سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شریفی:

بیشترین تعداد مراکز غیرمجاز در فارس، مربوط به ارائه خدمات زیبایی است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: متاسفانه بیشترین تعداد مراکز غیرمجاز در استان فارس، مربوط به ارائه خدمات زیبایی است و بیشترین مراجعان این مراکز بانوان هستند.

مهرداد شریفی با اشاره به اینکه بالغ بر ۱۱ هزار مرکز سرپایی و بستری در حوزه بهداشت و درمان تحت مدیریت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دارای مجوز فعالیت است، گفت: طی یکسال گذشته بیش از ۳۴۰۰ مورد بازدید تنها از مراکز سرپایی شامل کلینیک‌ها و مطب‌ها انجام شده است.

او با تاکید براینکه، ناآگاهی مردم و سعی در کاهش هزینه‌های دریافت خدمات زیبایی، عامل اصلی در بروز مشکلات جسمی و روانی برای شهروندان است، گفت: متاسفانه بیشترین تعداد مراکز غیرمجاز در استان فارس، مربوط به ارائه خدمات زیبایی است و بیشترین مراجعان این مراکز بانوان هستند.

شریفی با یادآوری اینکه افرادی بدون داشتن تخصص و مهارت و حتی مدرک تحصیلی مرتبط، اقدام به ارائه خدمات زیبایی، در مراکز فاقد مجوز می‌کنند، گفت: سال گذشته با چندین مورد فوت ناشی از دریافت خدمات زیبایی از مراکز غیرمجاز در فارس مواجه بوده‌ایم.

او گفت: طی سه ماه ابتدای امسال، ۳۰ مورد از این مراکز و افراد شناسایی شده‌اند و برایشان پرونده تشکیل شده است، گفت: تمام مراجعان به این مراکز به نوعی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند که بعضا برگشت ناپذیر بوده و در یک مورد به نابینایی فرد منجر شده است.

شریفی با اشاره به یکی از این موارد گفت: خانم جوانی با مراجعه به فردی که با ادعای ارائه خدمات زیبایی در یک محل غیربهداشتی فعالیت می‌کرده، بدون بیهوشی، تحت یک عمل جراحی در ناحیه صورت و پلک‌ها قرار گرفته و این موضوع منجر به آسیب جدی به فرد شده است.

معاون درمان علوم پزشکی شیراز با اشاره به ارائه خدمات ترمیمی پوست توسط متخصصان علوم پزشکی به فرد یاد شده، گفت: ارائه دهنده خدمات زیبایی غیرمجاز در این مورد، اقدام به برش صورت از حدفاصل ۲ گوش بیمار با هدف برداشتن غبغب کرده بود که فرد با عفونت شدید و احتمال وارد شدن آسیب به اعصاب و بینایی، به پزشک متخصص مراجعه کرده و تحت درمان قرار گرفته است.

شریفی با تاکید براینکه به هیچ عنوان مخالفتی با دریافت خدمات زیبایی وجود ندارد، از شهروندان درخواست کرد که از مراجعه به افراد و مراکز غیرمجاز و فاقد صلاحیت، جدا و اکیدا پرهیز کنند تا از صدمات و لطمات گاه جبران ناپذیر ناشی از آن مصون بمانند.

او با ابراز تاسف از اینکه اکثر مراکز غیرمجاز ارائه دهنده خدمات شناسایی و معرفی شده به دستگاه قضایی، در شیراز مستقر بوده است، گفت: در شهری که تعداد قابل توجهی متخصص در رشته‌های مختلف حضور و فعالیت دارند و مراکز متعدد مُجاز، خدمات زیبایی ارائه می‌دهند، مراجعه به افرادیکه در آرایشگاه یا حتی آشپزخانه منزل خود، اقدام به ارائه خدمات لیزر، لیفت پوست، برداشت و تزریق چربی، لیف پلک و ابرو، تزریق بوتاکس و. می‌کنند، نشانه ناآگاهی افراد از عواقب چنین اقداماتی است.

شریفی با بیان اینکه پزشکان عمومی هم در قالب و حیطه شرح وظایف خود امکان ارائه خدمات زیبایی را به مراجعان دارند، گفت: از نظر ما، تنها کسانیکه در مراکز مورد تائید معاونت آموزش دانشگاه علوم پزشکی یا وزارت بهداشت، آموزش دیده و گواهی دریافت کرده باشند، مجاز به ارائه خدمات، آنهم بعد از دریافت مجوز لازم را دارند.

او گران بودن هزینه خدمات تخصصی زیبایی را یکی از دلایل اقبال اندکی از مردم به سمت افراد و مراکز غیرمجاز دانست و گفت: در خصوص دریافت هزینه اضافه یا دریافت مبالغی خارج از چارچوب‌های قانونی، علیرغم اینکه بخشی از آن در حوزه وظایف نظام پزشکی تعریف می‌شود، دانشگاه علوم پزشکی شیراز ورود مناسبی داشته و منجر به معرفی پزشکان متعددی حتی متخصصان بنام، به مراجع قضایی شده است.

شریفی با اشاره به اینکه طی سال گذشته بالغ بر ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اضافه دریافت توسط پزشکان در محدوده علوم پزشکی شیراز به بیماران مسترد شده است، گفت: تنها در یک پرونده که البته هنوز رای قطعی صادر نشده، پزشک مربوطه به پرداخت ۹ میلیارد تومان جریمه محکوم شده است.

معاون درمان علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه دندانپزشکان عمومی نیز در چارچوب وظایف تعریف شده، قادر به ارائه انواع خدمات دندانپزشکی هستند، گفت: در این بخش تنها مشکل ما ارائه خدمات توسط افراد غیردندانپزشک به ویژه در جوامع روستایی و عشایری است.

شریفی با بیان اینکه سال گذشته بیش از سه میلیون مراجعه به مراکز درمانی تحت مدیریت علوم پزشکی شیراز ثبت شده است، گفت: این عدد غیراز آمار مراجعه افراد به مراکز خصوصی بوده است.

او با اشاره به اینکه ۳۹ تا ۴۲ درصد از کل مراجعان به مراکز درمانی تحت مدیریت علوم پزشکی شیراز (دولتی)، مربوط به شهروندان سایر استان‌های کشور و حتی کشور‌های همسایه بوده است، گفت: این آمار رو به افزایش است.

معاون علوم پزشکی شیراز، با تاکید براینکه روند نظارتی این دانشگاه با استفاده از همه ابزار‌های قانونی، با افراد و موسسه‌ها و مراکز غیرمجاز ارائه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی تداوم دارد، از دستگاه قضایی فارس به واسطه همکاری مطلوب قدردانی و از رسانه‌ها درخواست کرد که اقدامات اطلاع‌رسانی را با شیوه‌های مختلف برای مقابله با سوءاستفاده افراد سودجو در این حوزه و ارتقاء آگاهی‌های شهروندان، گسترش دهند.

شریفی به شهروندان هشدار داد که انجام هرگونه عمل جراحی زیبایی یا خدمات بهداشتی مرتبط، اگر در مراکز غیرمجاز و توسط افراد فاقد صلاحیت انجام شود، امکان بروز مخاطرات جدی سلامت فردی را به همراه دارد و دانشگاه علوم پزشکی شیراز هر ماه شاهد موارد متعددی از اینگونه آسیب‌ها و صدمات که بعضا دائمی بوده و هزینه مالی بسیار سنگین، مشکلات جدی جسمی و مخاطرات عمیق روحی را به دنبال دارد، است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.