سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آموزش شیوه‌های کشاورزی کشاورزان پیشرو به کشاورزان معمولی

عضو مجمع خبرگان کشاورزی کشور گفت : باید شیوه‌های کشاورزان پیشرو در کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی به کشاورزان معمولی آموزش داده شود.

سجاد سنجابی عضو مجمع خبرگان کشاورزی کشور با بیان اینکه کشاورزان پیشرو تعدادشان در مقایسه با کشاورزان معمولی خیلی کم است، گفت : در استان کرمانشاه ۱۴۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی داریم که تنها حدود سه درصد آن‌ها جزو کشاورزان پیشرو هستند.

 سنجابی با اشاره به فاصله زیاد بین تولید کشاورزان معمولی و پیشرو، گفت: میانگین تولید کشاورزان پیشرو و معمولی اختلاف زیادی با هم دارد، لذا اگر حتی درصد کمی از کشاورزان معمولی از تکنیک‌های کشاورزان پیشرو در کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی استفاده کنند، شاهد افزایش قابل توجه در تولیدات بخش کشاورزی خواهیم بود.

عضو مجمع خبرگان کشاورزی کشور ادامه داد: همین الان کشاورزان پیشرو در استان کرمانشاه عملکرد بین ۱۰ تا ۱۲ تن در هکتار در مزارع گندم آبی داشته و میزان عملکرد آن‌ها در مزارع دیم از سه تن در هکتار هم بیشتر است، در حالیکه کشاورزان معمولی در خوشبینانه‌ترین حالت در گندم آبی عملکرد سه و نهایتا چهار تن در هکتار خواهند داشت و این عدد در مورد گندم دیم ۸۰۰ کیلوگرم در هکتار است.

سنجابی با بیان اینکه شیوه مصرف نهاده‌هایی که در اختیار کشاورزان پیشرو قرار می‌گیرد متفاوت با دیگر کشاورزان است، گفت: باید شیوه‌های مورد استفاده کشاورزان پیشرو در کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی به کشاورزان معمولی آموزش داده شود.

سنجابی افزود: برای کم کردن فاصله تولید بین کشاورزان معمولی و پیشرو در وهله اول باید کشاورزان معمولی را در جریان تولیدات کشاورزان خُبره قرار دهیم، چون این اقدام می‌تواند در گرایش کشاورزان معمولی به سمت استفاده از روش‌های کشاورزان پیشرو تاثیرگذار باشد.

این کشاورز پیشرو با اشاره به استفاده کشاورزان پیشرو از نظرات کارشناسی در بخش‌های مختلف کاشت، داشت و برداشت، گفت: کشاورزان معمولی معمولا بدون مشورت با کارشناسان بخش کشاورزی اقدام به کشت اراضی خود کرده و همین موضوع میزان عملکرد این کشاورزان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی بابیان اینکه کشاورزان پیشرو به سمت استفاده از نهاده‌های با کیفیت می‌روند، گفت: کشاورزان پیشرو با استفاده از بذور مرغوب و گواهی شده و نیز رعایت اصول کاشت مثل میزان بذر مورد نیاز در واحد سطح، رعایت عمق و فاصله کاشت و... به تولید قابل قبول دست پیدا می‌کنند، در حالیکه کشاورزان معمولی اغلب به دلیل بی اطلاعی از مزایای استفاده از بذور گواهی شده از بذور خودمصرفی استفاده می‌کنند که قوه نامیه بالایی نداشته و درصد بذوری که در مزرعه سبز نمی‌شوند و میزان هدررفت بذور آن‌ها بیشتر است .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.