سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تامین سبد غذایی کودک و مادر باردار جایگزین حبس می‌شود

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد که در ابتکاری تازه و با همراهی دستگاه قضایی فارس، تامین سبد غذایی کودکان و مادران باردار مواجه با سوءتغذیه، جایگزین احکام حبس می‌شود.

مریم مهارت با بیان اینکه سوء تغذیه پروتئین-انرژی یکی از مشکلات تغذیه‌ای شایع در کودکان زیر ۵ سال و مادران باردار است، گفت: سوءتغذیه در این کودکان می‌تواند منجر به افزایش احتمال مرگ و میر، ابتلا به بیماری‌های مختلف، کاهش قدرت یادگیری و درنهایت کاهش توانمندی‌های ذهنی و جسمی شود.

او گفت: این مشکل در مادران باردار، وزن گیری کمتر از حدانتظار مادر و عدم پیروی از یک برنامه غذایی سالم، می‌تواند عوارضی مانند سقط جنین، تولد نوزاد کم وزن، کم خونی و اختلال در رشد و تکامل مغزی جنین را به همراه داشته باشد.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ادامه داد: از آنجا که فقر اقتصادی و عدم دسترسی به سبد غذایی مطلوب، یکی از علل مهم ابتلا این گروه‌های هدف به سوءتغذیه است، جلب کمک سازمان‌های مردم نهاد و سایر بستر‌های حمایتی در سازمان‌های دیگر از استراتژی‌های مهم و تأثیر گذار در بهبود سوءتغذیه به شمار می‌رود.

مهارت بیان کرد: برای نخستین بار در کشور، گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با برگزاری جلسات متعدد با دادگستری استان فارس، موفق به جلب حمایت و تصویب مجوز صدور آرای جایگزین در تمامی نهاد‌های قضایی استان، با هدف تأمین سبد غذایی شد.

او  گفت: در همین راستا و در تیرماه امسال، گروه بهبود تغذیه موفق به جذب ۷۰۰ میلیون ریال اعتبار از دادگستری شیراز و از طریق صدور آراء جایگزین برای تأمین سبد غذایی کودکان و مادران باردار دچار سوءتغذیه در شهرستان شیراز شد.

این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: با هماهنگی انجام شده با فروشگاه نیرو انتظامی و واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای والفجر شهرستان شیراز، ۱۰۴ بسته غذایی در دو نوبت بین خانوار‌های ۵۲ مادر باردار و کودک زیر ۵ سال نیازمند شناسایی شده، می‌شود.

مهارت گفت: اقلام موجود در بسته غذایی حمایتی، با توجه به نیاز کودکان و مادران باردار تنظیم شده و شامل مرغ، سویا، برنج، ماکارونی، عدس، لوبیا، تخم مرغ و پنیر است.

او تاکید کرد: تداوم همکاری مراجع قضایی در خصوص صدور آرای جایگزین به منظور تأمین سبد غذایی، علاوه بر تأثیر در کاهش سوءتغذیه در گروه‌های هدف، نقش مؤثری در فرهنگ سازی در زمینه جهت دهی به کمک‌های خیرین در کاهش سوءتغذیه گروه‌های آسیب پذیر دارد.

مهارت، با اشاره به اینکه ارائه خدمات تخصصی تغذیه و افزایش آگاهی گروه‌های آسیب پذیر از طریق برگزاری جلسات آموزشی می‌تواند اثربخشی طرح‌های حمایتی را بهبود بخشد، گفت: در همین راستا تمامی مادران باردار و مادران کودکان زیر ۵ سال تحت پوشش برنامه حمایتی تغذیه، می‌توانند به صورت رایگان از خدمات مشاوره تخصصی تغذیه استفاده کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.