سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس ساترا:

جنس برخورد با پلتفرم‌های متخلف لزوماً حذف پلتفرم نیست

مقیسه گفت: لزوماً جنس برخورد با پلتفرم‌های متخلف حذف کل آن نیست. بعضی وقت‌ها با تذکر یا اعمال محرومیت از تسهیلات برخورد‌ صورت می‌گیرد.

سعید مقیسه، رئیس رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) در برنامه «فرامتن» شبکه افق در پاسخ به این سوال که همه مجوز‌های محتوا‌های شبکه نمایش خانگی از ساترا اخذ می‌شد؟ گفت: بله، از سال ۱۳۹۶ اولین مجوز‌های رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) صادر شد. به مرور به تعداد رسانه‌های این حوزه اضافه شد و الان حدود ۴۰۰ رسانه جزو سکو‌های صوت و تصویر فراگیر و بیشتر نمایش خانگی هستند.

مقیسه درباره فیلم‌های منتشر شده از سوی سکو‌های متخلف که بدون مجوز ساترا بودند، توضیح داد: دریافت مجوز فیلم در ساترا چند بخش است. ابتدا باید خود رسانه از ساترا مجوز داشته باشد، دومین مجوز مجوز تولید است، که مجوز طرح و کلیات اثر را دربر می‌گیرد. بعد اگر اثر نمایشی باشد، مجوز فیلمنامه لازم است. بعد از تصویب طرح و فیلمنامه مجوز تولید داریم، که مربوط به نامه نگاری‌هایی به فراجا بابت اجازه فیلمبرداری در اماکن است. در نهایت مجوز انتشار لازم است و باید اثری که ساخته شده، با آنچه قرار بود ساخته شود تطبیق داده شود.

به گفته رئیس رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی، محتوا‌هایی وجود دارد که در مرحله تولید برای دریافت مجوز اقدام نکردند، محتوا‌هایی هم هستند که در مرحله طرح مجوز نگرفتند و مستقیماً مجوز فیلمنامه گرفتند، که مشمول جرائم و محدودیت‌ها خواهند شد. این فرایند‌ها در اصل برای تسهیل برنامه‌سازی است. یعنی اگر در حین ساخت فیلم به تولیدکننده فرامتن‌ها گوشزد شود، که این نکات را درنظر بگیرند، ساخت فیلم راحت پیش می‌رود. معمولاً عوامل تولید حواسشان به زیرمتن‌ها است، ولی فرامتن‌ها برداشت‌های مخاطب است، که ناشی از اتفاقات روز و اتفاقات محل پخش فیلم است.

وی با بیان اینکه کسانی که به این عوامل توجه کردند سود بردند، خاطرنشان کرد: اساتید بزرگی برای مشورت دادن به عوامل تولید دعوت می‌شوند و در مرحله طرح و فیلمنامه تا انتشار موارد مهم به آن‌ها گفته می‌شود. با این حال، متخلفانی در این عرصه وجود دارد، که با آن‌ها برخورد می‌شود. جنس برخورد هم لزوماً حذف کل پلتفرم نیست. بعضی وقت‌ها با تذکر یا برداشتن و اصلاح کردن و گاهی با اعمال محرومیت از درآمد‌ها و تسهیلات صداوسیما برخورد‌ها صورت می‌گیرد.

محمود حاجیلویی، دبیر ستاد فرهنگی اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به این سوال که چرا شورای عالی انقلاب فرهنگی بابت تفکیک وظایف رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ورود کرده است، گفت: وظیفه ذاتی شورای عالی انقلاب فرهنگی ورود به مسائل فرهنگی است، که حل آن مسائل از عهده یک دستگاه برنمی‌آید. 

حاجیلویی ادامه داد: برخی مسائل از نوع فرادستگاهی است، که پیچیدگی آن به‌گونه‌ای است که دستگاه‌ها باید با همراهی یک مجموعه فرادستگاهی به تفاهم برسند. موضوع رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر یکی از این مسئله‌هاست. در حدود مسئولیت دو دستگاه صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بابت تنظیم‌گری و صدور مجوز بحث‌هایی بوده، که لازم بود در فضای بی‌طرف بررسی شود.

دبیر ستاد فرهنگی اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه کنشگران عرصه صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی از ما مطالبه داشتند، افزود: از آنجایی که شورای عالی انقلاب فرهنگی ستاد عالی فرهنگ کشور است، باید در برخی مسائل ورود کند و به مطالبه مردم و کنشگران فرهنگی پاسخ دهد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.