سرپرست حجاج ایرانی بعد از بازگشت از منا مهمان رئیس بعثه ترکیه بود و در ملاقات با وی پیشنهاد کرد که روسا و مسئولان بعثههایی که در حج حضور دارند با انتشار بیانیهای مشترک هتک حرمت قرآن مجید در سوئد را محکوم کنند.
وی تصریح کرد: این حرکت علاوه بر بازتاب جهانی، نشان خواهد داد روسای بعثههای کشورهایی که در حج حضور دارند به احترام قرآن اقدام خبیث هتاکی به کلام الهی را در سرزمین وحی محکوم کرده و از قرآن دفاع و حفاظت میکنند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت که شنبه شب (۱۰ تیر) در دیدار با علی ارباش رئیس بعثه حج و رئیس سازمان دیانت ترکیه درمکه سخن میگفت، کنگره عظیم حج را فرصتی برای فراهم کردن زمینه همکاریها و تعاملات بیشتر بین دو کشورهمسایه ایران و ترکیه دانست.
حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب با اشاره به فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران در حوزههای علمی، دانشگاهی و پژوهشی در موضوع حج اظهار داشت: ترکیه نیز تجارب خوبی در ارتباط با برنامههای حج دارد و دو طرف میتوانند دراین زمینه همکاری نموده و به انتقال تجارب بپردازند.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران علاوه بر حج و عمره برای زیارت اعتاب مقدسه و مراقد اهل بیت هم برنامه دارد، به حضور بیش از سه و نیم میلیون نفر از کشورمان و بیش از بیست میلیون نفر از سراسر جهان در مراسم اربعین حسینی اشاره کرد و از رئیس بعثه ترکیه دعوت کرد که در این مراسم معنوی حضور یافته و از نزدیک با ابعاد این پیاده روی عظیم که با ایثارگریهای مردم برگزار میشود، آشنا شود.
سرپرست حجاج ایرانی بعد از این دیدار به همراه روسای بعثههای دیگر کشورهای اسلامی در مهمانی شام رئیس بعثه ترکیه حضور یافت که در این برنامه چند تن از آنان نقطه نظرات و دیدگاه خود را در ارتباط با مسایل و مشکلات جهان اسلام بویژه مسئله فلسطین مطرح کردند.
رئیس بعثه ترکیه نیز در سخنانی با تبریک عید سعید قربان، ابعاد متفاوت و مهم حج را یادآور شد و نقش کنگره حج را در تقویت وحدت و اتحاد میان مسلمانان مورد تاکید قرار داد.
وی همچنین لزوم تبادل نظر و ارتباط اندیشمندان کشورهای اسلامی برای یافتن راهکارهای مشکلات و معضلات جهان اسلام را یادآور شد و بر اتخاذ تدابیر مناسب و استفاده از فناوریهای نوین برای معرفی اسلام واقعی تاکید کرد.