سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ناترازی‌های موجود در حوزه اقتصاد باید ساماندهی شود

معاون فرهنگی علمی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه گفت: باید ناترازی‌های موجود در حوزه اقتصاد و فرهنگ سامان داده و ساختار‌های موفق بومی تقویت شوند.

نجفی خواه معاون فرهنگی علمی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه در برنامه تهران بیست با موضوع چالش‌ها و فرصت‌های برنامه هفتم در حوزه فرهنگی گفت: حوزه فرهنگی و اجتماعی وسیعی هستند و چندین فصل را در بر میگیرد. به لحاظ فرهنگی آسیب شناسی که مبنای برنامه بود چالش‌ها شناسایی و برنامه برای حل ان‌ها تدوین شده است. 

وی افزود: مسئله تعداد سازمان‌های فرهنگی و مراکز فعال در حوزه فرهنگی یکی از مهمترین چالش‌های ما در کشور است که پیش‌بینی شده ما در برنامه هفتم این است که تداخل وظایف و ماموریت‌ها را از بین ببریم و هماهنگی و انسجام در این حوزه ایجاد شود.

نجفی خواه خاطر نشان کرد: الگوی حکمرانی هوشمند و مردم پایه در فرهنگ باید ایجاد شود. باید وضعیت فعلی که مبتنی بر بودجه دولتی است و به ظرفیت‌های فرهنگی موجود در جامعه توجه نمی‌کند عبور کنیم، مردمی سازی فعالیت‌های فرهنگی اتفاق بیفتد، در حوزه ارزش‌های اسلامی و ایرانی و سیاست‌گذاری‌ها مناسبی اتفاق بیفتد، ناترازی‌های موجود در حوزه اقتصاد و فرهنگ سامان داده شود، ساختار‌های موفق بومی تقویت شود و ساختار‌هایی که با زیست بوم ما ناسازگار است، اصلاح شود.

نجفی خواه افزود: تعدد مراجع فرهنگی از مشکلات موجود بخش فرهنگ ما است به نحوی که منابع دولتی حوزه فرهنگی به مقصد نمی‌رسد و تداخل وظایف رخ می‌دهد. کشاورزی و فرهنگ دو حوزه مردم پایه ما در کشور است. 

وی با اشاره به اینکه باید برای حوزه فرهنگ در دولت تصمیم گیری شود افزود: مسئله محوری در بند‌های مختلف برنامه هفتم گنجانده شده است و این برنامه به عنوان اخرین برش برنامه ۲۰ ساله کشور تدوین شده و به نقاط ضعف و قوت توجه شده است. 

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات عدم رسیدن برنامه ششم به هدف این بود که برنامه ریزی می‌شد که قطعا به اهداف می‌رسیم افزود:، اما در برنامه هفتم این موضوع مد نظر قرار داده شده که امکان به هدف نرسیدن برنامه‌ها وجود دارد. 

وی افزود: برنامه هفتم سازمان ایجاد و یا منحل نمی‌کند و مقررات ایجاد نمی‌کند. اعداد و ارقام در نظر گرفته شده در برنامه هفتم کارشناسی شده و با استفاده از منابع دستگاه‌ها و نظر خواهی از آن‌ها تعیین شده است. 

وی در پاسخ به ابهام مطرح شده درباره تولید ۱۰۰ فیلم در ۵ سال برنامه هفتم افزود: هدف ما تولید حداقل ۵۰ فیلم در سال است نه تولید سالیانه ۱۰۰ فیلم در ۵ سال است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.