خوشههای طلایی گندم که پس از چندسال تازیانه خشکسالی امروز به ثمر نشسته و مورد نوازش نسیم گرم تابستان قرار گرفتهاند، خوشههایی که طلای ناب سفره ساده و دلچسب کشاورزان دیار زرخیز لرستان است. امسال به برکت سخاوت آسمان و بارش های خوب بهاری تولید گندم در شهرستانهای لرستان وضعیت خوبی دارد و خوشههای طلایی برکت سفرهای مردم را تامین کرده است.
پیشبینی خرید ۴۰۰ هزار تن گندم در لرستان
در خصوص آخرین وضعیت تولید گندم در لرستان، سید عماد شاهرخی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، اظهار کرد: بیشترین خرید گندم مربوط به شهرستان کوهدشت، ازنا بوده است.
وی با بیان اینکه میزان خرید گندم از شهرستان کوهدشت تاکنون ۷۰ هزار تن گزارش شده است، افزود: پیشبینی میشود تولید گندم در این شهرستان به ۹۰ هزار تن هم برسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان میزان خرید گندم در خرمآباد را تاکنون ۴۰ هزار تن اعلام کرد و با بیان اینکه پیشبینی شده که در کل استان ۴۰۰ هزار تن گندم خریداری شود، تصریح کرد: خوشبختانه امسال به دلیل بارش باران مناسب وضعیت مزارع گندم استان عالی و راضیکننده است.
مبارزه با آفات در مرحله داشت بسیار راضی کننده بود
شاهرخی در ادامه در خصوص مبارزه با آفات در مزارع گندم استان گفت: مبارزه با آفات در مرحله داشت بسیار راضی کننده بود و حتی در مواردی بیش از ۱۰۰ درصد مبارزه با آفاتی نظیر سن و زنگ زرد در مزارع گندم به طور صد در صدی انجام شد.
وی با بیان اینکه امسال همچنین ۲۰۰ کمباین به مجموع کمباینهای استان اضافه شد، افزود: این درحالی بود که سالگذشته ۱۲۵۰ کمباین خریداری شده و هماکنون۱۴۵۰ دستگاه در استان وجود دارد و نگرانی برای برای برداشت گندم و دانههای روغنی نداریم.
ضرورت بیمه محصولات کشاورزی توسط کشاورزان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در ادامه کشاورزی را بخشی ریسکپذیر دانست و با تاکید بر ضرورت بیمه محصولات کشاورزی توسط کشاورزان، تصریح کرد: کشاورزان باید نسبت به بیمه محصولات خود اقدام کنند چراکه محصولات تا مرحله آخر برداشت در معرض خطر هستند و کشاورزی تنها وابسته به بارندگی نیست بلکه سرمازدگی و حریق این محصولات را تهدید میکند.
شاهرخی اضافه کرد: سال گذشته با اجرای نهضت بیمه تعداد اراضی بیمه شده از ۱۵۰ هزار هکتار به ۱۸۰ هزار هکتار رسید و به کشاورزان زحمتکش استان توصیه میشود نسبت به بیمه کردن محصولات کشاورزی خود اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی تاکید کرد: همچنین کشاورزان لرستان از آتش زدن کاه و کلش و پَسچَر پرهیز کنند چراکه این کار غیر اخلاقی و جرم هم محسوب میشود؛ و با افراد خاطی براساس قانون برخورد میشود.
ظرفیت سیلوهای گندم لرستان ۸۵۰ هزار تن است
در این خصوص، حجت بیرانوند، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان به آخرین وضعیت خرید گندم در لرستان اشاره کرد و با بیان اینکه سیلوی ۵۰ هزار تنی کمالوند از محل اعتبارات سفر سال ۷۴ مقام معظم رهبری به استان کلنگ زنی شده و در سال ۸۰ به بهرهبرداری رسیده است، افزود: با وجود اینکه ظرفیت این سیلو ۵۰ هزار تن است، اما زیر ساختها برای صد هزار تن فراهم است و قابلیت گسترش تا صد هزار تن را دارد.
وی با بیان اینکه در لرستان مجموع ظرفیت سیلوهای گندم ۸۵۰ هزار تن است که ۲۰۰ هزار تن آن دولتی و مابقی مربوط به بخش خصوصی است، تصریح کرد: بین دو تا سه برابر نیاز استان ظرفیت ذخیرهسازی استاندارد را داریم.
بیرانوند با بیان اینکه تاکنون خرید گندم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰۰ درصد افزایش داشته است، گفت: سال گذشته ۳۹ هزار تن خرید گندم داشتیم و این درحالیست که تاکنون ۱۲۵ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده و این رقم به ۱۳۰ هزار تن میرسد. مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان، بیان کرد: روزانه ۵ هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری میشود و این خرید نیز تا اوایل مهرماه ادامه دارد.
لرستان به عنوان انبار غله برای استانهای همجوار تلقی میشود
وی با اشاره به اینکه لرستان به عنوان انبار غله برای استانهای همجوار تلقی میشود و نیاز استان ۳۰۰ هزار تن است، افزود: کف خرید گندم از کشاورزان ۴۰۰ هزار تن پیش بینی میشود که با این اوصاف ۱۰۰هزار تن مازاد خرید داریم تا نیاز مابقی استانها را تامین کنیم.
بیرانوند کیفیت گندم تولیدی استان را خوب ارزیابی کرد و با بیان اینکه سن زدگی در گندمزارهای استان کمتر از ۰.۵ درصد است، گفت: گلوتن گندم استان ۲۷ است و پس از دو ماه این رقم به ۳۰ درصد میرسد، بیان کرد: تاکنون ۲ هزار میلیارد تومان گندم از کشاورزان خریداری شده است و مطالبات گندمکاران لرستانی نیز ظرف یک هفته آینده پرداخت میشود.
شاهد فراوانی محصول گندم در استان هستیم
فرهاد زیویار استاندار لرستان شامگاه گذشته در بازدید از سیلوی ۵۰ هزار تنی گندم در کمالووند بیان کرد: ظرفیت کل سیلوهای گندم استان بیش از ۸۰۰ هزار تن است که از این میزان ۲۰۰ هزار تن دولتی است.
وی با بیان اینکه سیلوها به لحاظ فنی به روز هستند، افزود: هدف از این بازدید بررسی میزان خرید گندم از کشاورزان بوده است. استاندار لرستان گفت: مشاهده صفهای کامیونی که برای تخلیه گندم در محوطه سیلو در صف ایستادهاند، هر چند ممکن است برای کامیونداران مشقتبار باشد، اما برای ما مایه خرسندی است که با فراوانی محصول مواجه هستیم. کم و کسری فنی سیلوها هم در اسرع وقت مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
زیویار با بیان اینکه کم و کسری فنی سیلوها هم در اسرع وقت مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت، اضافه کرد: در این بازدید در جریان برخی مشکلات سیلو قرار گرفتیم و تصمیم برآن شد که یک باسکول به این سیلو اضافه شود.
وی با اشاره به میزان خرید گندم از کشاورزان لرستانی گفت: ۱۲۵ هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۴۰ هزار تن خردیداری شده افزایش ۲۰۰ درصدی را نشان میدهد.
استاندار لرستان بیان کرد: براساس پیش بینیهای انجام شده میزان خرید گندم ۱۰۰ هزار تن بیشتر از نیاز استان است و این درحالیست که برآورد مصرف استان بین ۲۷۰ تا ۳۰۰ هزار تن بود و با این اوصاف امکان صادرات این محصول استراتژیک نیز وجود دارد.
افزایش تولید گندم در لرستان نویدی است که علاوه بر اینکه خرسندی کشاورزان زحمتکش استان را به دنبال دارد و سفره آنان را برکت میبخشد موضوعی است که با رونق تولید که شعار سال است همخوانی دارد به گونهای که میتوان گفت استان امسال علاوه برتامین نیاز خود، مازاد این محصول استراتژیک را میتواند به دیگر استانهای کشور صادر کند.
منبع: ایسنا
ممنونم از زحمات باشگاه خبرنگاران جوان