سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صدور کارت هنرمندی برای ۲۰۰۰ نفر هنرمند صنایع دستی در لرستان

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: ۷۰۰۰ هنرمند در سامانه ثبت نام کردند که حدود ۲۰۰۰ نفر از آن‌ها به صورت رسمی فعالیت داشته و از ما کارت هنرمندی دریافت کرده‌اند.

عطا حسن‌پورمدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان اظهار کرد: طبق آخرین آماری که احصا کردیم تا الان حدود ۷۰ آبشار فصلی و دائم در لرستان داریم که شناسایی شده‌اند، اما اگر فصل بهار را لحاظ کنیم به خاطر بارش‌ها بالای ۲۰۰ آبشار در این فصل در استان سرازیر می‌شود.

او افزود: لرستان سرچشمه چند رودخانه بزرگ مانند زال، سیمره، سزار و کشکان است و بیش از ۱۰۰۰ سراب و چشمه در جای جای لرستان دارد و این توپوگرافی که داریم در هر پرتگاهی یک آبشار شکل می‌گیرد به همین دلیل به سرزمین آبشار‌ها معروف شده است.

حسن‌پور تصریح کرد: آبشار‌های بزرگی مانند وارک، نوژیان، بیشه، گریت، آب‌سفید، افرینه، چکان و... و. معروف هستند، اما آبشار‌های فصلی داریم که از دسترس دور هستند و بیشتر در بخش پاپی و شهرستان الیگودرز شاهد آن‌ها هستیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان بیان کرد: آبشار‌های لرستان القابی دارند مانند عروس آبشار‌های ایران مربوط به آبشار آب سفید، زیباترین آبشار باری بیشه، بلندترین آبشار مربوط به برنجه الیگودرز که بیش‌از ۳۰۰ تا ۴۰۰ متر ارتفاع آن است و گاهی اوقات آب آن به زمین نمی‌رسد و در هوا پودر می‌شود.

او افزود: آبشار آب تیل در بخش پاپی داریم که یک راه دست کن حدوداً هزار ساله از دل کوه پشت این آبشار رد می‌شود.

حسن‌پور با اشاره به اینکه در لرستان تا الان ۱۰۰ پل تاریخی شناسایی شده اضافه کرد: معمولاً معماران بزرگ جهان لرستان را با پل‌های تاریخی که دارد می‌شناسند چراکه از نظر عظمت، طول، ارتفاع و عریض بودن دهانه طاق‌ها در دنیا معروف هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان بیان کرد: اگر بخواهیم استان را با معماری معرفی کنیم فخر معماری آن پل‌های تاریخی هستند مانند بلندترین پل ایران که پل کلهر معمولان است، بزرگ‌ترین پل که پل کشکان است و به عنوان مادر پل‌های ایران معروف شده، پل گاومیشان که عریض‌ترین دهانه معماری دنیای باستان را دارد و در سه پلی که در ایران کتیبه دارند دو پل کشکان و کلهر در لرستان هستند.

او با اشاره به این‌که صنایع دستی یک اقتصاد خانواده محور است که در بطن خانواده شکل می‌گیرد افزود: در گذشته مادران ما خودشان مستقیم قالی، گلیم، جاجیم و ... می‌بافتند، می‌توانیم بگوییم زنان رکن اصلی صنایع دستی از ایران باستان تا الان هستند.

حسن‌پور ادامه داد: این اقتصاد خانواده محور است که همیشه بنیاد خانواده را محکم می‌کند و همیشه رکن اصلی در این اقتصا بر پایه مادران و زنان است بنابراین در این مسئله نقش اصلی برعهده زنان است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان تصریح کرد: در بین هنرمندان ایران بهترین صنعتگران زنان هستند و استان نیز در زمینه منابع چیزی کم ندارد و از صفر تا صد مانند یک زنجیره ارزش کار‌های صنایع دستی را انجام می‌دادند که با توسعه شهری این ارزش کم کم از بین رفت، ولی هنوز جای شکر دارد که توانستیم برخی از این رشته‌ها را احیا کرده و مردم را ترغیب کنیم که به صنایع دستی روی بیاورند.

او تأکید کرد: یکی از راه‌های برون رفت از اوضاع موجود اقتصادی می‌تواند صنعت صنایع دستی باشد و بازگشت سرمایه در این رشته زودبازده است.

حسن‌پور بیان کرد: در لرستان تا الان بروجرد به عنوان شهر ملی ورشو ثبت شده و در آینده نیز برنامه داریم روستای سنگ سپید بروجرد را به عنوان روستای مبل و منبت و شهر الیگودرز را به عنوان شهر ملی چوغا ثبت کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با اشاره به اینکه با کمک شرکت شهرک‌های صنعتی چند خوشه در استان راه‌اندازی کردیم، تصریح کرد: خوشه گلیم، جاجیم و ماشته را دو سال پیش راه انداختیم که کمک خیلی خوبی برای اقتصاد استان است و در آینده نیز روی چوب، فلز و چرم کار می‌کنیم که آن‌ها را نیز به خوشه تبدیل کنیم که هنرمندان ذیل آن قرار گرفته و شبکه‌هایی در سطح استان تولید شود که به شکل گسترده در روستا‌ها و شهر‌ها فعالیت می‌کنند.

او افزود: ۷۰۰۰ هنرمند در سامانه ثبت نام کردند که حدود ۲۰۰۰ نفر از آن‌ها به صورت رسمی فعالیت داشته و از ما کارت هنرمندی دریافت کرده‌اند و مورد حمایت‌های ما هستند و بقیه نیز نیمه فعال هستند.

حسن‌پور تصریح کرد: برنامه‌های آموزشی ما هر ساله به صورت روتین برگزار می‌شود، در همه شهر‌ها استادکار به روستا‌ها اعزام کرده و همه هنرمندان و متقاضیان را به صورت کاملاً رایگان آموزش می‌دهند و مواد اولیه را نیز خودمان تأمین می‌کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان تصریح کرد: از سال قبل تا الان حدود ۲۰۰۰ نفر در استان آموزش داده‌ایم که این روند ادامه دارد و هزینه آن از اعتبارات استانی تأمین می‌شود.

 

برچسب ها: میراث فرهنگی ، کارت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.