سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۶ هزار نفر از محکومان جرائم مختلف در اصفهان مشمول عفو رهبری شدند

رئیس کل دادگستری اصفهان گفت: از سال گذشته تاکنون حدود ۶ هزار نفر از محکومان جرائم عمومی و اغتشاشگران مورد عفو رهبر معظم انقلاب قرار گرفتند.

رئیس کل دادگستری اصفهان به مناسبت هفته قوه قضاییه در جمع خبرنگاران در سالن شهید تولایی دادگستری اصفهان گفت: در اغتشاشات سال گذشته چهار هزار و ۲۴۷ نفر دستگیر شدند که از این تعداد برای سه هزار و ۸۹۱ نفر پرونده قضایی تشکیل شد.

 حجت‌الاسلام والمسلمین اسدالله جعفری افزود:از جمع اغتشاشگران متهم و محکومی که برای آن‌ها پرونده قضایی تشکیل شده بود، ۲ هزار و ۲۲۸ نفر مورد عفو کریمانه رهبر معظم انقلاب قرار گرفتند.

او گفت: سرقت مُستوجب تعزیر (سرقت خُرد) با داشتن بیشترین تعداد پرونده قضایی، نخستین جُرم کیفری در استان محسوب می‌شود.

رئیس کل دادگستری اصفهان اضافه کرد: این میزان جُرم ۱۰۸ هزار و ۱۰۶ پرونده معادل ۱۷،۴ درصد از پرونده‌های قضایی با موضوع کیفری در دستگاه قضایی استان را شامل می‌شود.

او گفت: پس از آن، ضرب و شتم و توهین به اشخاص در رده جُرم‌های کیفری دوم و سوم قرار گرفته، ولی در عین حال آمار جرائم خشن در استان از سال گذشته تاکنون بین ۱۱ تا ۱۶ درصد کاهش یافته است.

رئیس کل دادگستری اصفهان افزود: در جرائم امور حقوقی نیز دعوای مُطالبه خسارت با ۷۴ هزار و ۱۵۵ فقره، بیشترین تعداد پرونده وارد شده به دادگستری در حدود ۱۵،۲ درصد را به خود اختصاص داده است.

 

او با اشاره به فرایند رسیدگی الکترونیکی به پرونده‌های قضایی از ابتدا تا انتها در دادگستری استان گفت: در یکسال گذشته در مجموع هفت میلیون و ۲۲۳ هزار و ۱۲۰ فقره ابلاغیه از سوی شعب قضایی دادگستری استان به اشخاص ابلاغ که بالغ بر ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار فقره از آن بصورت الکترونیکی ارسال شده است.

حجت‌الاسلام جعفری افزود: در زمان حاضر بیش از ۲ میلیون و ۵۰۶ هزار نفر از شهروندان استان در سامانه ثنا (ثبت نام ابلاغ الکترونیکی قضایی) ثبت نام کرده‌اند و از خدمات آن بهره‌مند می‌شوند.

او یادآور شد: در زمان حاضر حداکثر مدت رسیدگی به پرونده‌ها در محاکم قضایی استان سه ماه است که تا پایان شهریور امسال به ۶۰ روز کاهش خواهد یافت.

رییس دستگاه قضایی استان صریح کرد: در یکسال اخیر ۴۴ پرونده با موضوعات کلاهبرداری شبکه‌ای و سازمان یافته منتهی به اخلال در نظام اقتصادی کشور، تخلف از تعهدات ارزی با ارائه نکردن برگ سبز گمرکی، ارائه اسناد و املاک غیرواقعی به بانک‌ها، دریافت ارز دولتی و فروش آن در بازار آزاد، اخلال در نظام اقتصادی با قاچاق کلان سوخت و حامل‌های انرژی در شعبه ویژه اقتصادی دادگستری کل استان مورد رسیدگی قرار گرفته است.

حجت‌الاسلام جعفری با اشاره به تاکید قوه قضاییه بر بکارگیری مُجازات جایگزین حبس گفت: از سال گذشته تاکنون، ۸۴ نفر از محکومان با نصب پابند الکترونیکی و ۹ هزار و ۳۱۶ نفر با دریافت احکامی برای الزام به ارائه خدمات عمومی رایگان در نهاد‌های تعیین شده، دوره محکومیت خود را در خارج از زندان سپری می‌کنند.

او با اشاره به آمار آزادی زندانیانی که یا دوره محکومیت خود را به پایان رسانده یا با کمک خیرین از زندان آزاد شده‌اند را ۹ هزار و ۳۱۴ نفر عنوان کرد.

رئیس کل دادگستری اصفهان در باره اقدامات انجام شده در شورای حفظ حقوق بیت‌المال در یکسال اخیر گفت: در این مدت بالغ بر یکهزار و ۲۰۶ هکتار از اراضی ملی استان رفع تصرف و به بیت‌المال بازگردانده و بالغ بر ۱۹۰ هکتار از حریم و بستر رودخانه زاینده رود آزادسازی شد.

او در باره افزایش تعداد نیرو‌های انسانی و شعبه‌های قضایی در دادگستری استان از سال گذشته تاکنون گفت: شعبه‌های تجدیدنظر استان که از سال ۹۸ تا سال گذشته ۴۰ شعبه بود اکنون به ۶۶ شعبه رسیده است.

حجت الاسلام جعفری گفت: همچنین تعداد پُست‌های مُصوب دادگستری کل استان از ۲۹۷ به ۷۷۸ پُست رسیده و در این راستا از سال گذشته تاکنون ۷۰۰ نفر نیرو برای تمام مجموعه‌های قضایی استان جذب شده‌اند که به ترتیب تا پایان سالجاری بکار گرفته می‌شوند.

اوخاطرنشان کرد: همچنین در یکسال گذشته پس از سفر رییس قوه قضاییه به استان، بیش از ۶۲ قاضی بصورت اختصاصی در استان جذب شدند که پس از طی دوره کارآموزی در اصفهان مشغول بکار می‌شوند.

رئیس کل دادگستری اصفهان همچنین با اشاره به آمار پرونده‌های موجود در محاکم قضایی استان گفت: از سال گذشته تاکنون یک میلیون و ۶۸۷ هزار فقره پرونده به شعبه‌های دادگستری استان وارد و در این مدت بالغ بر یک میلیون پرونده رسیدگی و مختومه شده است.

از یکم تا هفتم تیر به مناسبت سالروز شهادت شهید آیت‌الله بهشتی در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران به نام "هفته قوه قضائیه" نامگذاری شده است.

آیت‌الله سیدمحمدحسینی بهشتی، نخستین رئیس دیوان عالی کشور بود که هفتم تیر ۱۳۶۰ در یک عملیات تروریستی در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی در تهران به همراه ۷۲ تَن دیگر از یارانش به شهادت رسید.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.