خانواده و پیشرفت و تعالی همه‌جانبه زنان و دختران و... اشاره کرد.

اهمیت و ضرورت ایجاد انسجام بیشتر بین خانه و مدرسه

وزیر رفاه، خانواده و جمعیت‌شناسی صربستان نیز در این دیدار بر اهمیت و ضرورت ایجاد هماهنگی و انسجام بیشتر بین خانه و مدرسه در جوامع مختلف تاکید کرد.

کیسیچ اظهار کرد: وزارتخانه آموزش و پرورش نقش بسیار مهمی در هر کشور دارد و باید اذعان کنیم که همه فعالیت‌های ما به نوعی با آموزش، ارتباط و سر و کار دارد.

وی افزود: در قرن ۲۱ شاهد این هستیم که تکنولوژی و فناوری، کمک زیادی در امر آموزش به ما ارائه می‌دهد و این باعث پیشرفت بسیار زیادی در زندگی می‌شود.

وزیر رفاه، خانواده و جمعیت‌شناسی صربستان با بیان این که این پیشرفت البته چالش‌ها و معضلاتی نیز به همراه دارد و زندگی و حیات خانواده را تهدید می‌کند، ادامه داد: در نتیجه همه این صحبت‌هایی که گفته شد و بویژه امروزه، نیازمند ایجاد هماهنگی و انسجام بیشتری بین خانه و مدرسه هستیم و این هماهنگی و انسجام باعث می‌شود روند طبیعی در رشد شخصیتی هر انسانی پیش آید.

کیسیچ خاطرنشان کرد: این فرهنگ جدید، امتیازات بزرگی به ما داده، ولی در قبال آن بسیاری از دستاورد‌هایی که از گذشته به ما به ارث رسیده است از جمله فرهنگ خانوادگی مستحکم و آموزش و تحصیل را در معرض خطر قرار می‌دهد و باید تلاش کنیم تا این دستاورد‌ها را حفظ کنیم.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.