سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شرکت انتشاراتی بین‌المللی دسترسی به منابع علمی کشور را راحت‌تر می‌کند

رئیس دانشگاه تهران گفت: پیشنهاد ایجاد یک شرکت انتشاراتی بین‌المللی را در اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور مطرح می‌کنیم.

سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در نشست انعقاد تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه تهران و سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) گفت: در اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور که ۲۰ تیر ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد، این موضوع مطرح خواهد شد تا یک شرکت انتشاراتی بین‌المللی که انتشار مجموعه‌ای از مجلات و کتب به چند زبان را پوشش دهد، در همکاری مشترک دانشگاه‌های بزرگ کشور و سازمان سمت، ثبت شود و مدیریت هر یک از بخش‌های آن را یکی از دانشگاه‌ها و یا سازمان سمت عهده‌دار شوند.

رئیس دانشگاه تهران افزود: در صورتی که موضوع ایجاد یک شرکت انتشاراتی بین‌المللی، در اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور مورد تأیید و تصویب قرار گیرد، یک اتفاق خوب برای ارتقای تأثیرگذاری جمهوری اسلامی ایران در سپهر علم و فناوری رقم خواهد خورد. همچنین می‌توان این موضوع را در قالب یکی از مواد برنامه هفتم توسعه گنجاند و برای راه‌اندازی و اداره این شرکت انتشاراتی بین‌المللی، ردیف بودجه‌ای مستقل را در قانون بودجه سالیانه پیش‌بینی کرد.

رئیس اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور، به تجربه علاقمندی دانشگاهیان سایر کشور‌ها برای دسترسی به منابع درسی دانشگاهی ایران اشاره نمود و بیان داشت: در سفر رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران به روسیه، در گفت‌وگوهایی که به ویژه با دانشگاه علوم انسانی روسیه و دپارتمان‌های فعال در حوزه‌های علوم انسانی و اجتماعی و رفتاری دانشگاه‌های روسی انجام شد، دریافتیم که آن‌ها مشتاق هستند به متون آموزشی ما که با بحث‌های اسلامی آمیخته است، دسترسی پیدا کنند.

مقیمی در بخش دیگر سخنانش، در تشریح یکی از نیاز‌های جدی دانشگاه تهران به کتاب‌های درسی به‌روز، گفت: یکی از مهمترین دغدغه‌های دانشگاه تهران که با استفاده از ظرفیت تعدادی از اساتید دانشگاه در حال رفع نیاز در آن حوزه هستیم، تدوین منابع علمی مورد نیاز دانشکده‌های جدید و رشته‌های جدید دانشگاه تهران همچون دانشکده‌های حکمرانی، گردشگری و تجارت و مالیه است. در زمینه تدوین منابع درسی جدید که منطبق بر آموزه‌های دینی و ویژگی‌های بومی و نیاز‌های کشورمان باشد، علاقمند به استفاده از ظرفیت سازمان سمت نیز هستیم.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت ایجاد یک ائتلاف بین نهاد‌های علمی و دانشگاهی به منظور اختصاص امکاناتی ویژه به حوزه تولید کتب دانشگاهی، تاکید کرد: با ایجاد یک شبکه همکاری است که می‌توانیم نشر دانشگاهی را از وضعیت فعلی و معضلاتی که با آن مواجه است، نجات دهیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین داود مهدوی‌زادگان رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) نیز در دیدار با رئیس دانشگاه تهران، تعداد کتاب‌های چاپ شده توسط سازمان سمت از ابتدای تأسیس تاکنون را ۲۵۰۰ عنوان کتاب اعلام کرد.

رئیس سازمان سمت با تاکید بر ضرورت تحولات درون سازمانی و رقم خوردن نوآوری‌هایی در این سازمان، تاکید کرد: یکی از شیوه‌های تحول این است که ارتباطات گسترده‌ای فراتر از زمینه انتشارات با مراکز علمی بزرگ مانند دانشگاه تهران برقرار کنیم.

مهدوی‌زادگان با بیان اینکه تولید محتوای کتب درسی از اهمیت ویژه‌ای در این سازمان برخوردار است، افزود: ۵۰ گروه تخصصی به منظور تولید کتب درسی دانشگاهی در سازمان سمت ساماندهی نموده‌ایم که نزدیک به ۲۵۰ عضو دانشگاهی در این گروه‌های تخصصی حضور دارند.

احیای آثار و کتاب‌های ارزشمند قدیمی دانشگاه تهران که همچنان جایگاه درسی و دانشگاهی خود را حفظ کرده‌اند و جذب اساتید دانشگاه تهران در سازمان سمت به منظور تولید محتوا و همکاری با کارگروه‌های تخصصی از دیگر محور‌های سخنان رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) در این نشست بود.

مهدی فکور، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران نیز به تمرکز دانشگاه تهران بر تولید محتوای خوب و داوری خوب اشاره و بر گسترش همکاری دانشگاه تهران و سازمان سمت به منظور چاپ محتوا و کتاب‌های باکیفیت تاکید کرد.

مرتضی اکبری، مدیرکل خدمات پژوهشی و انتشارات دانشگاه تهران به برنامه وزارت علوم مبنی بر حمایت مالی از کتاب‌های مرجع تا میزان ۲ میلیارد ریال اشاره کرد و گفت: دانشگاه تهران و سازمان سمت می‌توانند کتاب‌های مشترکی را به صورت مرجع منتشر کنند و از حمایت وزارت علوم استفاده نمایند. بازار بین‌المللی یکی دیگر از حوزه‌های هدف ما است که در این حوزه نیز می‌توانیم به طور مشترک همکاری داشته باشیم.

اکبری همچنین از آغاز تولید اولین کتاب مشترک بین دانشگاه تهران و سازمان سمت در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: این کتاب در حوزه باستان‌شناسی است.

ملیحه صابری نجف‌آبادی معاون پژوهشی سازمان سمت نیز با اشاره به اهمیت استانداردسازی کتاب‌های آموزشی و درسی و به‌روز رسانی و جذاب‌سازی آن‌ها، گفت: علاقمند هستیم در این زمینه‌ها از اندیشمندان و متخصصین دانشگاه تهران کمک بگیریم. دانشگاه تهران شاخص‌های کتاب درسی را مشخص کند و برای کتاب‌های درسی گواهینامه صادر کند. کتاب‌های درسی باید به‌روز باشند، ساده‌سازی شوند و مخاطب عموم برای آن‌ها پیدا کنیم.

حمیدرضا خادمی، مدیر امور پژوهشی و ارزشیابی سازمان سمت نیز به تشریح فعالیت‌های کارگروه‌های ۵۰ گانه این سازمان پرداخت.

در ادامه این نشست، تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه تهران و سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) در راستای گسترش همکاری‌های علمی، آموزشی و پژوهشی و به منظور طراحی و اجرای طرح‌های تحقیقاتی مشترک در زمینه تولید کتاب‌های مبنایی؛ تألیف، ترجمه و تدوین کتاب‌های درسی رشته‌های مورد نیاز و مرتبط؛ تألیف و ترجمه کتاب‌های مبنایی در حوزه علوم اسلامی و انسانی؛ ترجمه کتاب‌های مورد نیاز علوم انسانی به زبان‌های خارجی و چاپ، نشر و توزیع آثار مشترک و همکاری مشترک در زمینه نشر الکترونیک منعقد و مبادله شد.

حمایت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی با توجه به اهداف سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) و نقد و بررسی تحلیلی کتاب‌های درسی رشته‌های مورد نیاز و همکاری در طرح‌های حوزه جامعه و صنعت از دیگر محور‌های این تفاهم‌نامه است که روز سه‌شنبه ۱۳ تیر ماه ۱۴۰۲ به امضای دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران و حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر داود مهدوی زادگان رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) رسید.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.