سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

انسان، قربانی هاری حیوانات/ در ۴ ماه به آمار پارسال رسیدیم

آمار ابتلا به هاری در خراسان جنوبی از ابتدای امسال ۱۲ مورد بوده که باید برای پیشگیری از شیوع بیشتر این بیماری، اقدامات مقابله‌ای صورت گیرد.

هاری، نوعی بیماری ویروسی است که می‌تواند موجب التهاب مغزی حاد در انسان شود و در ادامه ناتوانی، تهوع، استفراغ و از دست دادن هوشیاری را به دنبال دارد.

این بیماری از طریق بزاق حیوان مبتلا به این بیماری به انسان می‌تواند منتقل شود و گزش و ایجاد خراش، از جمله راه‌های انتقال بیماری به انسان است و در صورتی که بیماری درمان نشود، مرگ فرد مبتلا را می‌توان به دنبال داشته باشد.

از ابتدای امسال ۱۲  مورد ابتلا به بیماری هاری در خراسان جنوبی تأیید شده است.

حیوانات مختلفی از جمله سگ، گربه، شغال، گوسفند و الاغ می‌توانند انتقال دهنده هاری به انسان باشند.

زنگ هشدار شیوع هاری در خراسان جنوبی

افزایش موارد ابتلا به هاری در خراسان جنوبی سبب شده است تا مسئولان نسبت به این موضوع هشدار دهند؛ پارسال تنها ۱۲ مورد ابتلا را شاهد بوده ایم که در مدت گذشته از امسال، به آمار پارسال رسیده ایم.

بخشی مدیر کل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال ۱۲ مورد ابتلا به بیماری هاری در شهرستان‌های نهبندان، قاین، درمیان، فردوس، بیرجند و طبس شناسایی شده است.

او افزود: پارسال نیز ۱۶ مورد گاز گرفتگی از سوی حیوانات انتقال دهنده هاری به شبکه‌های دامپزشکی استان گزارش شده که با توجه با آزمایشات انجام شده از این حیوانات، ابتلا به هاری ۱۲ مورد آزمایش مثبت بوده است. از این تعداد سه قلاده شغال، ۲ قلاده گربه، پنج قلاده سگ، یک رأس گوسفند و یک رأس الاغ بوده است. موارد مثبت هاری گربه نیز در نمونه‌گیری‌های صورت گرفته در استان مشاهده شده است و با توجه به نزدیک بودن گربه‌ها به جوامع شهری و روستایی، در صورت ابتلا به این بیماری احتمال انتقال آن نیز افزایش پیدا می‌کند.

بخشی بیان کرد: کشتارگاه‌ها به دلیل وجود ضایعات گوشتی یکی از اماکن تجمع سگ‌ها است که باید در این حوزه، اقدامات بهداشتی انجام شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی عنوان کرد: علاوه بر کشتارگاه صنعتی خوسف، یک کشتارگاه در حسین آباد بیرجند قرار دارد که یک کشتارگاه قدیمی است و اقدامات بهداشتی در آن انجام شده است تا سگ امکان رفت و آمد در این مکان را نداشته باشد و امکان انتقال هاری در صورت مبتلا بودن حیوان، کم شود.

واکسیناسیون، سدی برای پیشگیری از هاری

با وجود اینکه هاری می‌تواند سبب بروز مشکلات جدی در افراد شود، اما با واکسیناسیون می‌توان جلوی شیوع بیماری را گرفت.  

بخشی مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال تاکنون ۵ هزار و ۵۴۹ قلاده سگ در برابر بیماری هاری در واحد‌های دامی استان واکسینه شده اند.

او افزود: پیش بینی می‌شود تا پایان سال ۵ هزار قلاده سگ دیگر نیز در برابر هاری واکسینه شوند.

بخشی اظهار کرد: ۹۸ درصد واکسیناسیون رایگان و بقیه آن از سوی کلینیک‌های خصوصی بهادار است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی تصریح کرد: تعداد زیادی از سگ‌های واکسینه شده، از سوی گروه‌های جهادی دامپزشکی واکسینه شده اند.

پارسال هشت هزار و ۲۰۰ قلاده سگ نگهبان، سگ گله و سگ بلاصاحب نگهداری شده در پناهگاه‌های شهرداری به صورت رایگان از سوی شبکه‌های دامپزشکی و ۶۴۰ قلاده سگ و گربه خانگی به صورت بهادار از سوی مراکز مایه‌کوبی خصوصی زیر پوشش واکسیناسیون قرار گرفتند.

گسترش هاری از طریق گربه‌ها در بیرجند

تا چندی قبل تنها سگ‌ها ناقل هاری معرفی می‌شدند، اما هم اکنون با توجه به نزدیک بودن گربه‌ها به جوامع شهری، انتقال هاری از سوی آن‌ها به انسان افزایش یافته است.

حمزه‌ئی سرپرست شبکه دامپزشکی بیرجند گفت: موارد ابتلای گربه‌ها به بیماری هاری در این شهرستان افزایش یافته که هشدار جدی برای مسئولان دستگاه‌های متولی است.


بیشتر بخوانید


او افزود: پارسال فقط یک مورد مثبت ابتلای حیوان به هاری در شهرستان بیرجند شناسایی شد و این تعداد از ابتدای سال تاکنون ۶ مورد بوده است.

حمزه‌ئی تصریح کرد: براساس آزمایش‌های انجام شده از این تعداد حیوان، بیماری هاری ۲ قلاده سگ و چهار قلاده گربه مثبت بوده است.

سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند با بیان اینکه آمار افزایشی مثبت شدن بیماری هاری در گربه‌های شهری زنگ هشداری در این شهرستان است تصریح کرد: همه موارد مثبت هاری از ابتدای سال مربوط به سگ‌ها و گربه‌های بلاصاحب بوده است.

او ادامه داد: گربه‌های صاحب‌دار را می‌توان از طریق واکسیناسیون کنترل کرد، اما امکان کنترل و واکسیناسیون گربه‌های بلاصاحب وجود ندارد.

از هشدار تا توصیه

احتمال سرایت هاری به انسان در صورت گازگرفتگی حدود ۹۵ درصد است، اما می‌توان با راهکار‌هایی جلوی ابتلا به این بیماری و پیشرفت آن را گرفت.

بخشی مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی نسبت به افزایش بیماری هاری در استان هشدار داد و گفت: سال ۱۴۰۰ هیچ موردی از این بیماری در استان نداشتیم، اما پارسال ۱۲ مورد شناسایی شده است.

او شغال، گرگ، خفاش، روباه، راکون و راسو‌ها را ناقلان هاری در طبیعت و سگ‌ها و گربه‌ها را ناقلان این بیماری در جوامع شهری و روستایی عنوان کرد و افزود: سرایت بیماری به حیوان یا انسان بیش از ۹۵ درصد، از طریق گاز گرفتن یا خراش پوستی ناشی از پنجه کشیدن است.

بخشی از شهروندان خواست هر گونه مورد مشکوک به هاری را به شبکه‌های دامپزشکی گزارش دهند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی عنوان کرد: در صورت هر گونه گزش از سوی حیوانات بلافاصله محل زخم ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با آب و صابون شست و شو، سپس با آب معمولی صابون‌زدایی و بعد از ضد عفونی با الکل یا بتادین سریعا به مراکز بهداشتی و درمانی برای دریافت سرم و واکسن ضد هاری مراجعه شود.

او گفت: افرادی که نسبت به نگهدای سگ و گربه اقدام می‌کنند، دامپزشکان، کارکنان مراکز بهداشتی، دامداران و افراد شاغل در آزمایشگاه‌ها هستند که به نحوی با سگ و گربه سر و کار دارند، همچنین علاوه بر واکسیناسیون سگ و گربه، این افراد باید نسبت به واکسیناسیون خودشان در صورت تأیید مراکز بهداشتی نیز اقدام کنند.

بخشی بیان کرد: دامداران نیز برای واکسیناسیون سگ‌های گله علیه بیماری هاری با اکیپ‌های اعزامی شبکه‌های دامپزشکی همکاری کنند.

آماری که می‌توان جلوی پیشرفتش را گرفت

هاری که نوعی بیماری ویروسی شناخته می‌شود، از طریق گازگرفتگی و ایجاد خراش از سوی حیوان به انسان منتقل شده  و سبب بروز علائم مختلفی در افراد می‌شود.

پارسال در خراسان جنوبی ۱۲ مورد ابتلا به هاری تأیید شد که در مدت گذشته از امسال، به میزان پارسال رسیده و این یعنی زنگ خطر شیوع این بیماری به صدا در آمده است.

اگر چه با واکسیناسیون می‌توان جلوی انتقال بیماری به انسان را گرفت، اما پیشگیری بهتر از درمان است و باید راهکار‌هایی برای جلوگیری از شیوع این بیماری ارائه شود.

پارسال بیش از ۸ هزار سگ در استان در برابر هاری واکسینه شده اند و امسال نیز باید این مسئله به جد پیگیری شود تا شاهد تبعات مضر بعد از آن نباشیم.

گزارش از سید محمدعلی سجادی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۱۹ ۱۷ تير ۱۴۰۲
اینجور خبر ها را باید در صدا وسیما گفته شود مردم متوجه شوند مواظب خود وفرزندان شان باشند بعضی ها هستند اجازه می‌دهند بچه شان با حیوانات کوچه خیابان بازی کنند دیگه فکر نمی‌کنند ممکن هست یک لحظه حیوان به بچه شان آسیب بزنه موجب هاری شود حتی نمیدونند هاری کشنده هست اخبارش باید به مردم رسانده شود
ناشناس
۰۹:۳۴ ۱۷ تير ۱۴۰۲
مبحث تکراری
مسئولینی که عرضه ندارند
ناشناس
۰۸:۵۷ ۱۷ تير ۱۴۰۲
سگهای ولگرد رو جمع آوری کنید لطفا
سگ بازهای خیابانی رو هم جریمه کنید حتما
مینا
۰۹:۲۲ ۱۷ تير ۱۴۰۲
شاید از قصد این رهاسازی صورت میگیره سال پیش توی منطقه امیرآباد نزدیک بیمارستان مرکز قلب حدود یک هفته ای سگی ولگرد پرسه می زد چندین بار با شهرداری تماس گرفتم و هر بار به یک دلیلی که مثلا صدا نمی رسه بلندتر مشکل رو بگید ...گوشی رو قطع می کردند
ناشناس
۰۸:۲۳ ۱۷ تير ۱۴۰۲
دولت باید به ازای هر کشته در اثر هاری یه میلیون سگ ولگرد رو معدوم کنه
ناشناس
۱۰:۰۰ ۱۷ تير ۱۴۰۲
تو خودت با افکارت یک دولت در سایه ای!!!!!