سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عملکرد بازار سرمایه در این هفته کاری چگونه بود؟

در این هفته کاری شاخص کل بورس با کاهش ۰.۳۸ درصدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۱۷۳ هزار واحد ایستاد.

در هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل هم وزن با افزایش ۰.۶۴ درصدی در پله ۷۴۶ هزار و ۱۳۴ واحد قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با افزایش ۰.۰۱ درصدی در تراز ۲۷ هزار و ۹۹۷ واحدی ایستاد.

 



آقای کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت سایر معادن با افزایش ۱۰.۲۱ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت لاستیک با افزایش ۶.۱۵ درصدی در جایگاه دوم قرار گرفت. در این هفته صنعت محصولات چوبی نیز با کاهش ۱۵.۸۱ درصد بیشترین اُفت را بین صنایع بورسی تجربه کرد.

او می‌گوید: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۳۳ هزار و ۷۸۵ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۷ هزار و ۱۹۷ میلیارد تومان، یکشنبه ۷ هزار و ۵۸۳ میلیارد تومان، دوشنبه ۶ هزار و ۹۶۱ میلیارد تومان، سه شنبه ۵ هزار و ۴۴۱ میلیارد تومان و چهارشنبه ۶ هزار و ۶۰۳ میلیارد تومان بر روی تابلو ثبت شد.

هفته کاری قبلی مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها ۳۸ هزار و ۷۰ میلیارد تومان بود.

۹۳۱ میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد

به گفته او، در این هفته کاری یک روز ورود نقدینگی به بازار ثبت شد و چهار روز دیگر بازار شاهد خروج نقدینگی بود. به طوری که تنها روز شنبه ۱۱۲ میلیارد تومان ورود نقدینگی به بازار ثبت شد و یکشنبه ۴۵۲ میلیارد تومان، دوشنبه ۴۳۳ میلیارد تومان، سه شنبه ۳۵ میلیارد تومان، چهارشنبه ۱۲۳ میلیارد تومان خروج نقدینگی از بازار رقم خورد که در مجموع بازار ۹۳۱ میلیارد تومان خروج نقدینگی را در این هفته کاری شاهد بوده که بیشتر این خروج از ۵۰ سهم بزرگ ثبت شده است.

هفته قبلی در مجموع بازار ۲ هزار و ۹۴۲ میلیارد تومان خروج نقدینگی را شاهد بود.

آسایش می‌گوید: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۴ میلیون و ۹۶۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها ۲۴ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان بوده است.

 هفته کاری پیش میانگین سرانه خرید افراد حقیقی ۲۳ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود.

او در ادامه در خصوص فعالیت صندوق‌های با درآمد ثابت گفت: این صندوق‌ها ۴ روز کاری هفته را شاهد ورود نقدینگی بودند و در مجموع ۸۴۴ میلیارد تومان ورود نقدینگی به این صندوق‌ها ثبت شده است.

به گفته او، این هفته کاری شاهد کش و قوس ها بر سر عرضه خودرو در بورس کالا و اطلاعیه های شورای رقابت بودیم که در نهایت عرضه خودرو دیگنیتی در بورس کالا لغو شد. این هفته چهارشنبه هم بازار شاهد یک عرضه اولیه بود.

بازاری کم رمق در آخرین هفته بهار

دیگر کارشناس بازار سرمایه رباب وفایی گفت: تابلوی معاملاتی آخرین هفته خرداد و بهار را با کم رمقی به پایان رساند تا نگاه‌ها و امید‌ها به تابستانی بهتر باشد. قطار مجامع سرعت می‌گیرد. این هفته نوبت بانکی‌ها بود که در غیاب آن‌ها از ارزش معاملات نیز کاسته شد. گروهی که معمولا تقسیم سود کمی دارند، اما افزایش سرمایه از مسیر سود انباشته‌ها و تجدید را در برنامه قرار داده اند.

به گفته او، نیم نگاه بازار به تحولات بین المللی و امید به بهبود شرایط اقتصادی است که می‌تواند بهبود اوضاع شرکت‌ها را هم در پی داشته باشد. تعادل سهام بزرگ، بیشتر فرصتی برای سهام کوچک‌تر و بازیگر محور برای نوسان در کوتاه مدت را فراهم کرده است، سهم‌های بازار پایه هم عملکرد قابل قبولی داشتند، هرچند استفاده از این فرصت‌ها نیاز به مدیریت ریسک و سرمایه دارد. خبر‌هایی از حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی در فروش محصولات پتروشیمی و صادراتی (نرخ حواله ۳۸ هزار تومانی و اسکناس ۴۱ هزار تومانی) باعث افزایش تقاضا در این بخش شد، هرچند باید منتظر شفاف سازی شرکت‌ها برای آگاهی از میزان تائیر آن بود.

رباب وفایی گفت: گزارش سالانه زیان ده خودرو و سایپا که باعث ایجاد فشار فروش بر بخشی از بازار شده بود در کدال نشست و باید پیگیر شرایط آتی این دو خودروساز بزرگ بود!

باید منتظر نوسان رو به بالای بازار بود

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، دوباره در بازار خبر‌های زیادی از افزایش سرمایه شرکت‌ها به گوش می‌رسد، افزایش سرمایه از سود انباشته و تجدید ارزیابی همیشه مورد توجه اهالی بازار است. بعد از اُفت قیمت‌های اخیر بازار خالی از فروشنده سنگین شده است، در شرایط کنونی هرگونه اُفت دیگری منطقی به نظر نمی‌رسد و باید منتظر نوسان‌های رو به بالا و بهبود شرایط عمومی بازار باشیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۱۸ ۰۲ تير ۱۴۰۲
۰ ۰

کاش به جای سهام یک ماشین شاسی بلند می خریدیم حتی قسطی اونوقت به جای این که سرمایمون نصف بشه چند برابر شده بود؛ هم به جای دلهره بورس راحت زندگی می کردیم هم سرمایمون چند برابر می شد اصلا ایران جای دلالیه نه سرمایه گذاری
ناشناس
۱۴:۴۶ ۰۱ تير ۱۴۰۲
سال ۹۹ اشتباه کردیم سهام خریدیم الآن بعد از ۴ سال پولمون نصف شده در حالی که از سال ۹۹ به بعد همه چی ۱۰ برابر شده حساب کن چقدر ضرر کرده ایم یعنی هر کس خونه خودشو فروخته باشه الآن نمیتونه آجرهای خونه را بخره
ناشناس
۱۴:۲۶ ۰۱ تير ۱۴۰۲
نوسانگیران را محدود کنیدلااقل
رضا
۰۹:۴۲ ۰۱ تير ۱۴۰۲
منتظر نزول کم شیب بازار باشید!دولت و رئیس سازمان بورس به هیچ وجه اجازه صعود هر چند اندک بورس را نمی دهند!و بارها در لفافه اعلام کرده اند!فقط از بورس به نفع دولت و سهامداران بزرگ نوسان می گیرند.....
ناشناس
۰۸:۵۰ ۰۱ تير ۱۴۰۲
متاسفانه بازار سرمایه با نرخ طلاو دلار بالا و پایین میشه نه تولید و عرضه... دلالی و تورم زایی