سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غدیر، چشمه‌ همیشه‌ جوشان ولایت

پیامبر اسلام(ص) برای جلوگیری از قطع پیوند امت با ولایت، چشمه‌ای جوشان و چراغی فروزان را به آنان نمود تا در غلبه تاریکی، در شعاع نورش راه را گم نکنند.

در روایات اسلامی از غدیر به «عیدالله‌الاکبر»، «یوم العهد المعهود» و «یوم المیثاق المأخوذ» تعبیر شده است که این نشان از تأکید و اهتمام خاصی دارد که پیشوایان دین برای این روز شریف قائل شده اند.

این واقعه تاریخی نشان از اساسی‌ترین برنامه‌های پیامبر خاتم (ص) برای دوام، عزت و شکوه اسلام و قرآن دارد. رویدادی که طی آن پیامبر اسلام (ص) مهم‌ترین ماموریت خود را به انجام رساند.

ماموریتی که انجام آن در حکم تکمیل رسالت و کوتاهی از انجام آن به منزله از بین رفتن زحمات چندین ساله آن حضرت و ناتمام ماندن پیامبری او بود؛ بنابراین غدیر، تنها یک واقعه معمول تاریخی نیست که در کتاب‌ها از آن نامی آورده باشند، بلکه اساس دین و تکمیل کننده رسالت نبوی است و بزرگداشت این عید سعید نیز به معنای احیای هویت اسلامی است.

غدیر امتداد نبوت

حجت الاسلام مرتضی همتی فر معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: در خصوص اهمیت غدیر هم در روایات و هم در قرآن کریم، در سوره "مائده" چند ویژگی برای این روز ذکر شده است.

او افزود: برای غدیر در قرآن کریم کامل شدن دین، یاس کفار و رضایت الهی بر انتخاب این دین برای مسلمانان بیان شده است و امام صادق (ع) در این خصوص فرموده اند که روز عید غدیر در میان روز‌هایی مثل عید فطر و قربان و جمعه، همانند ماه در میان ستارگان است و این روز را باعظمت‌ترین عید و بهترین روز سال می‌دانند.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: در روایات بر اهمیت این روز تاکید شده است، وقتی پیامبر (ص) به عنوان خاتم انبیا مشخص شد و قرار بود دیگر پیامبری نباشد، وظیفه به سر منزل رساندن امت اسلام بر دوش ائمه اطهار (ع) قرار گرفت، زیرا زمین نمی‌تواند از حجت حق خالی باشد و باید افرادی باشند که جامعه را به سوی هدف نهایی و کمال راهنمایی کنند.

همتی فر بیان کرد: غدیر روزی است که نعمت الهی و دین کامل می‌شود. در این روز کفار از اینکه نمی‌توانستند اسلام را همانند دین‌های گذشته تحریف نمایند، ناامید شدند و رمز ماندگاری دین اسلام، امتداد نبوت و واقعه غدیر است که امیدواریم تا ظهور حضرت مهدی (عج) بتوانیم این دین را حفظ کنیم.

غدیر تجلی روح دین در کالبد جسم

حجت الاسلام محمدحسین ایزدی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان رضوی گفت: اهمیت غدیر از آخرین آیاتی که روز ۱۸ ذی الحجه بر پیامبر (ص) نازل شد دریافت می‌شود، جایی که خداوند در سوره مائده می‌فرماید "ای پیامبر، آنچه از خدا بر تو نازل شد به مردم برسان که اگر نرسانی تبلیغ رسالت و ادای وظیفه نکرده‌ای، و خدا تو را از شر مردمان محفوظ خواهد داشت و دل قوی دار که خدا کافران را به هیچ راه موفقیتی راهنمایی نخواهد کرد".

امام باقر (ع) فرمود مبانی اسلام پنج چیز است، نماز، روزه، زکات، حج و ولایت. آن حضرت سپس فرمود هیچ چیز مثل ولایت سفارش نشده است.

او افزود: پیامبر اسلام (ص) ۲۳ سال جنگ، سختی و مرارت را پشت سر گذاشت و در حضور ۱۲۰ هزار نفر قرار شد پیام الهی را ابلاغ کند، این موضوع معلوم می‌شود غدیر، غیر از نماز، روزه، حج و زکات است.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان رضوی ادامه داد: امام باقر (ع) فرمودند که مبانی اسلام پنج چیز است، نماز، روزه، زکات، حج و ولایت. آن حضرت سپس فرمودند که هیچ چیز مثل ولایت سفارش نشده است.

ایزدی با اشاره به اینکه غدیر تجلی روح دین در کالبد جسم است، بیان کرد: اگر روح غدیر در نماز حاکم شود نماز پویا می‌شود. یا حج، به روز می‌شود. نمازی باعث وحدت مسلمانان و هراس دشمن می‌شود که تجلی غدیر باشد برای همین است بعد از واقعه غدیر آهنگ آیات فرق می‌کند.

او تصریح کرد: کمال دین با نماز، روزه، حج و زکات به تنهایی نیست. وقتی روح در نماز آمد و روح غدیر در حج دمیده شد می‌تواند به روز باشد و مسلمانان را در کنار هم متحد کند. اگر تجلی غدیر، بر دین و اجزای آن باشد باعث هراس و یاس دشمن می‌شود.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص وظیفه شیعیان در زمان کنونی، تاکید کرد: امام علی (ع) در نهج البلاغه فرمودند که هر مامومی باید امامی داشته باشد و به او اقتدا کند. آن حضرت ادامه دادند من از دنیا به ۲ تکه پارچه و ۲ قرص نان بسنده کردم و شما نمی‌توانید مثل من باشید.

حجت الاسلام ایزدی اظهار کرد: امیرالمومنین (ع) در ادامه فرمایش خود می‌فرمایند که در چهار چیز مرا یاری کنید و آن، پارسایی، تلاش و کوشش، پاکدامنی و استقامت و مقاومت در برابر دشمن برون و درون است.

مشخص شدن ضابطه و قاعده در غدیر

حجت الاسلام جلال منتظری معاون فرهنگی، تبلیغی حوزه علمیه خراسان گفت: پیامبر (ص) فرمود که روز غدیر خم، برترین عید‌های امت من است و آن روزی است که خداوند دستور داد برادرم علی بن ابی طالب را به عنوان پرچمدار امتم منصوب کنم، تا بعد از من مردم توسط او هدیت شوند.

او افزود: تکلیف امت اسلامی در زمینه هدایت و حکومت، در غدیر معین شده است. اهمیت غدیر فقط این نیست که در جریان آن امام علی (ع) به عنوان وصی پیامبر (ص) معرفی شد، مهم‌تر از آن این است که در این روز ضابطه و قاعده را معین کردند.

معاون فرهنگی، تبلیغی حوزه علمیه خراسان ادامه داد: وقتی این قاعده وضع شد، دشمنان از اینکه بتوانند مسیر این دین را تغییر بدهند مأیوس شدند، چون مسیر دین وقتی تغییر پیدا می‌کند که نقطه و هسته اصلی تغییر پیدا کند.

منتظری بیان کرد: هر یک از ما وظیفه داریم به عنوان یک شیعه واقعی، روح و معنای غدیر را به گوش مردم جهان که امروز بیش از هر زمانی تشنه عدالت و معنویت هستند، برسانیم. تبلیغ و تبیین اهدافی که غدیر به دنبال آن است یک رسالت همگانی برای شیعیان است.

او تصریح کرد: از الزامات و بایسته‌های تعظیم شعائر این است که با روح آن‌ها هم‌خوانی و در یک راستا باشد و به انتقال پیام کمک کند که در غیر این صورت کالبدی بدون روح خواهد بود.

معاون فرهنگی، تبلیغی حوزه علمیه خراسان تاکید کرد: غدیر که بالاترین اعیاد اسلامی است، عظمت خود را از پیام بزرگی گرفته که همراه خود دارد. در مراسم بزرگداشت غدیر آنچه نباید فراموش شود اراده خدا بر استقرار حاکمیت او بر عالم با استفاده از سازوکار امامت و ولایت است و به عبارت بهتر تنها شیوه مشروع و مورد قبول الهی، همان ساختار ولایی است.

منبع:ایرنا

برچسب ها: عید غدیر ، امت اسلامی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.