سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مخترع باتری لیتیوم یونی درگذشت

جان بی گودیناف، مخترع باتری لیتیوم یونی با اختراع خود باعث تحولی بزرگ در تکنولوژی شد.

در یک خبر غم انگیز، دانشمند مشهور جان بی گودیناف، مغز پیشرو در ساخت باتری لیتیوم یونی، روز یکشنبه در سن ۱۰۰ سالگی درگذشت.

گودیناف تکنولوژی را متحول کرد و مردم را در سراسر جهان قادر ساخت تا از وسایل الکترونیکی استفاده کنند که امروزه همه از آن‌ها استفاده می‌کنیم. در سال ۲۰۱۹، او جایزه معتبر نوبل شیمی را دریافت کرد و این اتفاق او را به مسن‌ترین دریافت کننده این جایزه در تاریخ تبدیل کرد.

جان بی. گودیناف، ۳۷ سال سرپرست دانشکده مهندسی کوکرل در دانشگاه تگزاس در آستین بود؛ وی در آنجا به عنوان استاد فعالیت کرد و دارای کرسی منحصر به فرد کورنیش در مهندسی بود. این دانشمند عمیقاً متعهد به تحقیق در مورد راه حل‌های نوآورانه ذخیره انرژی و کاوش در چالش‌های اساسی علم و مهندسی فولاد بود. این تعهد تزلزل ناپذیر منجر به اختراع باتری‌های قابل شارژ مدرن شد که چگالی انرژی بالایی را برای تلفن‌های همراه، لپ تاپ ها، تبلت‌ها و وسایل نقلیه الکتریکی فراهم می‌کند.

تأثیر گودیناف بسیار فراتر از تحقیقات پیشگامانه او بود. او معلم و مربی محبوبی بود که بسیاری از دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اعضای هیئت علمی را با درایت و تشویق خود راهنمایی می‌کرد. سخاوت و علاقه او به تحصیل در کمک هایش به دانشگاه و تأسیس بورسیه‌ها و صندوق‌های تحقیقاتی نمایان بود.

جان بی. گودیناف سال ۱۹۲۲ در آلمان چشم به جهان گشود و مدرک خود را در ریاضیات و فیزیک از موسسات معتبری مانند دانشگاه ییل و دانشگاه شیکاگو به دست آورد. او در طول زندگی حرفه‌ای خود در موسسات مشهوری مانند آزمایشگاه لینکلن MIT و دانشگاه آکسفورد سمت‌هایی داشته است. گودیناف تا اواسط دهه نود عمر خود، به کار ادامه داد و بر اهمیت عدم بازنشستگی زودهنگام تاکید کرد. أثرگذاری این دانشمند همچنان بر جوامع علمی و مهندسی ادامه خواهد یافت و دانشمندان برای سال‌های متمادی از دستاورد‌های وی الهام خواهند گرفت.

کار و میراث پیشگام گودیناف به شکل دادن به چشم انداز فناوری ادامه خواهد داد و مشارکت‌های او در علم و مهندسی برای نسل‌های آینده به یادگار خواهد ماند.

منبع: almawq3

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
یاشار
۲۰:۱۶ ۰۶ تير ۱۴۰۲
نگاه ای،فرا زمان گستر؛
اگر در آیندهِ نه چندان دور،انسان اعلام کرد،تمام انرژی مورد نیاز اش را از جاذبه زمین دگر تامین خواهد کرد،
بخوانید،که مخلوق ای ز مخلوقات خالق ما را هوشیاری داد و گذر کرد،و آن چنان که نشنیده ایم.