سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارائه ۲۸ خدمت الکترونیک در پنجره واحد/ گواهی عدم سوءپیشینه یک روز کاری صادر می‌شود

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: ۲۸ خدمت الکترونیک به صورت برخط در پنجره واحد ارائه می‌شود و روزانه ۵۰ هزار نفر از این سامانه استفاده می‌کنند.

محمد کاظمی فرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در نشست خبری به مناسبت فرارسیدن هفته قوه قضاییه گفت: از نکات مهمی که رهبر معظم انقلاب در حکم انتصاب رئیس قوه قضاییه به آن تاکید داشتند دسترسی آسان مردم به خدمات قضائی و هوشمندسازی فرایند‌ها در خدمات قضائی بود که در همین راستا در این مسیر حرکت کردیم.

وی افزود: در سند تحول قضایی هم که یک سند عالی است به گسترش فناوری‌های نوین و دسترسی مردم به عدالت تاکید شده که به دنبال این هستیم تا با کمک فناوری اطلاعات تحولاتی را رقم بزنیم که روش‌های سنتی را با روش‌های جدید جایگزین کنیم.

کاظمی فرد با اشاره به مراجعین حرفه‌ای به قوه قضاییه گفت: وکلا، کارشناسان و نمایندگان حقوقی با امور قضائی آشنا هستند و سعی شده است تا تمامی خدمات، به این افراد بصورت آنلاین ارائه داده شود.

وی گفت: درحال حاضر ۲۸ خدمت الکترونیک به صورت برخط در پنجره واحد ارائه می‌شود و روزانه ۵۰ هزار نفر از این سامانه استفاده می‌کنند و ۱۰۰ هزار خدمت دریافت می‌کنند.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه اظهار کرد: در سال گذشته حدود یک میلیون نفر از طریق سامانه‌ها ثبت نام خود را انجام دادند که نسبت به سال گذشته ۱۰۰ درصد رشد داشته است و ایرانیان خارج از کشور نیز توانستند از طریق سامانه قضائی ثنا ابلاغیه دریافت کنند.

وی گفت: در سال گذشته ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار قرارداد الکترونیکی میان وکیل و موکل به ثبت رسید و با اقدامات نظارتی انجام شده مدت زمان صدور گواهی عدم سو پیشینه به یک روز کاری رسیده است.

کاظمی فرد گفت: ۴۴ درصد از درخواست‌های گواهی عدم سو پیشینه به صورت انلاین دریافت شده است.

وی اظهار کرد: ارتباط میان سازمان و کلانتری‌ها بصورت برخط است به صورتی که شکایت برخط ارسال و برخط نیز دریافت می‌شود و این موضوع منجر به افزایش رضایتمندی شهروندان شده است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: ۹۴ درصد ابلاغ‌ها بصورت الکترونیکی صادر می‌شود و برای ایرانیان خارج از کشور ثنا غیرحضوری ایجاد شده است و برای خارجیان داخل امکان ثبت نام الکترونیکی اتباع در دفاتر الکترونیک قضائی ایجاد شده است.

کاظمی فرد اظهار کرد: ۸۰ درصد زندانیان بصورت الکترونیکی در جلسات دادگاه شرکت می‌کنند و دادرسی الکترونیکی منجر به کاهش اطاله دادرسی می‌شود، در سال گذشته بیش از ۲۰۰ هزار جلسه رسیدگی بصورت الکترونیکی برگزار شده است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با اشاره به ایجاد سامانه هوشمند استعلامات مالی گفت: این سامانه اقدام به شناسایی اموال محکومان و مدعیان اعسار می‌کند و پلاک‌های ثبتی و اموال فرد را بصورت برخط بررسی می‌کند و از ۲۰۰ هزار استعلام صورت گرفته در این سامانه در سال ۱۴۰۱ توانستیم در ۳ ماه نخست به یک میلیون و ۳۰۰ هزار استعلام رسیده است.

وی گفت: از طریق سامانه شهود که وظیفه شناسایی شهود و مطلعین را دارد توانستیم کسانی که شاهد حرفه‌ای هستند را شناسایی کنیم و به قضات هشدار داده شده که آن شخص شاهد حرفه‌ای است.

کاظمی فرد گفت: سامانه انتشار آرای قضایی راه اندازی شده است و با استفاده از روش‌های هوش مصنوعی گمنام سازی را در آرا ایجاد کرده‌ایم و این سامانه بصورت عملیاتی در پژوهشگاه قوه قضائیه و برای آموزش به قضات اجرا می‌شود.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه درباره قرارداد الکترونیک وکالت گفت: این سامانه میان وکیل وموکل شفافیت ایجاد کرده است و سال گذشته بیش از ۵ میلیون استعلام مالیاتی توسط این سامانه انجام شده است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با اشاره به افزایش تعاملات با سایر دستگا‌های اجرایی گفت: با ۸۳ دستگاه اجرایی بصورت برخط تبادل سرویس داریم و سال گذشته ۱۶۷ میلیون تبادل انجام شده است و ۳۰ استعلام مهم در اختیار قاضی قرار گرفت و یک میلیون و ۷۰۰ هزار استعلام بصورت برخط توسط قضات از این طریق انجام شد.

وی در خصوص اتقان آرای قضائی گفت: سامانه انتشار آرای قضائی، دستیار هوشمند قاضی، سامانه شهود، سامانه برخط و سایر سامانه‌ها ابزار‌هایی برای اتقان آرا هستند.

کاظمی فرد گفت: استعلام برخط مددجویان کمیته امداد وجود دارد و همچنین خدمات سیار ویژه معلولان و سالمندان ایجاد شده است و در هر نقطه از شهر تهران خدمت دهنده به محل مراجعه می‌کند.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه درباره دفاتر خدمات الکترونیک قضائی گفت: از ۱۴ هزار نفر شرکت کننده حدود ۲ هزار و ۴۰۰ نفر قبول شدند و به زودی برای تشکیل دفاتر در سراسر کشور معرفی می‌شوند.

کاظمی فرد درباره استفاده از ابزار‌های نوین و هوش مصنوعی گفت: گمنام سازی آرا بصورت ابزار‌های هوشمندسازی ایجاد شده اند.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه درباره تحقق هوشمندسازی گفت: تکالیف ۷۰ درصدی خود را انجام داده ایم و امیدواریم تا پایان سال تکالیف خود را به حد قابل قبولی به پایان برسانیم.

وی درباره سامانه سیاق گفت: این سامانه مسدود برخط حساب‌های بانکی است و بصورت آزمایشی در قوه قضائیه آغاز شده است و بعد از شناسایی اموال امکان مسدودی برخط وجود دارد و جزئیات این سامانه در جلسه رونمایی در بانک مرکزی مطرح خواهد شد.

کاظمی فرد با بیان اینکه دادرسی الکترونیک با زندانیان به حد قابل قبولی رسیده است گفت: این کار نیازمند فرهنگسازی میان مردم است بسیاری علاقه‌مند هستند که بصورت حضوری در جلسات شرکت کنند، اما باید فرهنگسازی شود تا شهروندان بصورت برخط در جلسات دادگاه شرکت کنند.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در خصوص اینکه چه تعداد دادگاه الکترونیک از خارج کشور با داخل انجام شده است گفت: برای ایرانیان خارج از کشور تمهیداتی در نظر گرفته شده است و دادرسی الکترونیک برای این افراد بدون حضور فیزیکی انجام شده است آمار دقیقی از تعداد این جلسات وجود ندارد، اما برای مثال جلسه‌ای در استان مرزی خراسان جنوبی با شخصی در آلمان درحال برگزاری است.

کاظمی فرد ادامه داد: ایرانیان خارج از کشور اطلاعی از این خدمات ندارند که می‌توانند بصورت الکترونیک در جلسات شرکت کنند و به دنبال این هستیم تا الزاماً جلسات افراد خارج از کشور بصورت الکترونیک برگزار شود.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: برای خارجیان داخل کشور نیز اقدامات لازم تسهیل شده است و این افراد می‌توانند ثنا خود را ثبت کنند و از پنجره واحد خدمات قضائی استفاده کنند.

وی با بیان اینکه بانک اشخاص متواری ایجاد شده است گفت: این اطلاعات به دستگاه‌های مربوط داده می‌شود و اجرایی شدن این طرح و تکلیف به کاهش متواری شدن کمک می‌کند و پایه و اساس آن فناوری است.

کاظمی فرد درباره ضبط دادرسی‌ها گفت: درحال تأمین و توسعه تجهیزات الکترونیک هستیم و از نظر حقوقی درحال مطالعه این هستیم که چه جلساتی باید ضبط شوند.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: کیفیت سرویس‌ها بسیار بهتر شده و میزان قطعی سرویس‌ها کاهش یافته است، اما درحال تلاش هستیم تا این قطعی‌ها هرچند کم نیز کاهش یابد.

کاظمی فرد با بیان اینکه سامانه عدل ایران بصورت میانگین در طول سال مجموعا ۲ روز قطع بوده است گفت: حق با شهروندان و جز برنامه‌های ویژه ما کاهش هرجه بیشتر این قطعی‌ها است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: امروز سامانه ثبت لایحه در سامانه پنجره خدمات قضائی ایجاد شده است و شهروندان می‌توانند از این طریق لوایح خود را ثبت کنند و توجه به این نکته ضروری است که در حال حاضر ۴ عنوان لایحه بصورت آماده در این سامانه وجود دارد و دارای متون پیش فرض هستند و شهروندان تنها کافیست که در این سامانه ثبت اطلاعات را انجام دهند و بصورت برخط لایحه را ثبت کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.