سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۹۰ درصد خودکار و قلم تولیدی در داخل مصرف می شوند

دبیر مجمع فعالین نوشت افزار ایرانی گفت: بیش از ۹۰ درصد از تولیدات داخلی در حوزه خودکار و قلم مصرف داخلی دارند.

امروز میز اقتصاد به بررسی آخرین وضعیت تولید نوشت افزار و نمایشگاه نوشت افزار با حضور  یقینی دبیر مجمع فعالین نوشت افزار ایرانی یقینی دبیر مجمع فعالین نوشت افزار ایرانی، عالی پور هریسی تولید کننده و فعال صنعت نوشت افزار بحث و بررسی شد.

سوال: چند واحد تولیدی در حوزه نوشت افزار فعالیت دارند؟

یقینی: حدود هزار واحد به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این حوزه فعالیت دارند.

سوال : چند درصد ظرفیت بازار دست تولید کننده داخلی است؟

پور هریسی: ما عدد رسمی در رابطه با مصرف نداریم، اما ما گروه‌های مختلف کالایی داریم که همه را نمی توان با هم سنجید. ما در مورد خودکار و قلم بیش از ۹۰‌ درصد مصرف داخلی داریم شاید برخی از این آمار‌ها به علت محدودیت واردات هستند، اما برخی از آن‌ها اگر دوباره واردات شان به قبل برگردد مصرف آن‌ها کمتر از قبل خواهد بود. تولید کنندگان ما براساس اصول علمی آن‌هایی که با استراتژی هزینه کار می‌کنند دو آسیب خواهند دید یکی اینکه افراد زیادی می‌توانند رقیب آن‌ها شوند و دوم اینکه آن‌ها مقبولیت صادراتی نخواهند داشت. اما آن‌هایی که با استراتژی چالش گر کار می‌کنند به فاز صادراتی خواهند رسید. در دنیا نشر تولید با استراتژی هزینه آغاز می‌شود. با توجه به رقابت در سمت عرضه من به افزایش تولید خوش بین هستم که کالا‌هایی با کیفیت مناسب در بازار مشاهده خواهد شد. 

سوال : نظر شما در این خصوص چیست؟

یقینی: آسیب‌های فعلی که ما در این حوزه داریم مانع پیشرفت این صنعت شده اند. راهبرد‌هایی چیده شده است که بتواند این چالش‌ها را کم اثر‌تر کند. برخی از چالش‌ها صنایع دیگر هم درگیر آن هستند و برخی نکات وجود دارد که برخی زیر ساخت‌های کلی برای عرضه و تقاضای کشور دارد. ما در مواد اولیه دو نوع ماده اصلی داریم که یکی پتروشیمی است و یکی مواد کاغذی است. دفتر نوشت افزار در حال پیگیری موضوعات است.

سوال: آیا مشکلات برطرف می‌شود؟

پور هریسی: ما ترس از شکست‌ها را داریم که به علت عوامل داخلی است و ما ترس از تحریم‌ها را داریم که به علت عوامل خارجی است. برخی مشکلات وجود دارد که سرعت رشد را کم می کند و ما باید به آن بپردازیم. اگر بزرگ نمایی نکنیم زمینه یکی از عوامل موثر در رشد است. میزان تولید داخل با قبل یکسان نیست. ما یک افزایش تقاضا در تولید داریم که بخشی از آسیب‌ها به این دلیل است و ممنوعیت واردات هم باعث شده است که قاچاق افزایش پیدا کند و کالا‌های بی کیفیت داخلی هم فروخته شود. زون کن‌های ایرانی بخش بزرگی از تجارت در ایران هستند.

پاک کن و مداد رنگی و لوازم اندازه گیری خیلی اشکال ممکن است وجود داشته باشد برای آنها، اما خیلی خوب پیش میرود. ما کالا برای مصرف کننده می دهیم و کسی که می‌خواهد زنجیره ارزش را کامل کند. دولت باید وارد کنندگان را به سمت رفتن به بازار مصرفی تشویق می‌کرد. ما مشکلاتی در مدیریت این حوزه هم داریم اینکه کسی پول نمی‌گذارد. 

یقینی: یک اتفاق ویژه‌ای در این صنعت افتاده است که موضوع شکل گیری یک کار گروه ملی از افراد موثر در این حوزه و برگزاری جلسات منظم در این حوزه که بتوانند مسائل را پیگیری کنند. بلافاصله بعد از رونمایی از سند قرار است اولین جلسه این کارگروه شکل بگیرد. تشکلات و بخش خصوصی هم در این کارگروه جایگاه دارند. در این کارگروه باید بررسی کارشناسانه انجام شود.

سوال: کالای قاچاق چقدر ضربه وارد می‌کند؟
پور هریسی: یکی از چیز‌هایی که ما تقاضا کردیم این بود که ما کالا‌ها را به سه گروه تقسیم کنیم و انتخاب کنیم که از کدام کالا‌ها حمایت کنیم. مداد‌های پلاستیکی انگار که دوست دار محیط زیست هستند، اما اینگونه نیستند در جهان. چوب قابل بازگشت به محیط زیست است، اما پلاستیک نمی‌تواند دوستدار محیط زیست باشد. مقام مسئول اگر از این‌ها حمایت کند کار اشتباهی انجام داده است. پلیمر‌های زیست تخریب پذیر به طبیعت آسیب می‌زنند. اگر مداد پلیمری زیست سازگار تولید می شود و از آن حمایت نکنیم به علت عدم مدیریت در این حوزه است.
سوال: به محتوا هم توجه شده است یا خیر؟

یقینی: محتوا یکی از بخش‌های مهم در این حوزه است. نوشت افزار یک محصول فرهنگی و اثر گذار است و خیلی موضوع مهمی است و هویت ساز است. این اتفاق چند سال است که در کشور آغاز شده است و نوشت افزار متولی این حوزه نیست. محتوا‌ها باید سالم و بومی باشند و در کشور مجاز باشند.

سوال: آیا شرکت‌های دانش بنیان ورود داشته اند؟

پور هریسی: شرکت‌های دانش بنیان در این حوزه وارد شده اند و در حوزه چسب‌های نانو و رنگ‌ها بر اساس استاندارد‌ها خیلی خوب جلو میرود. یازده کد‌ای سی جدید داریم. پلیمر‌های آنتی باکتریال برای اولین بار وارد شده اند و بسیار رقابت در این حوزه وجود دارد. مردم از حقوق خود متاسفانه مطلع نیستند. وقتی در بازار بعد پنج سال یک کالایی گذاشته می‌شود برخی آن را کپی می‌گویند، اما این در اصل و قانوناً کپی محسوب نمی شود که درباره آن‌ها باید آموزش‌هایی صورت بگیرد. در این صنعت مشکلاتی وجود دارد، اما من فکر میکنم یک آینده روشن برای این صنعت وجود دارد. اگر یک مشکل را دولت بتواند حل کند تولید کنندگان ما دو برابر خواهند شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.