سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خروج جامعه عشایری از روند تک محصولی/وجود ۱۳ هزار و ۸۸۰ خانوار عشایری در کرمانشاه

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه گفت : براساس سیاست‌های سازمان امور عشایری امسال جامعه عشایری از روند تک محصولی خارج می‌شوند و در تولیدات آن‌ها تنوع ایجاد می‌شود.

علی‌جعفر رضایی مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه گفت : مقام معظم رهبری در کنگره شهدای عشایری فرمودند عشایر وفادارترین قشر به انقلاب هستند و این مسئولیت ما را در خدمت‌رسانی به جامعه عشایری سنگین‌تر می‌کند.

وی عنوان کرد: عشایر قشری پرتلاش، سختکوش و خودکفا هستند، اما خدمات رفاهی، بهداشتی و آموزشی بسیار کمتری نسبت به جامعه شهری دریافت می‌کنند و با کمترین امکانات بیشترین بازدهی را در خودکفایی ملی به عهده دارند.

رضایی با بیان اینکه عشایر جامعه‌ای مولد هستند که علاوه بر تولید در طول دوران انقلاب، دفاع مقدس و بعد از آن سهم خود را به خوبی ادا کردند گفت: از مجموع ۹۸۰۰ شهید استان ۵۲۰ شهید مربوط به جامعه عشایری است که در تأمین امنیت غذایی و مرز‌ها نقش بسزایی دارند.

وی با اشاره به اینکه هر چادر عشایر می‌تواند یک کارگاه تولیدی کوچک و مقاومت در نقاط مرزی باشند افزود: عشایر در سال دو بار کوچ می‌کنند که یک بار در بهار و بار دیگر در پاییز است و در کوچ بهاره در سطح استان و در کوچ پاییزه در مناطق گرمسیری و شهرستان‌های مرزی مستقر هستند و ۳۰۰۰ خانوار نیز به استان‌های خوزستان، ایلام و لرستان کوچ می‌کنند.

رضایی با بیان اینکه ۱۳ هزار و ۸۸۰ خانوار عشایری با جمعیتی بالغ بر ۷۵ هزار نفر در استان حضور دارند گفت: این جمعیت یک میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام سبک در اختیار دارند که از نظر جمعیت دامی در رتبه چهارم کشور و جمعیت عشایری در رتبه هفتم قرار داریم.

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه با اشاره به اینکه عشایر ۳۰ درصد نیاز پرتئینی استان را فراهم می‌کنند، عنوان کرد: عشایر ۱۲ هزار تن در سال گوشت قرمز، ۲۵ هزار تن شیر و فرآورده‌های آن، ۹۰۰ تن روغن حیوانی و ۱۷۰۰ تن الیاف دامی تولید می‌کنند که ۷۰ درصد این الیاف صرف تولید صنایع دستی خود آن‌ها می‌شود.

رضایی گفت: سالانه ۲۲ هزار قطعه صنایع دستی توسط عشایر تولید می‌شود که ۳۰ درصد مجموع صنایع‌دستی استان را شامل می‌شود.

وی با اشاره به خدمات ارائه شده به عشایر استان گفت: براساس آیین نامه ساماندهی عشایر مصوبه هیئت وزیران در سال ۱۳۹۵ برای حدود ۲۲ دستگاه در زمینه خدمات‌رسانی به جامعه عشایری وظایفی تعیین شده، اما تاکنون خدماتی مشاهده نشده است. 

رضایی با بیان اینکه مشکلات عشایر تنها توسط امور عشایری رفع نمی‌شود و همکاری سایر دستگاه‌ها را نیاز دارد افزود: شهرستان کرمانشاه ۴۳۹۹ خانوار عشایری با ۲۰ هزار و ۲۱۳ نفر جمعیت دارد.

وی عنوان کرد: اعتبارات خدمت‌رسانی به جامعه عشایری در سال گذشته ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود که پنج میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان آن تخصیص یافت که در وحله اول برای آبرسانی سیار هزینه شد و اعتبارات امسال نیز ۱۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده است.

رضایی با اشاره به برنامه‌ریزی با تأمین آب شرب پایدار برای عشایر گفت: در برخی مناطق مجوز حفر چاه‌های ۳۰ متری دریافت شده و سال گذشته ۱۲ پروژه اجرا شد.

وی از توزیع ۳۱۴۰ کیسه آرد بین عشایر شهرستان کرمانشاه با نظارت بخشداران خبرداد و افزود: هر کیسه آرد ۸۰۰ هزار تومان برای دولت هزینه دارد، اما با قیمت ۴۰ هزار تومان در اختیار عشایر قرار می‌گیرد که بخشداران باید نظارت دقیقی داشته باشند.

رضایی با بیان اینکه سرانه آرد عشایر ۱۲ کیلوگرم است گفت: در مجموع ۱۲۵ هزار و ۶۰۰ کیلوگرم آرد توزیع شده و آرد مورد نیاز ۱۰ هزار و ۴۶۷ نفر از مجموع ۲۰ هزار نفر جمعیت عشایری را تأمین می‌کنیم که البته عشایر ساکن در روستا‌ها به دلیل استفاده از آرد یارانه‌ای سهمیه دریافت نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه تنها درآمد عشایر از طریق دام است افزود: سیاست سازمان امور عشایر در امسال این است که عشایر از روند تک محصولی خارج شوند و محصولات آن‌ها تنوع پایتخت باشد و تولید صنایع دستی، کشت گیاهان دارویی، گردشگری و زنجیره تولید گوشت قرمز را مدنظر داشته باشند.

رضایی با بیان اینکه اعتبار خوبی از محل بند ب تبصره ۱۶ برای عشایر در نظر گرفته شده است گفت: ۲۶۰ میلیارد تومان تسهیلات تعیین شده که در مرحله اول ۸۰ میلیارد تومان تخصیص یافته که کمکی به اقتصاد خانوار‌های عشایری باشد. 

وی با اشاره اینکه از خرداد ۱۴۰۱ تا پایان سال ۲۱۹۵ تن نهاده دامی با ارز ترجیحی بین عشایر توزیع شد افزود: به ازای هر باب دام ۱۰ کیلوگرم نهاده به شرط بیمه کردن تعلق می‌گیرد.

رضایی بیان کرد: ۶۵ هزار لیتر نفت سفید، ۳۷۰۰ کیلوگرم گاز مایع بین عشایر توزیع شده و ۱۱ دستگاه خودروی تانکر آبرسانی سیار روزانه ۵۵ مترمکعب آب بین ۱۲۰۰ خانوار عشایری توزیع می‌کنند .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.