سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گالری‌گردی در تابستان؛ از باغ ایرانی تا سرگشته در تمدن

نمایشگاه‌هایی همچون باغ مظفری، سرگشته در تمدن، باغ ایرانس و رویای نیلوفرانه در گالری‌ها و نگارخانه‌های تهران میزبان مخاطبان است.

نمایشگاه‌هایی همچون باغ مظفری، سرگشته در تمدن، باغ ایرانس و رویای نیلوفرانه در گالری‌ها و نگارخانه‌های تهران میزبان مخاطبان است.

«بدایع الزمان» در موزه عکسخانه شهر

نمایشگاه «بدایع الزمان»؛ عکس‌هایی از پدیدار‌های مدرن در عصر قاجار، هفتم تیر تا ۱۲ مرداد روز‌های شنبه تا چهارشنبه ساعت ۹ تا ۱۷ و پنجشنبه ساعت ۹ تا ۱۳ در موزه عکسخانه شهر به نشانی میدان هفتم تیر، میدان بهار شیراز، بوستان بهار شیراز میزبان علاقه‌مندان است.

این نمایشگاه حاصل پژوهش محمدرضا طهماسب‌پور پژوهشگر برجسته تاریخ عکاسی ایران است و برای نخستین بار در ایران به نمایش درآمده است. در این نمایشگاه ۸۰ قطعه عکس از معماری، طب، حمل و نقل، تکنولوژی‌های تازه نظامی، تلگراف، صنعت چاپ، پرورش گیاهان و گل‌های جدید، مجسمه‌سازی، تئاتر، موسیقی و تمرین‌های نظامی و. برای مخاطبان نمایش داده می‌شود. امید خاکباز طراح پوستر نمایشگاه بدایع الزمان است.

در بخشی از توضیح نمایشگاه «بدایع الزمان» آمده است: «آنچه این نمایشگاه بر پایه آن شکل گرفته، بکارگیری پدیده جدید عکاسی و کارکرد اَسنادی آن در ثبت رویداد‌های تازه و نو در همان زمان (عصر قاجار) است. پدیده‌ای که ناصرالدین‌شاه با آگاهی از کارکرد‌های آن و تأکید بر بکارگیری آن، بسیاری از رویداد‌ها و رُخداد‌های زمانه‌اش را جاودانه کرد. رویکرد این نمایشگاه، ارایه تازه‌های دنیای جدید و در میانه سده نوزدهم و همچنین بنیان‌های تازه‌ای است که برخی از آن‌ها از گسترش روابط سیاسی و فرهنگی با اروپای پس از انقلاب صنعتی شکل گرفته یا تکوین پیدا کرده است.»

«راز نقش» و «رویای نیلوفرانه» در برج آزادی

نمایشگاه «راز نقش» به سرپرستی نسرین پارسیان ایرانی با حضور ۱۴ هنرمند با تکنیک آبرنگ با تازه‌ترین شیوه‌ها و تجربه‌ها در نقاشی نهم تیر ساعت ۱۷ در «کافه گالری» برج آزادی افتتاح می‌شود. در این نمایشگاه حدود ۴۰ اثر در قالب نقاشی با موضوع آزاد و آبستره و سورئال با تکنیک آبرنگ ارائه شده است. افسانه امیرزاده، ثمین ابراهیم پورخدایی، ثمین بخششی، فرناز جهان‌بین، ادیتا خودی‌آده، نازلی خلیلی، معصومه دعاگویی، سمیرا رضایی، ثنا طالب‌زاده، حانیه غفوری، اسما قاسمی، یگانه کیانی و ثنا لطفی از هنرمندان شرکت‌کننده در این رویداد هستند.

همچنین نمایشگاه نقاشی آبرنگ «رویای نیلوفرانه» با آثاری از نسرین پارسیان ایرانی نهم تیر ساعت ۱۷ در گالری آینه برج آزادی افتتاح می‌شود، کارگاه آبرنگ نیز همزمان با افتتاحیه نمایشگاه برگزار خواهد شد. این نمایشگاه‌ها تا ۱۴ تیر همه روزه به جز شنبه از ساعت ۹ تا ۱۸ در برج آزادی میزبان علاقه‌مندان هستند.

«باغ مظفری» در مرکز هنری نقش

آثار نقاشی احد مظفری کاکاوندی با عنوان «باغ مظفری» دوم تا ۱۶ تیر همه روزه به جز شنبه‌ها از ساعت ۱۵ تا ۲۰ در مرکز هنری نقش به نشانی خیابان، ولی عصر (عج)، ابتدای پارک ساعی، پلاک ۲۱۶۹ دایر است. این نمایشگاه شامل ۳۷ اثر از آثار هنرمندی است که بیش از هفت دهه با تکنیک میکس مدیا و موضوع‌های مختلف از گل و مرغ تا اسطوره و خیال به خلق هنر پرداخته و با به تصویر کشیدن جریان سیال ذهن، در پی مواجهه بی‌واسطه با مخاطب است.

نمایش «باغ ایرانی»

نمایشگاه گروهی نقاشی «باغ ایرانی» دوم تا ۱۲ تیر در نگارخانه پردیس باغ موزه هنر ایرانی به نشانی خیابان، ولی عصر (عج)، بالاتر از چهار راه پارک وی، خیابان فرشته، خیابان بوسنی هرزگوین، خیابان حسابی برپاست.

در این نمایشگاه ۴۰ اثر از ۲۲ هنرمند همچون احمد مقدسی، جواد اسپرهم، مهدیه نقدنیا، ندا ناطقی و حمیده نیری با تکنیک آبرنگ و ترکیب مواد بر روی مقوا و بوم کار شده است. هنرمندان این نمایشگاه با تجربیات تصویری که طی سال‌ها آموخته‌اند سعی دارند تا با نگاهی فردی و الهام از باغ‌های ایرانی که ریشه در فرهنگ و هنر این مرز و بوم دارند جهان پیرامون خود را به تصویر کشند.

نمایش آثار مجسمه هنرمند افغانستانی در گالری هنر

نمایشگاه انفرادی «سرگشته در تمدن» آثار مجسمه هنرمند افغانستانی بی‌نظیر پناهی دوم تا ۱۲ تیرماه به جز تعطیلات رسمی از ساعت ۹ تا ۱۷ در گالری هنر فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان جلفا دایر است.

بی‌نظیر پناهی هنرمند افغانستانی ساکن تهران است که زیر نظر استاد علیخان عبداللهی با استفاده از شانه‌های تخم‌مرغ مجسمه‌هایی منحصر بفرد خلق می‌کند و آثارش طرفداران زیادی پیدا کرده است؛ وی یکی از ده‌ها هنرمند مهاجری است که با کمترین امکانات توانسته آثار منحصر به فرد و زیبایی را خلق کند که نگاه هر بیننده‌ای را تسخیر می‌کند. متریال زیرسازی این مجسمه‌ها چوب است. در واقع اغلب متریال از ضایعات به دست می‌آید برای مثال از چوب‌های اضافی که در جایی ریخته‌اند، شانه تخم مرغ، یونولیت و…این مجسمه‌ها، چون زاده تخیل او هستند به دنیای اعجاب انگیز می‌مانند که بازدیدکنندگان با دیدن این آثار می‌توانند تخیل کنند و برای خودشان داستان‌های متفاوتی را خلق کنند.

حج در آئینه قرآن و ادب» در موزه هنر‌های دینی امام علی

نمایشگاه خوشنویسی «حج در آئینه قرآن و ادب» به هنرمندی کاوه تیموری همزمان با ماه ذی‌القعده و تشرف زائران به سرزمین وحی ۱۹ خرداد تا ۱۹ تیر به غیر از روز‌های تعطیل در موزه هنر‌های دینی امام علی (ع) به نشانی خیابان، ولی عصر (عج)، بالاتر از بلوار میرداماد، بلوار اسفندیار، پلاک ۳۵ برپاست. این نمایشگاه شامل ۷۰ اثر خوشنویسی به سبک نستعلیق با مضامین والای قرآنی و مرتبط با رسول اکرم (ص)، گزیده‌ای از روایات و اشعار با موضوع حج است.

گالری شکوه در پایتخت میزبان یک نمایشگاه زنانه است

نمایشگاهی که ۱۷ اثر آن با نگاه زنانه الناز خلیل زاده منیری خلق شده و مملوء از نماد و نشانه‌های فراز و نشیب‌های زندگی بانوان است. 

کفش عنصر پایه آثار نمایشگاه «بامداد ۰۰:۰۰» به شمار می‌آید. عنصری که حرکت سیالی در تابلو‌ها دارد.

مسعود نجاری به عنوان کیوریتور و نمایشگاه گردان خوانشی متفاوت از آثار الناز خلیل زاده منیری در «بامداد ۰۰:۰۰» ارائه کرده است. 

او در خصوص مهمترین وظایف یک کیوریتور و یا نمایشگاه گردان گفت: کیوریتور با مشاهده و البته مطالعه درباره آثار یک هنرمند، در نحوه ارائه آن‌ها مداخله می‌کند. کار هنرمند با اتمام خلق اثر به پایان می‌رسد و پس از آن کار کیوریتور آغاز می‌شود. حتی در برخی موارد کیوریتور می‌تواند بر اساس یک ایده، انتخاب کننده باشد. 

نجاری با بیان اینکه گالری‌ها و فضای نمایشگاه یک صحنه برای کیوریتور به شمار می‌آیند، اظهار داشت: کیوریتور در صحنه مجموعه‌ای از عناصر را در کنار یکدیگر چیدمان می‌کند. 

به گفته او مفهوم واژه کیوریتور در فضای هنری ایران خیلی درست ترجمه نشده و اغلب کیوریتور‌ها به عنوان هدایتگر کار کرده اند. در حالی که مهمترین وظیفه آن‌ها خوانش جدید از ایده هنرمند و همچنین ایده پردازی درست برای ارائه است. 

وی در خصوص خوانش متفاوت خود از آثار الناز خلیل زاده منیری گفت: عنصر زنانگی در تمام آثار به صورت سریالی تکرار شده است؛ کفش در هر تابلو در یک فضای متفاوت با رنگ و فرم متفاوت دیده می‌شود. تمام عناصر و نماد‌ها دست به دست هم داده اند تا یک فضای متمایز از حوزه بانوان به تصویر کشیده شود. مهمترین دغدغه برای من ارائه درست از این تفاوت نگاه هنرمند به مخاطب بود.

گفتنی است نمایشگاه «بامداد ۰۰:۰۰» تا پایان هفته جاری برقرار و بازدید از آن برای عموم آزاد است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.