سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صرفه جویی دارویی به کمک شرکت‌های دانش بنیان

معاون علمی رئیس جمهور گفت: در دوره جدید اهدافی، چون دسترسی سالیانه حداقل یک درصد از تولید ناخالص داخلی از محل اقتصاد دانش بنیان دنبال می‌شود.

روح الله دهقانی با بیان این‌که معاونت علمی دو منشأ و هدف اصلی را مبنی بر توسعه فناوری‌های راهبردی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان را در دستور کار قرار داده است گفت: مبتنی بر تأکیدات و نظرات رهبر فرزانه انقلاب مبنی بر ایفای نقش معاونت علمی مبنی بر راهبری، تسهیل‌گری و هماهنگ کنندگی عرصه علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان از یک سو و ترجمه سیاست‌ها و راهبرد‌ها در این عرصه توسط شورای انقلاب فرهنگی، نشان می‌دهد که قرابت‌های بین این دو بخش زیاد است.

وی با اشاره به نقش‌آفرینی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در مسیر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ادامه داد: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان اکنون در چهارمین نسل مدیریتی خود قرار دارد و در طول فعالیت خود، به مدد الهی و نظارت عالیه رهبری، در مسیر درستی حرکت کرده است. این معاونت در مسیر امروز خود توسعه اقتصاد دانش‌بنیان را در دستور کار دارد و با توجه به ظرفیت قانون مترقی و پویای «جهش تولید دانش‌بنیان»، زیست‌بوم فناوری و نوآوری توانمند و نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان و خلاق، اولویت خود را توسعه اقتصاد این حوزه قرار داده است.

وی با بیان این‌که توسعه اقتصاد دانش‌بنیان از تأکیدات مقام معظم رهبری و لازمه رونق اقتصاد کشور است، ادامه داد: حلقه‌های اندیشه تا بازار از اندیشه و ایده، علم، فناوری، نوآوری و تولید به یکدیگر متصل نخواهند شد و به تکامل نخواهند رسید، مگر این که اقتصاد، مورد توجه قرار بگیرد؛ بنابراین تمرکز این دوره از معاونت علمی، مبتنی بر اقتصاد دانش‌بنیان است و ضمن آن‌که حرکت در مسیر‌های قبلی با قوت ادامه پیدا می‌کند، اهدافی، چون دسترسی سالیانه حداقل یک درصد از تولید ناخالص داخلی، کاهش سالیانه بیکاری یک درصد از متخصصین هرسال از محل اقتصاد دانش بنیان و دسترسی به ۱۰ ابرشرکت بزرگ که پیش برنده اقتصاد دانش بنیان باشند دنبال خواهد شد، تا مردم طعم اقتصاد دانش بنیان را در زندگی خود حس کنند.

وی با اشاره به نقش پررنگ شرکت‌های دانش‌بنیان در رفع راهبردی‌ترین نیاز‌های کشور عنوان کرد: اگر صرفه جویی دارویی به کمک شرکت‌های دانش بنیان نبود امروز کشور باید هزینه‌های سنگین را برای واردات دارو صرف می‌کرد.

به گفته دهقانی، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، اهداف خود را در ۵ حوزه تقسیم کرده است که عمدتاً در عرصه جریان‌سازی و اجرا تعریف می‌شود. معاونت علمی در مقام سیاستگذاری مدیریت و اجرا در ستاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی نقش راهبری و هدایت این جریان را بر عهده دارد. ۵ مأموریت این معاونت، شامل حمایت از حوزه اندیشه ورزی است. حوزه دوم الگوسازی در مسیر علم و در ادامه فناوری است، ساحت بعدی کارآفرینی و تولید و پنجمین عرصه نقش‌آفرینی در حمایت از توسعه اقتصاد دانش بنیان است.

وی با بیان این‌که مبتنی بر ۵ مأموریت یادشده، افراد، شرکت‌های نوپا، شرکت‌های توانمند، صنایع و دستگاه‌های دولتی جزو مخاطبان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به شمار می‌روند، ادامه داد: برای نخستین‌بار در ادوار فعالیت معاونت علمی، برای هرکدام از این بخش‌ها برنامه و بودجه مشخص تصویب شده است. عطف به هریک از این حوزه‌ها معاونت مشخصی برای حمایت از آن حوزه تعریف شده است. معاونت سیاستگذاری وظیفه حمایت از جریان اندیشه ورزی را بر عهده دارد، بنیاد علم وظیفه حمایت از جریان توسعه علم را انجام می‌دهد، مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی رسالت توسعه و ایجاد فناوری‌ها را به شکل خاص و متمرکز بر عهده دارد. همچنین ستاد‌های توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، عهده‌دار توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه‌های خاص و به صورت بخشی، مبتنی بر اولویت‌های راهبردی کشور هستند.

برچسب ها: دانش بنیان ، فناوری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.