سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با افتتاح باند جدید آزادراه تهران _شمال؛

دسترسی مسافران به شمال کشور آسان‌تر می‌شود

با افتتاح باند غربی منطقه دو آزادراه تهران- شمال، مسافران می‌توانند در زمان کوتاه‌تر و با کمترین ترافیک به شهرهای شمالی کشور برسند.

آزاد راه تهران _شمال یکی از مهم‌ترین پروژه‌های عمرانی کشور به شمار می‌رود که بسیاری از مسافران از سال ها پیش پیگیر روند ساخت و اتمام عملیات اجرای آن بوده اند. در حال حاضر بیش از نیمی از این پروژه به اتمام رسیده است؛ قطعه اول آن که بعد از گذشت چندین دهه در نهایت اسفند سال ۹۸ با حضور رئیس جمهور سابق به بهره برداری رسید و امروز بعد از گذشت ۴ سال با همت مهندسان  و متخصصان داخلی یک باند رفت این پروژه همزمان با عید غدیر و با حضور رئیس جمهور به بهره‌برداری می‌رسد.

قرار بود سال گذشته ساخت ۲۲ کیلومتر باند رفت به همراه تونل البرز در منطقه دوم آزادراه تهران - شمال به اتمام برسد و امکان عبور مسافران در بهار ۱۴۰۲ از این آزادراه فراهم شود، اما عدم تامین مالی به موقع مانع افتتاح این پروژه در موعد مقرر شد.

بنیاد مستضعفان به عنوان سرمایه‌گذار پروژه آزادراه تهران - شمال سال گذشته اعلام کرده بود این پروژه مانعی که به تحریم مربوط شود ندارد و یکی از پروژه‌های فعال کشور است که تاکید داریم تا شب عید ۱۴۰۲ به مرحله عبور ایمن و بهره‌برداری برسد. اما ظاهراً تامین منابع مالی در زمان افتتاح این پروژه تاخیر به وجود آورد.

 پیش از این خیراله خادمی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل ونقل کشور هم گفته بود: امسال پنج آزادراه به بهره‌برداری می‌رسد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها قطعه دوم آزادراه تهران - شمال است. عملیات عمرانی در منطقه ۲ آزادراه به صورت ۹۹ درصد تکمیل شده و با تکمیل خرید و نصب تجهیزات الکترومکانیکال که اجرای آن مستلزم تامین منابع مالی است، تا پایان بهار این قطعه از آزادراه را زیر ترافیک می بریم.

در زمان وعده داده شده چند کار مهم برای بهره‌برداری از این مسیر ۲۲ کیلومتری باقی مانده بود که به ایمنی مسیر و مباحث مربوط به تاسیسات الکترومکانیکال و استقرار دستگاه‌های بهره‌برداری مثل اورژانس و پلیس راه مربوط می‌شد اما اکنون تجهیزات این قطعه از آزادراه  نصب شده و برای ایام عید غدیر به بهره برداری می رسد.

 بیشترین حجم تاسیسات بکار رفته در پروژه‌های آزادراهی در منطقه دو آزادراه تهران-شمال

در همین رابطه محمود ملازینل مدیرکل امور مجریان آزادراه‌ها به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: منطقه آزادراه تهران-شمال به طول ۲۲ کیلومتر دارای بیشترین حجم تونل و پل در یک پروژه است به نحوی که ۸۰ درصد مسیر از پل و تونل تشکیل شده است و این موضوع نشان دهنده حجم سنگین عملیات اجرایی به همراه پیچیدگی‌های فنی در ساخت یک آزادراه است.

او ادامه داد: استفاده از توان و تخصص مهندسان ایرانی و بومی سازی تجهیزات مورد نیاز در این ابر پروژه، از ویژگی‌های ماندگار این بخش از آزادراه تهران-شمال است.

ملازینل افزود: ساخت پل‌های بلند و بزرگ مسیر با استفاده از قالب‌های شاریو توسط پیمانکاران ایرانی و ساخته شده در داخل کشور یکی از افتخارات این پروژه است و ساخت پلی به بلندی ۳۲۰ متر طول و ۴۰ متر ارتفاع یکی از نمونه‌های این اقدام است.

مدیرکل امور مجریان آزادراه‌ها همچنین بیشترین حجم تاسیسات بکار رفته در پروژه‌های آزادراهی در منطقه دو آزادراه تهران-شمال را از دیگر ویژگی‌های بارز این پروژه اعلام کرد و گفت: رکورد بیشترین میزان کابل کشی، سیستم‌های نظارت تصویری و فیبرنوری، سیستم‌های تهویه در تونل‌ها برای اولین بار در این پروژه آزادراهی به ثبت رسیده است.

همچنین عباس بیات سرمدی مدیرکل نگهداری آزادراه‌ها در این خصوص به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: این پروژه یکی از مهم‌ترین پروژه‌های آزاد راهی در کشور است که با افتتاح آن شاهد زودتر به مقصد رسیدن هم وطنان خواهیم بود.

او ادامه داد: یکی از بزرگترین تونل‌های این قطعه  به بهره برداری رسیده است و در حال حاضر هم باند رفت قطعه دوم آزاد راه به بهره‌برداری  می‌رسد.

سرعت مجاز در قطعه دوم آزاد راه تهران- شمال ۸۰ کیلومتر بر ساعت تعیین شد

سعید شاهسواری مدیرعامل شرکت آزاد راه تهران-شمال در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص میزان کوتاه شدن طول مسیر تا چالوس  با افتتاح این پروژه گفت: منطقه دوم آزادراه تهران-شمال به طول ۱۵ و نیم کیلومتر است که ۵ ونیم کیلومتر مسیر را کوتاه می‌کند.

او در خصوص سرعت مجاز در این باند از آزادراه گفت: سرعت مجاز تعیین شده در تونل ۷۰ و در طول مسیر ۸۰ کیلومتر بر ساعت است، اما این مسیر برای سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت طراحی شده است.

شاهسواری گفت: یکی از قابلیت‌های قطعه دوم آن است که در زمان پیک سفر با تشخیص پلیس راهور امکان استفاده برعکس از این مسیر وجود دارد. تمامی طول این مسیر توسط مهندسان و مشاوران داخلی ساخته شده و تمامی نقاطی که احتمال ریزش و رانش وجود دارد شناسایی و ایمن سازی انجام شده است.  

مدیرعامل شرکت آزاد راه تهران-شمال بیان کرد: هیچ بدهی به کارگران در ساخت قطعه دوم باقی نمانده، اما بدهی به پیمانکاران وجود دارد.

او گفت: در این مسیر در دو بخش دوربین‌های نظارتی نصب خواهد شد که در حال حاضر دوربین‌های نظارتی و مانیتورینگ به صورت کامل در طول مسیر نصب شده و دوربین‌های تشخیص سرعت هم که باید توسط سازمان راهداری و پلیس راهور نصب شود به زودی در طول مسیر نصب می‌شود.

بنا بر این گزارش، با افتتاح باند رفت در منطقه دوم این آزادراه، آزادراه تهران - شمال به مازندران متصل می‌شود. از فاز دوم این آزادراه نیز تاکنون تونل البرز به‌عنوان طولانی‌ترین تونل کشور به طول بیش از شش کیلومتر به بهره‌برداری رسیده است. پس از تکمیل فاز دو، فاز سوم آزادراه تهران - شمال که از پل زنگوله در ابتدای استان مازندران آغاز می‌شود، باقی می‌ماند که به طول ۴۷ کیلومتر ادامه پیدا کرده و در سه‌راهی دشت نظیر به فاز چهارم این آزادراه متصل می‌شود.

برچسب ها: حمل ونقل ، آزاد راه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Em
۲۳:۴۷ ۱۵ تير ۱۴۰۲
سلام
به ریاست محترم می‌گفتید یک سری هم به ساحل میزد
کل ساحل رو گل گرفتن و حصار کردن ورودی میگیرن بدون هیچ امکاناتی دولت و نظارتی هم نیست
محمد
۲۱:۱۵ ۱۵ تير ۱۴۰۲
زنده باد جمهوری اسلامی ایران، که کشورم را آباد کرد
عشقم دکتر رئیسی
۰۸:۵۸ ۱۵ تير ۱۴۰۲
دکتر مهندس بذرپاش ثابت کرد که بهترین وزیر راه در این ۴۴ سال گذشته چهار ماهه کاری تمام کرد که ۳۷ سال معطل مانده بود
حمید
۱۶:۳۸ ۱۵ تير ۱۴۰۲
حرف بی اساس و بی معنی
ناشناس
۰۸:۲۷ ۱۵ تير ۱۴۰۲
امیدواریم در مورد تمیزی سواحل و بازیافت زباله و فاضلاب خانگی هم اقدامات مناسبی در شمال انجام شود و ما شهرهای ساحلی زیبا و توریست پسند مثل نقاط دیگر دنیا داشته باشیم
غفار
۰۸:۱۴ ۱۵ تير ۱۴۰۲
اتفاقات درتنگه هرمزبیانگرشکست مذاکره ایران وغربه وحالاتحریمهابه بهانه های مختلف به اجرادرمیاد
اصلاهرتوافقی دراین شرایط محکوم به شکسته چون آمریکاهرگزثبات نداره وهرلحظه میتونه به هربهانه به ایران حتی حمله کنه
والعصران الانسان لفی خسر""
ناشناس
۰۸:۰۵ ۱۵ تير ۱۴۰۲
بدیش این هست محیط زیست جنگل و رودخونه زودتر نابود میشه