سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رونق تولید و تجارت کرمانشاه نیازمند نگاه ویژه دولتمردان

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با اشاره به مهمترین موانع عدم توسعه یافتگی صنعتی کرمانشاه در سالیان گذشته، رونق تولید و تجارت استان را نیازمند نگاه ویژه دولتمردان و در نظر گرفتن مشوق‌ها و معافیت‌های ویژه دانست.

جهانبخش شکری رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه به مناسبت روز ملی صنعت و معدن (۱۰ تیر) با اشاره به عوامل متعددی که مانع توسعه یافتگی صنعتی کرمانشاه در دهه‌های اخیر شده، گفت : قطعا جنگ تحمیلی بسیار اثرگذار بود و از یک سو باعث شد بخشی از سرمایه‌گذاری‌ها از کرمانشاه خارج شود و از سوی دیگر فرصت توسعه صنایع جدید را نیز برای مدت هشت سال از دست دادیم.

وی ادامه داد: در هشت سالی که کرمانشاه حتی زیرساخت‌هایی که داشت را نیز از دست داد، استان‌های دیگر با دلار ارزان و تسهیلات ارزان قیمت در حال توسعه صنعتی بودند و از ما پیشی گرفتند. در سال‌های بازسازی نیز کرمانشاه هیچگاه آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفت.

شکری از سایر عواملی که صنعتی شدن کرمانشاه را تحت تاثیر قرار می‌دهد نیز یاد کرد و افزود: امروز هم سرمایه‌گذاران با چالش‌های عدیده‌ای مواجهند که تامین نقدینگی مهمترین آن است.

وی از سرمایه‌گذاری چند هزار میلیاردی که اکنون برای راه‌اندازی یک واحد صنعتی مورد نیاز است یاد کرد و ادامه داد: متاسفانه برخی بانک‌ها نیز همراهی مناسبی برای حمایت از بخش تولید ندارند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با بیان اینکه بروکراسی بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات و دریافت وثایق بسیار سنگین است، تاکید کرد: گاهی از زمان درخواست تسهیلات تا پرداخت آن آنقدر طول می‌کشد که با این نوسانات لحظه‌ای قیمت‌ها دیگر دردی از فعال اقتصادی درمان نمی‌کند.

به گفته شکری، در بسیاری از موارد نرخ سود تسهیلات نیز آنقدر بالا است که برای یک تولیدکننده با سود حداقلی که از تولید عایدش می‌شود، صرفه اقتصادی نخواهد داشت.

وی اضافه کرد: مشابه این بروکراسی و دستورالعمل‌های دست و پاگیر را در سایر بخش‌های مالیاتی، تامین اجتماعی و … نیز داریم.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نوسانات نرخ ارز و تغییرات مداوم قیمت مواد اولیه مورد نیاز صنایع را نیز چالش مهم دیگری برشمرد و خاطرنشان کرد: گاهی صاحب یک بنگاه اقتصادی سرمایه‌ای دارد که قصد دارد آن را به توسعه واحد خود اختصاص دهد، اما ناگهان با یک جهش نرخ ارز ناگزیر می‌شود تمام این منابع را به سرمایه در گردش تزریق کند.

شکری اظهار کرد: عدم ثبات نرخ ارز چالش جدی صنعتگران برای تامین مواد اولیه و ماشین‌آلات نیز است.

وی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر در سال‌های اخیر تامین برق و گاز صنایع نیز به چالش دیگری تبدیل شده که در فصل گرما و سرما تولید را با چالش مواجه می‌کند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه از راهکار‌هایی که می‌تواند به توسعه صنعتی کرمانشاه کمک کند نیز یاد کرد و افزود: راهکار اصلی در نظر گرفتن مشوق‌های معنادار و ویژه برای استان از جمله معافیت‌های مالیاتی، تسهیلات کم بهره و … است.

شکری گفت: از سوی دیگر دستگاه‌های دخیل در صدور مجوز‌ها و همچنین اداره مالیات، کار و تامین اجتماعی نیز باید شرایط کار در کرمانشاه را سهل کنند. در واگذاری زمین به متقاضیان سرمایه‌گذاری نیز باید تخفیفات ویژه‌ای در نظر گرفته شود .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.